روزنامه تایمز اسرائیل در گزارش به قلم «هاویو رتیگ گور»، تحلیلگر ارشد این روزنامه نوشت: «برای حماس و ایران، نزاع داخلی اسرائیل نشانهای از فروپاشی قریبالوقوع دولت یهود است.»
در این گزارش نویسنده با اشاره به سخنرانی سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان آورده است: «رهبر حزبالله روز جمعه گفت که جریان در نهایت علیه اسرائیل تغییر میکند. مقاومت اعتماد به نفس دارد در حالی که دشمن اسرائیلی ترسیده و وحشت زده است.»
این گزارش در ادامه با اشاره به سخنرانی روز قدس سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس نیز آورده است که این سخنرانیها تأیید کننده نظرات سید حسن نصرالله بودند.
تیگ گور در ادامه با اشاره به راهپیماییها و سخنرانیهای روز قدس چنین نوشته است که روز جمعه هر کجا را که نگاه میکردیم، سخنان مشابهی را ارائه میدادند که همگی حکایتگر تضمین سقوط قریبالوقوع رژیم صهیونیستی و جشن اتحاد در حال رشد ایران و حماس بود.
تایمز اسرائیل با اشاره به عظمت راهپیماییهای روز قدس امسال این طور ادامه میدهد: «این روز “روز قدس” بود؛ آخرین جمعه ماه مبارک رمضان که توسط ایران به عنوان روز تمرکز بر تعهد خود نسبت به نابودی اسرائیل تعیین شده است. اما جمعه گذشته یک روز قدس معمولی نبود. یک هفته پیش از آن، نیروهای نیابتی ایران در لبنان و سوریه به حماس کمک کردند تا این گروه از مکانهایی که حداقل از زمان جنگ دوم لبنان در سال ۲۰۰۶ چنین حملهای را انجام نداده بودند، به شهرهای اسرائیل شلیک کند. اما انبوه این موشکها که شلیک شدند فقط نوک کوه یخ بودند. همانطور که رهبران ایران در نظر دارند اوضاع در نهایت همسو با خواست جمهوری اسلامی تغییر خواهد کرد.»
در این گزارش نویسنده با اشاره به اضمحلال بینالمللی و سیاسی آمریکا چنین میگوید: «دشمن بزرگ ایران یعنی آمریکا به طور گسترده در حال رها کردن منطقه است. سفر شیء جین پینگ، رهبر چین به عربستان سعودی در ماه دسامبر و سفر رئیس جمهور ایران، ابراهیم رئیسی در ۱۰ مارس به پکن که در نهایت با احیای چشمگیر روابط دیپلماتیک بین عربستان سعودی و ایران پایان یافت، یک تغییر سیاسی و گام مهم در منطقه بود که تحولات را به اوج خود رسانید» و حالا هم «نیروهای نیابتی ایران در سوریه، به طور فزاینده در حملات خود به نیروها و متحدان ایالات متحده جسورتر هستند.»
در این یادداشت به روابط و تحولات جهانی اشاره شده است که ایالات متحده در آنها چندان حضوری ندارد به طوری که نویسنده میگوید: «در حال حاضر دولتهای بیشتری نسبت به بیثباتی ظاهری آمریکا نگران هستند و به دنبال بهبود روابط با دشمنان جهانی خود مانند چین و روسیه میروند. بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، نزدیکترین متحد عرب ایران، با رهبران عرب رابطه سیاسی برقرار کرده است.»
این نویسنده در ادامه میگوید: «مجموع این تغییرات، در ایران تمایل جدیدی برای رویارویی با اسرائیل ایجاد کرده است.»
همچنین در این گزارش با اشاره به رقابت چین و ایالات متحده نیز چنین عنوان شده است که «رقابت جهانی جدید بین ایالات متحده و چین و تمرکز مجدد آمریکا بر این رقابت، خاورمیانه را از نو سازماندهی میکند و تهران تا کنون ذینفع اصلی این سازماندهی بوده است.»
در این گزارش چنین آورده شده است که برای ایران، آزادسازی سرزمینهای اشغالی که اکنون در اختیار صهیونیستها است، یک هدف درجه یک است. ایران در بسیاری از مناطق خاورمیانه، از لبنان و سوریه به سمت جنوب گرفته تا عراق و یمن، نفوذ دارد و هر روز این نفوذ بیشتر میشود.
در ادامه نویسنده با اشاره به تظاهرات اعتراضی در سرزمینهای اشغالی چنین مینویسد که با بیثبات شدن رژیم صهیونیستی بر اثر درگیریهای داخلی و خروج آمریکا از منطقه، بین ایران و حماس یک پیمان جدید ایجاد میشود که به تجهیز هر چه بیشتر فلسطین و غزه میانجامد.
در ادامه با اشاره به پیام توئیتری وزیر امور خارجه ایران، نویسنده چنین آورده است که «طبق توئیت روز جمعه وزارت امور خارجه ایران، موجودیت رو به زوال اسرائیل دیگر قادر به فریب دادن جهان نیست و هیچ توطئهای نمیتواند رژیم صهیونیستی را نجات دهد.»
همچنین با اشاره به توانایی جبهه مقاومت برای رویارویی با رژیم صهیونیستی چنین اشاره شده است که «پیوند بین جبههها به حماس اجازه میدهد تا با اسرائیل با حداقل آسیب مستقیم به ساکنان محاصره شده غزه بجنگد.» در اتفاقات اخیر «غزه ثابت کرد که میتواند گروههای فلسطینی را در سرزمینهای اشغالی، کرانه باختری و حتی شهرهای عرب-یهودی داخل اسرائیل در یک جبهه واحد متحد کند.» و «باید گفت نبردهای دو هفته پیش بسیار کمتر از آن چیزی بود که ایران و حماس نشان میدهند.»
در این گزارش همچنین به سخنان سید حسن نصرالله بعد از حملات چند روز پیش رژیم صهیونیستی به خاک لبنان اشاره شده است. نویسنده در رابطه میگوید: «نصرالله حملات تلافیجویانه اسرائیل به خاک لبنان را که پس از رگبار موشکی ۶ آوریل انجام شد، به سخره گرفت و حزبالله نیز این حملات را تلافی نکرد. نصرالله خواست که با «تأخیر» در انتقامجویی توان دشمن را بسنجد.»
رتیگ گور در ادامه مجدداً با اشاره به سخنرانی رئیس جمهور ایران مینویسد: «همانطور که رئیس جمهور ایران روز جمعه گفت ابتکار عمل برای تعیین سرنوشت امروز در دست مبارزان فلسطینی است.»