با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
“آلن فراشون” روزنامهنگار معروف “لوموند” به تازگی در مقالهای در آن نشریه تحت عنوان “اوکراین، ایران و تایوان نقاطی که احتمال وقوع جنگ در سال ۲۰۲۲ میلادی در آن وجود دارد” اشاره میکند که سه قدرت بزرگ امریکا، چین و روسیه این فرض را در تصمیمگیریهای خود پیرامون نیاز برای حفظ موازنه قوا بین کشورها مدنظر قرار میدهند.
او در ادامه مینویسد: در اروپا، پوتین رئیسجمهوری روسیه پیشروی کرده است. پیام او ساده است: پس از الحاق کریمه و سازماندهی جداییطلبان دونباس او آماده است به کییف برود و تمام اوکراین را تصرف کند. پیش از این، او مشتاق بود تا قدرت نظامی تازه کشورش را به نمایش بگذارد؛ از پرتاب موشکهای پیشرفته گرفته تا تواناییهای فضایی و مانورهای عظیم در در نزدیکی مرز اوکراین.
ژنرالهای اوکراینی اخیرا به “نیویورکتایمز” گفته بودند که آنان نمیتوانند بیش از چهار روز در برابر ارتش مقاومت کنند و پس از آن بحث جنگ چریکی مطرح خواهد شد. جاهطلبی روسیه در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۱ به طور علنی به نمایش گذاشته شد. پوتین خواستار معماری امنیتی تازه در اروپا است و میخواهد تا آنجا که ممکن است روسیه به حوزه نفوذ خود در دوران شوروی سابق بازگردد. در این میان، از دید او ناتو باید خنثی شود و در آن نهاد بر روی هر کشوری که خواستار عضویت تازه در آن است بسته شود. کرملین مشتاق بود خط قرمزهایی را از پیش ترسیم کند تا کوچکترین امتیازی که گامی به عقب به نظر میرسد را ارائه ندهد. دستیابی روس به این موضع دشوار است، زیرا کاخ سفید اعلام کرد که بسیاری از اتهامات و ادعاهای روسیه را قبول ندارد. روسیه خود را در موقعیتی قرار داده که در صورت عدم موافقت غرب با خطوط قرمز آن کشور مجبور به اقدام است. این موقعیتی است که اهمیت دارد و ما را به جنگ نزدیکتر میسازد.
فراشون در ادامه درباره احتمال وقوع جنگ علیه ایران مینویسد: فضا برای حصول توافق هستهای بسیار محدود است و پیشرفت مذاکرات اندک بوده است. ایران ترامپ را فراموش نکرده که در سال ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه امریکا را از توافق هستهای ۲۰۱۵ که در دوره اوباما حاصل شده بود خارج ساخت. همچنین، ترامپ تحریمهای شدیدی را علیه ایران وضع کرد. اکنون ایران دو پیش شرط را مطرح کرده است: نخست آنکه امریکا متعهد شود که در آینده از توافق تازه خارج نخواهد شد و دیگری آنکه بخشی از تحریمها پیش از پایان مذاکرات باید لغو شوند. با این وجود، افزایش غنیسازی اورانیوم توسط ایران، نگرانی اسرائیل را افزایش داده و ممکن است اسرائیل را وسوسه کند به پروژه هستهای ایران حمله کند و تهران چنین ضربهای را بیپاسخ نخواهد گذاشت و از لبنان تا سوریه، حزبالله به دستور ایران موشکهایی را به سمت شهرهای اسرائیل شلیک خواهد کرد. در آن زمان، خاورمیانه دوباره وارد جنگ خواهد شد”.
او در مورد احتمال وقوع جنگ در تایوان مینویسد: “در دسامبر ۲۰۲۱ “لوید آستین” وزیر دفاع امریکا گفته بود که مانور نظامی مکرر چین علیه تایوان شبیه یک تمرین پیش از حمله نظامی است. “شی جین پینگ” رئیسجمهوری چین نیز گزینه نظامی را رد نکرده است. به نظر نمیرسد که موضوع تهاجم به تایوان به طور جدی در دستور کار باشد. شی جین پینگ قرار است در پاییز ۲۰۲۲ یک پست سیاسی مهم را به دست آورد: در بیستمین کنگره حزب کمونیست که دوره ریاست او (برای همیشه) به عنوان رئیسجمهور چین تمدید خواهد شد. با این وجود، امریکا، چین و روسیه قدرتهایی هستند که فرض جنگ را برای حفظ توازن قوا بین خود در نظر میگیرند و این بخشی از بازی بزرگان است. اتحادیه اروپا تنها بلوک بزرگ ساختاری است که این گزینه (جنگ نظامی) را به دلیل ناتوانی در دستور کار قرار نمیدهد”.
هشدار نسبت به طرح “ب”
سایت “ایلاف” نزدیک به عربستان سعودی نیز در گزارشی ضمن هشدار نسبت به طرح موسوم به “ب” که در صورت شکست مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی قرار است از سوی آن قدرتها در دستور کار قرار گیرد، مینویسد: شش سال گذشته جای تردیدی باقی نمیگذارد که بودن برجام بهتر از فقدان آن است. سیاست فشار حداکثری ترامپ و خروج از برجام شکست خورده است. آن سیاست منجر به تسریع غنیسازی اورانیوم توسط ایران شد. افول امریکا نیز به ظهور دولتی اصولگرا در ایران منجر شد. رفتار ایران در منطقه نیز تهاجمیتر شده است.
ایلاف در ادامه ادعاهای خود درباره ایران نوشت: واقعیت آن است که جنگ بدتر از ایران مجهز به سلاح هستهای خواهد بود، یک جنگ تازه در خاورمیانه به ویژه جنگی که امریکا در آن درگیر شود را شامل میشود؛ هر نوع جنگی از جمله جنگ به نام پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای. به راهانداختن چنین جنگی یک اقدام تجاوزکارانه در تضاد با قوانین بینالمللی و تعهدات ایالات متحده بر اساس منشور ملل متحد خواهد بود. بسیاری از افراد بیگناه چه در حمله اولیه و چه در پاسخ به آن کشته خواهند شد. ایران با روشهای متعددی که در اختیار دارد از جمله حملات مستقیم و غیرمستقیم به پرسنل آمریکایی در مکانهایی مانند عراق، پاسخ خواهد داد و متحد لبنانیاش حزب الله قادر است به اسرائیل موشک شلیک کند.
ظرفیت بالقوه خصومتها چندین برابر افزایش خواهد یافت و نفرت از ایالات متحده در منطقه به دلیل نقش آن کشور در چنین حملهای افزایش مییابد. با تمام پیامدهای آن، چنین اقدام نظامیای احتمالا نتیجه معکوس خواهد داشت. جهان بدون سلاح هستهای بهتر خواهد بود، اما چیزهای دیگری نیز وجود دارد که وضعیت جهان و ایالات متحده را بدتر میکنند از جمله جنگی تازه”.
اشتراک گذاری
با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.