بغزیان: ارتقای رتبه بهبود فضای کسب و کار ایران وابسته به شفافیت و مبارزه با توزیع رانت است

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: با توجه به اینکه زیرشاخه‌های مرتبط با شاخص‌های فضای کسب و کار در ارتقا یا کاهش رتبه ما در این محیط بسیار مهم است باید دولتمردان به سمت ارزیابی شاخص‌ها و مطالعه بر روی کاستی‌هایی بروند که موجب پایین آمدن رتبه ما در فضای کسب و کار شده است.

 

جهش تولید از جمله موضوعاتی به شمار می‌رود که نقش قابل توجهی در رشد اقتصاد کشور ایفا می‌کند، اما مساله حائز اهمیت این است که جهش تولید خود به خود اتفاق نمی‌افتد، بلکه مولفه‌هایی باید برای این منظور در دست اجرا قرار داده شود تا این مهم محقق شود در غیر این صورت رتبه کسب و کار پایین می‌آید و دومینووار تولید و رشد اقتصادی را تحت تاثیرات منفی قرار می‌دهد. کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با بصیرت نگاهی دارد به چرایی پایین بودن رتبه بهبود فضای کسب و کار در ایران.

 

آلبرت بغزیان کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در اشاره به چرایی پایین بودن رتبه کسب و کار ایران و تبعاتی که از این منظر اقتصاد ایران را تهدید می‌کند گفت: یکی از موضوعاتی که نشان دهنده رشد تولید و مسیر پیش روی رشد اقتصادی در هر کشوری است آمار‌هایی است درخصوص رتبه بهبود فضای کسب و کار؛ لذا هر چه این آمار‌ها امیدوار کننده باشد نشان‌دهنده وضعیت مطلوب رشد و جهش اقتصادی است.

 

وی در این خصوص خاطر نشان کرد: در دنیای امروز شاخص‌های متعددی برای نشان دادن چگونگی وضعیت کسب و کار‌ها در نظر گرفته شده است از جمله آنها می‌توان به موضوع چگونگی زمان و تسریع صدور مجوز‌ها و حمایت‌هایی که سازمان‌های صدور مجوز از کسب و کار‌های جدید و ایده‌های نوین دارند اشاره کرد.

 

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تصریح نمود: مباحث مدیریتی، تورم، نرخ ارز، حمایت از نیروی انسانی و بسیاری از شاخص‌ها نشان می‌دهد آیا آن کشور در بهبود فضای کسب و کار تلاش ویژه‌ای صورت داده است یا اینکه دراین زمینه عملکرد موفقیت‌آمیزی نداشته است.

 

آلبرت بغزیان خاطر نشان کرد: وقتی ایران نسبت به کشور‌های منطقه در جایگاه نرمالی قرار ندارد و رتبه کسب و کار ما ۱۷۸ است به این معناست که متاسفانه دولت نتوانسته شاخص‌های مرتبط با بهبود فضای کسب و کار را به عنوان یک اولویت مهم و ضروری عملیاتی کند.

 

کارشناس اقتصادی تاکید کرد: مبارزه با فساد اقتصادی و توزیع رانت را می‌توان از مهمترین شاخص‌های مرتبط با بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد. از سوی دیگر شفافیت اقتصادی نیز موضوع بسیار مهمی است که اگر در میان نباشد رتبه فضای کسب و کار کاهش می‌یابد.

 

آلبرت بغزیان خاطر نشان کرد: دولت باید مشخص کند ایران در کدام شاخص‌های مرتبط با فضای کسب و کار عملکرد مثبتی نداشته که ما را در وضعیت بدی قرار داده و در قعر جدول مرتبط با آمار‌های رتبه بهبود کسب و کار قرار گرفته ایم.

 

وی در این باره تاکید کرد: جدای از عملکرد غلط یا بی توجهی دولت‌ها به بهبود فضای کسب و کار می‌توان گفت تحریم‌ها نیز در وضعیت اقتصادی امروز کشور و از دست رفتن بخشی از تولید که موتور رشد اقتصادی کشور است موثر بوده اند؛ لذا نقش تحریم‌ها را در ایجاد این وضعیت نباید نادیده گرفت.

 

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: اگر دولت و بانک مرکزی به سمت ثبات اقتصادی و ارزی حرکت کنند، مجوز‌های مورد نیاز تولید کنندگان و کارآفرین بدون سنگ اندازی در اسرع وقت داده شود و شفافیت قابل توجهی در اقتصاد ایجاد شود رتبه بهبود فضای کسب و کار ایران تغییرات مثبت محسوسی خواهد داشت.

 

وی در این باره افزود: به خوبی می‌دانیم بی ثباتی ارزی منجر به وخامت اوضاع شاخص‌های اقتصادی از جمله بهبود فضای کسب و کار می‌شود، بنابراین باید به سمت و سوی ثبات ارزی و اقتصادی برویم تا سرمایه گذاران راغب به سرمایه گذاری بلند مدت در بخش‌های مختلف اقتصادی بخصوص فعالیت‌های مولد شوند

 

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد معتقد است: با توجه به اینکه زیرشاخه‌های مرتبط با شاخص‌های فضای کسب و کار در ارتقا یا کاهش رتبه ما در این محیط بسیار مهم است باید دولتمردان به سمت ارزیابی شاخص‌ها و مطالعه بر روی کاستی‌هایی بروند که موجب پایین آمدن رتبه ما در فضای کسب و کار شده است.

 

وی در پایان گفتگو تاکید کرد: در صورتی که در این زمینه مطالعات جامعی صورت بگیرد قطع به یقین با رفع سد‌های پیش روی بهبود فضای کسب و کار شعار سال یعنی جهش تولید نیز محقق می‌شود لذا این موضوع به عنوان یک اصل مهم در تقویت فعالیت‌های مولد باید در دستورخ کار دولت قرار داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید