ماجرای درگیری فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها را از وسط روایت نکنیم

همه ماجرای درگیری فلسطینی‌ها با اسرائیل در درگیری‌های 7 اکتبر 2023 خلاصه نمی‌شود، بر این اساس نمی‌توان تمام وقایع و اتفاقاتی را که در این درگیری‌ها رخ می‌دهد به‌صورت تک‌خطی روایت و قضاوت کرد.

برای ساکنان فلسطینی و نیروهای مقاومت، عملیات طوفان‌الاقصی را می‌توان نقطه عطفی در تاریخ مبارزات آنها برای وطن به حساب آورد. ساکنان نوار غزه درحالی‌که روزها و شب‌ها شاهد از دست دادن نزدیکان، اقوام و دوستان‌شان به‌خاطر شلیک مستقیم صهیونیست‌ها یا حملات هوایی به محل ‌زندگی‌شان بوده‌اند، شکستن حصارهای مرزی و ورود به سرزمینی که سال‌هاست از آن دور مانده‌اند، اتفاق شیرینی بوده است. در اولین روزهای آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در سرزمین‌های اشغالی، تلفات اسرائیلی‌ها درحالی به هزارکشته نزدیک می‌شود که می‌توان گفت این آمار در تنها چند روز آغاز عملیات در چند نبرد اخیر اسرائیل بی‌سابقه بوده است. این میزان تلفات تاکنون در هیچ‌یک از روزهای ابتدایی نبردهای نیروهای مقاومت فلسطین با اسرائیل اتفاق نیفتاده است. شرایط کنونی سرزمین‌های اشغالی به‌حدی بحرانی است که به گفته المیادین و رسانه‌های صهیونیستی، 300 هزار نیروی ذخیره ارتش برای مقابله با حملات فراخوانده شده‌اند. نکته جالب ماجرا اما اینجاست که این 300 هزار نفر لزوما آموزش‌دیده ارتش نبوده‌اند و به‌نظر می‌رسد اسرائیل این بار با حملاتی از جانب حماس مواجه است که شدت آن از جنگ 33 روزه لبنان تاکنون سابقه نداشته است.

   ماجرای درگیری فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها را از وسط روایت نکنیم
همه ماجرای درگیری فلسطینی‌ها با اسرائیل در درگیری‌های 7 اکتبر 2023 خلاصه نمی‌شود، بر این اساس نمی‌توان تمام وقایع و اتفاقاتی را که در این درگیری‌ها رخ می‌دهد به‌صورت تک‌خطی روایت و قضاوت کرد، پشت اتفاقات اخیر سرزمین‌های اشغالی درگیری‌های نزدیک به 70سال گذشته قرار دارد که حتی اعراب با وجود اتحاد با یکدیگر و درگیری‌های متعدد با صهیونیست‌ها، نتوانسته‌اند پیروزی‌های چشمگیری در این نبردها به‌دست بیاورند، جدا از اینکه تلفات سنگینی نیز متحمل می‌شدند. عملیات اخیر در سرزمین‌های اشغالی، این بار اما نه با همراهی دیگر کشورهای جهان اسلام، بلکه توسط نیروهای مقاومت فلسطینی اجرایی شد و وجه قابل‌توجه آن، تصرف برخی نقاط از این سرزمین‌ها توسط نیروهای مقاومت و به اسارت گرفتن نظامیان و اهالی این مناطق بود. اتفاقی که تاکنون توسط نیروهای مقاومت فلسطین رخ نداده بود و درگیری مقاومت با صهیونیست‌ها تنها در حد شلیک‌ راکت‌ها و پهپادها و انجام عملیات‌های شهادت‌طلبانه باقی مانده بود؛ عملیات‌هایی که البته با پاسخ صهیونیست‌ها و شلیک به نوار غزه همراه می‌شد. بر این اساس شاید بهتر باشد برای قضاوت و تحلیل آنچه در جریان عملیات طوفان‌الاقصی در سرزمین‌های اشغالی اتفاق افتاده، ماجرا را تنها محدود به این عملیات ندانیم و قصه را از زمان اعلام موجودیت اسرائیل در نظر بگیریم. از جنایت دیر یاسین که نیروهای آرگون صهیونیستی وارد روستای دیر یاسین شدند و به قتل عام روستایی‌ها پرداختند و قتل عام اهالی روستای کفرقاسم، در اکتبر 1956 تا کشتار نمازگزاران مسجد ابراهیمی در الخلیل در روز عیدفطر سال 1994 و دیگر جنایت‌های صهیونیست‌ها در چندسال اخیر که به‌خوبی این موضوع را روشن می‌کند که صهیونیست‌ها از زمان اعلام موجودیت خود به نسل‌کشی فلسطینی‌ها مشغول بوده‌اند. حالا به‌نظر می‌رسد این عملیات با دیگر درگیری‌های صهیونیست‌ها با فلسطینی‌ها تفاوت داشته باشد و این بار نیروهای مقاومت به سرزمین‌های اشغالی حملاتی غافلگیرانه کرده‌اند که تلفات قابل‌توجهی در مقایسه با دیگر درگیری‌ها برای صهیونیست‌ها به‌همراه داشته است.

   تلفات سنگین اعراب و فلسطینی‌ها در جنگ با صهیونیست‌ها
جنگ 1948 اعراب با اسرائیل تاکنون بیشترین تلفات در جنگ‌ها و درگیری‌ها را برای اسرائیلی‌ها به‌همراه داشته است. در این درگیری، 6 هزار و 373 نفر از صهیونیست‌ها کشته شدند اما اعراب در این جنگ 20 هزار نفر از نیروهای خود را از دست دادند. نگاهی به دیگر جنگ‌ها و درگیری‌ها، این موضوع را نشان می‌دهد که حتی در جنگ‌های اعراب با صهیونیست‌ها تلفات اعراب بسیار بیشتر از تلفات صهیونیست‌ها در این جنگ‌ها بوده است. در جنگ یوم‌ کیپور ابتدا اعراب پیروز شدند اما این پیروزی چندان دوام نداشت و با پایان تلخی همراه شد. صهیونیست‌ها در این جنگ 2800 کشته داشتند. این رقم برای ارتش مصر 15 هزار نفر و برای سوریه‌ای‌ها سه‌هزار 500 نفر تلفات داشت. طبعا این رقم در حملات اسرائیل به نوار غزه و درگیری‌ آنها با وی افزایش داشته است، برای مثال در نبرد انتفاضه اول که چهارسال طول کشید، 160 صهیونیست کشته شدند اما سه‌هزار فلسطینی‌ به شهادت رسیدند. در عملیات طوفان‌الاقصی علی‌رغم شکل متفاوت نبرد و روش‌ها برای مبارزه با صهیونیست‌ها، تلفات صهیونیست‌ها تنها در دو روز ابتدایی و برمبنای آنچه رسانه‌های صهیونیستی اعلام کرده‌اند به 700 نفر کشته و بیش از دوهزار زخمی رسیده است.

   عملیات طوفان‌الاقصی کاملا مشروع و مطابق با قوانین بین‌المللی است
اعلام موجودیت سرزمینی برای صهیونیست‌ها یکی از اولین اقدامات مهمی بود که سازمان ملل بعد از شکل‌گیری انجام داد. صهیونیست‌ها اگرچه پیش از این تلاش کرده‌اند با خرید و تملک زمین‌ها بخش زیادی از اراضی فلسطین را تصرف کنند اما تا زمان اعلام در اجلاس جهانی 1947 تنها توانستند 6 درصد از اراضی فلسطین را تصرف کنند. 29 نوامبر 1947 اما طرح تقسیم اراضی فلسطین تصویب و مقرر شد 55 درصد از اراضی فلسطین به صهیونیست‌ها اختصاص پیدا کند و چیزی به نام اسرائیل اعلام موجودیت کند. طبیعی بود که این موضوع با مخالفت ساکنان این سرزمین همراه می‌شد؛ چراکه عملا سرزمین آنها به دوبخش تقسیم شده بود و آنها تنها در 45 درصد آن ساکن می‌شدند. بااین‌حال صهیونیست‌‌ها اگرچه این شروط را پذیرفتند اما به آن عمل نکردند و حالا ساکنان اصلی سرزمین فلسطین تنها در نوار غزه و کرانه باختری ساکن هستند و برخی از فلسطینیان به‌طور پراکنده در سرزمین‌های اشغالی زندگی می‌کنند که هرازچندگاهی نیز مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و حتی خانه‌ها و محله‌هایشان مورد حمله قرار می‌گیرد. مانند محله شیخ جراح که دوسال قبل اخبار آن در رسانه‌ها منتشر شد. این موضوع اگرچه بارها با واکنش سازمان ملل و تصویب‌ قطعنامه‌ها علیه صهیونیست‌ها همراه بوده اما آنها توجهی به این موضوع نداشتند و همواره حقوق فلسطینی‌ها را زیر پا گذاشتند. بر این مبنا می‌توان گفت عملیات طوفان‌الاقصی و تصرف اراضی اشغالی، حتی بر مبنای قوانین بین‌المللی نیز تهاجم به حساب نیامده و فلسطینی‌ها برای به‌دست آوردن حق قانونی خود که 45 درصد از اراضی اشغالی را به‌خود اختصاص ‌داده، درحال دفاع از حقوق سرزمینی خود هستند.

   ملت فلسطین را نشناختید
همزمان با آغاز عملیات طوفان‌الاقصی و وارد شدن ضربات سنگین به رژیم‌صهیونیستی، این گزاره از جانب مقامات صهیونیستی و رسانه‌های وابسته به این رژیم مطرح می‌شد که ایران پشت‌حمله حماس به سرزمین‌های اشغالی قرار دارد. موضوعی که رهبر انقلاب در سخنرانی‌ای که در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح داشتند، تلویحا موضع ایران در این زمینه را مطرح و تاکید کردند: «حامیان رژیم و بعضی افراد رژیم غاصب، یاوه‌گویی‌هایی در این دو سه روز کردند و ادامه دارد، از جمله اینکه، ایران اسلامی را پشت این حرکت معرفی می‌کنند. اشتباه می‌کنند. ما از فلسطین و مبارزات دفاع می‌کنیم و پیشانی و بازوی طراحان مدبر و هوشمند و جوانان فلسطینی‌ را می‌بوسیم… اما آنها که می‌گویند حماسه اخیر کار غیرفلسطینی‌هاست، ملت فلسطین را نشناختند.» علاوه‌بر این موضوع مشخص بود که حملات مقاومت به سرزمین‌های اشغالی، با واکنش شدید نیروهای صهیونیستی همراه خواهد شد، کمااینکه این اتفاق نیز افتاد. بر این مبنا شاید این موضوع چندان قابل‌پذیرش نباشد اگر بگوییم نیروهای مقاومت، بر مبنای خواست ایران حاضر به پذیرش عواقب این حمله و تلفات مردم غزه باشند.

   پیشرفت مقاومت در نبرد با صهیونیست‌ها
بعد از شکست‌های اعراب در نبرد با صهیونیست‌ها و عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم‌صهیونیستی، فلسطینی‌ها به مبارزه مستقیم با نیروهای صهیونیستی پرداختند و به شکلی جدی این مبارزات مستقیم از نبردهای انتفاضه اول شروع شد اما شیوه مبارزه با استفاده از تجهیزات به نسبت پیشرفته، از سال 2001 توسط فلسطینی‌ها آغاز شد. بررسی آمار تلفات صهیونیست‌ها و همچنین فلسطینیان نشان از پیشرفت تجهیزات و تسلیحات نظامی نیروهای مقاومت دارد. در انتها تلاش کرده‌ایم با نگاهی به آمار این پیشرفت‌ها را نشان بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید