چند نکته درباره بازگشایی سفارت رژیم صهیونیستی در بحرین

«رژیم صهیونیستی با افتتاح رسمی سفارت خود در بحرین تا حد زیادی به دنبال آن بوده تا مانع از مرگ توافق ابراهیم شود. توافقی که مدت هاست نتوانسته نظام های سیاسی جدیدی از جهان عرب را به سمت عادی سازی روابط با تل آویو سوق دهد.»

سفارت رژیم اشغالگر قدس در بحرین، به تازگی و پس از سفر اخیر “الی کوهن”، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به این شیخ نشین عربی، به طور رسمی افتتاح شد. در این راستا، ناظران و تحلیلگران مسائل غرب آسیا، از چشم اندازهای مختلفی به واکاوی این موضوع پرداخته و سعی داشته اند، به این سوال محوری پاسخ دهند که چرا رژیم صهیونیستی، برهه زمانی کنونی را جهت افتتاح سفارتخانه اش در منامه، پایتخت بحرین انتخاب کرده است. در این رابطه، به طور خاص بایستی به چند نکته عمده و محوری توجه کرد.

اولا، در روزها و ماه های گذشته صهیونیست ها در جبهه های مختلف سیاسی و دیپلماتیک، با شکست های قابل توجهی مواجه شده اند. پذیرش معادلات تحمیلی از سوی جریان مقاومت در منطقه غرب آسیا و در عین حال، تشدید بن بست سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی، تنها چند نمونه ساده از ناکامی های صهیونیست ها در مدت اخیر بوده اند. از این رو، رژیم اسرائیل و به طور خاص دولت نتانیاهو با افتتاح رسمی سفارت خود در بحرین سعی داشته تا به زعم خود از یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک برای خودش رونمایی کند و این واقعیت که صهیونیست‌ها با انزوای روزافزون منطقه ای و بین المللی مواجه هستند را به حاشیه ببرند.

تنها کافی است توجه داشته باشیم که “نجلا منقوش” وزیر خارجه لیبی به تازگی به دلیل انجام دیدار مخفیانه با همتای صهیونیستی خود، مجبور به فرار به ترکیه شده و اعتراضات گسترده ای از سوی مردم لیبی علیه وی و دولت وفاق ملی این کشور انجام شده است. مساله ای که نشان می دهد تا چه اندازه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در میان افکار عمومی جهان عرب، امری مذموم و حتی خط قرمز است. از این رو، دولت نتانیاهو بدون تردید سعی داشته تا با دستاورد‌سازی سیاسی و دیپلماتیک برای خود، تا حدی از زیر بار فشارهای عدیده ای که با آن ها رو به رو است، شانه خالی کند.

دوم اینکه صهیونیست ها در مدت اخیر تلاش های فراوانی را جهت عادی سازی روابط خود با عربستان سعودی انجام داده اند. با این حال، نکته قابل تامل این بوده که سعودی ها به دلایل فراوان که از جمله آن ها می توان به هزینه های سنگین مخدوش شدن چهره عربستان نزد افکار عمومی جهان اسلام اشاره کرد، از پذیرش این امر خودداری کرده و می کنند و حتی نکته قابل تامل اینکه ریاض به تازگی به نمایندگان رژیم صهیونسیتی جهت شرکت در اجلاس یونسکو در ریاض، ویزا هم نداده است.

از این رو، تل آویو سعی داشته با افتتاح رسمی سفارت خود در بحرین، تا حدی این شکست را به حاشیه ببرد و در عین حال به واسطه روابط نزدیکِ بحرین با عربستان، کانال های جدیدی را برای خود جهت تحت فشار قرار دادن سعودی ها برای عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس ایجاد کند.

و در نهایت سوم اینکه رژیم صهیونیستی با افتتاح رسمی سفارت خود در بحرین تا حد زیادی به دنبال آن بوده تا مانع از مرگ توافق ابراهیم نیز شود. توافقی که مدت هاست نتوانسته نظام های سیاسی جدیدی از جهان عرب را به سمت عادی سازی روابط با تل آویو سوق دهد و در این رابطه حتی تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد مرگ این توافق نیز مطرح می شود. از این رو، رژیم صهیونیستی با افتتاح سفارت خود در منامه به طور خاص سعی کرده حداقل مرگ توافق ابراهیم در شرایط کنونی رقم نخورد و به تاخیر بیفتد تا شاید آینده، حامل گشایش های تازه‌ای برای این رژیم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید