یکی از دلایل فعالیت های اسلام هراسانه در سوئد که موجب تنفر جهان اسلام شده، نارضایتی مسلمانان از فساد رو به تزاید در این کشور است.
افزایش آزارهای جنسی،سوء استفاده از کودکان،فساد اداری،رشوه،جرایم سازمان یافته،حمایت از تروریسم و قاچاق مواد مخدر از موارد نارضایتی مسلمانان از حاکمیت سوئد است.حزب حاکم این کشور که در سال ۲۰۲۲ به قدرت رسید و خود را دموکرات می نامد،معتقد است که عمل به اسلام، با دموکراسی سازگار نیست! راستگرایان که شاکله اصلی این حزب هستند بارها مخالفت خود را با انجام فرائض دینی توسط مسلمانان از جمله اقامه نماز و انتخاب حجاب اعلام کرده اند. حزب حاکم سوئد همانند نئو نازی ها،اهانت به مقدسات مسلمانان از جمله پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم را در مسیر اعمال دموکراسی دانسته و برای این اقدامات به نام آزادی بیان، مجوز صادر می کند.این تفکر، مخالفت اسلام با فساد را نوعی دخالت در حاکمیت دانسته و معتقدند مسلمانان قصد دارند کشور را تحت کنترل خود درآورند.
اگرچه فساد در سوئد از سوی شورای ملی پیشگیری از جرم (Brå) به عنوان “سوء استفاده از قدرت” تعریف شده اما در سال ۲۰۱۶ حدود یک میلیون و۵۱۰ هزار جرم در سوئد به مراجع قانونی گزارش شد،که از میزان فساد در این کشور حکایت داشت.برای شناخت بیشتر این وضعیت،ذیلا به موارد گسترده فساد در سوئد پرداخته می شود.
۱. به گزارش اغلب رسانه های اروپا از جمله ایندیپندنت، سوئد و دانمارک کشورهایی با بالاترین میزان آزار جنسی در اتحادیه اروپا هستند.در این کشورها ۸۰ تا ۹۵ درصد از مردم می گویند مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند. این اعداد بالاترین میزان در این قاره است و به همین سبب موسسه گیت استون، سوئد را “پایتخت تجاوز جنسی در غرب” می نامد.بر اساس این گزارشات، زنان سوئدی به مراتب بیشتر از مردان در معرض جنایات جنسی قرار دارند؛ اگرچه مردان نیز از آسیب های جنسی در امان نیستند و بخش قابل توجهی از این جرایم در اماکن عمومی، محیط کار و مدارس رخ میدهند. فردریک بوندستام، مدیر دبیرخانه سوئد برای تحقیقات جنسیتی، می گوید: «این اولین بار است که ما مطالعه ای را در کل بخش دانشگاهی انجام می دهیم و در واقع این بزرگترین نظرسنجی در جهان در مورد آزار جنسی در بخش آموزش عالی است.بر اساس این نظرسنجی در مجموع ۳۸ درصد گفتند که از ابتدای شروع تحصیل یا کار خود در دانشگاه یا کالج، عمل جنسی ناخواسته را تجربه کردهاند.
۲. کودک آزاری و سوء استفاده از کودکان که از مصادیق نقض آشکار حقوق بشر است،به طور گسترده در سوئد رایج است. در میان کودکانی که مورد سوء استفاده قرار گرفته اند ۳۵٪ دختر و ۶۵٪ پسر بوده اند.در این میان بخش قابل توجهی از تهدیدات متوجه جمعیت ۵۰۰ هزار نفری مسلمانان سوئدی است که از سوی جریانهای راستگرا و نژادپرست مورد اهانت و ارعاب قرار میگیرند.
۳.در ارتباط با قاچاق انسان بر اساس گزارش اسپوتنیک، تعداد مراکز فساد در کشورهای نروژ و سوئد در پی ورود پناهجویان اوکراینی به این کشور افزایش یافته و پلیس سوئد در اوایل سال جاری میلادی شماری از «مراکز فساد» به عنوان به کار گیرنده زنان و دختران پناهجوی اوکراینی را کشف کرده است.این افراد توسط قاچاقچیان انسان بطور غیرمجاز و یا به عنوان پناه جو به سوئد وارد شده اند.این باندهای قاچاق در توجیه اقدامات خود به پلیس گفته اند که نسبت به این افراد حس همدردی داشته و قصد کمک به آنها برای خروج از شرایط سخت را دارند. براساس گزارشهای متعدد،از زمان آغاز جنگ اوکراین، شبکههای اروپایی قاچاق انسان و استثمار جنسی، زنان اوکراینی پناهجو را هدف قرار داده و آنان را گرفتار برده داری مدرن کرده اند.
۴.در رابطه با فقدان امنیت اجتماعی،سرقت دوچرخه یکی از رایجترین جرائم در کشور ده میلیون نفری سوئد است و طی ده سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار دوچرخه از مردم سرقت شده که به همین خاطر رسانهها به طور متداول روشهای ضدسرقت دوچرخه و خودرو را به مردم گوشزد مینمایند. سوئد در زمینه سرقت خودرو نیز جزو پنج کشور اول دنیا است و نرخ سرقت ماشین سوئدیها،۱۰۶ دزدی در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده که با احتساب جمعیت ده میلیونی سالانه بیش از ده هزار خودرو در این کشور ربوده میشود. سوئد در زمینه سرقت از منازل و اماکن نیز شرایط اسفباری و بر اساس آمارهای موجود ۹۱۵.۱ مورد سرقت در هر ۱۰۰ هزار نفر رقم می خورد.
۵.از زمانی که نهادهای مبارزه با فساد در آمریکا و سوئد، تحقیق درباره پیشنهاد رشوه یک شرکت سوئدی-آمریکایی به پسر رجب طیب اردوغان در ازای سلطه بر بازار ترکیه را آغاز کردند،وجود رشوه در نظام اداری سوئد،برجسته شد. خبری نیز منتشر شد که یکی از شاغلین در سفارت سوئد در اردن، در ازای کوتاه کردن زمان مصاحبه از متقاضیان پول دریافت کرده است.
اریک اولنهاگ، سفیر سوئد در اردن به شدت نسبت به این مساله واکنش نشان داد و تصریح کرد که در برابر فساد و بی نظمی عکس العمل جدی نشان میدهد. اما به هنگام مراسم عروسی شاهزاده ویکتوریا با مربی ورزشش در کلیسایی در مرکز استکهلم مشخص شد که یک تاجر میلیونر خرج ماه عسل این زوج را پرداخت و برای آنها جت خصوصی فراهم و یک کشتی مجلل بدر اختیار آنها قرار داده است.این اقدام مصداق دادن رشوه به خاندان سلطنتی بود و “پیتر وولوردورسکی”، سردبیر سیاسی روزنامه “داگنز نای هتر”، گفت: “همه مردم سوئد می خواهند که مقامات رسمی به دنبال تامین منافع شخصی خود نباشند و می خواهند مطمئن باشند که مقامات فقط منافع مردم را در نظر دارند، نه منافع تجاری خود را. به نظر من کسی که صاحب چنین شرکتی باشد، خیلی مایل است که از حمایت خانواده سلطنتی برخوردار باشد تا بتواند به تجارت خود در خارج ادامه دهد. پس این خطر وجود دارد که بالاخره یک روز خانواده سلطنتی هم بخواهد مهمان نوازی او را جبران کند.”
اما بزرگترین پرونده فساد در تاریخ سوئد این بود که شرکت “ساب”، سازنده جت های گریپن، با اتهام پرداخت رشوه به دولت آقریقای جنوبی برای انعقاد قراردادی سودمند، تفهیم اتهام شد.اما دادستان، پرونده را به دلیل نداشتن شواهد و کمبود کارمند برای تحقیق، رها کرد اقدامی که مورد انتقاد سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه قرار گرفت.
۶.سوئد در دهههای اخیر پناهگاهی امن برای عناصر و گروهکهای تروریستی بوده است. اقدامات حمایتی این کشور از عناصر و گروهکهای تروریستی مانند منافقین و حرکه انضال، طیف گستردهای از اقدامات مانند پناه دادن به آنها و تامین مالی را شامل میشود. این عناصر از داخل سوئد برای انجام اقدامات تروریستی علیه مردم ایران برنامهریزی میکردند واز جمله این تروریستها «حبیب الاسیود» معروف به «چعب» سرکرده گروهک تروریستی «حرکه النضال» بود که به دار مجازات آویخته شد.این تروریست، سالها در سوئد مستقر و از امکانات و تسهیلات دولت این کشور بهرهمند بود و در شهادت و جراحت۲۷۴ نفر از شهروندان بیگناه ایرانی مشارکت داشت. فقدان اراده و عدم تمایل سوئد برای گنجاندن موازین بینالمللی در قوانین داخلی،مهمترین دلیل عدم تعقیب کیفری جنایتکاران و تروریستها در سوئد است.
۷. بر اساس گزارشهای رسانه های سوئد، خشونت مسلحانه و قتلهای ناشی از آن که ناشی از اقدامهای مربوط به تجارت مواد مخدر و انتقام جوییهای شخصی هستند به نرخ رشد نگران کننده ای در ماههای اخیر رسیده است. وال استریت ژورنال در گزارشی با اشاره به وقوع قتل مسلحانه در اوایل ماه مارس سال جاری در سوئد، نوشت که این تیراندازی فصل جدیدی از وحشیگری در میان موج خشونتهای مسلحانه گروهی سوئد باز کرد و سبب شد سوئد به کانون داغ قتل با اسلحه در اروپا تبدیل شود.شورای ملی پیشگیری از جرم سوئد اعلام کرد که تیراندازیهای منجر به قتل در سوئد تقریبا ۵.۲ برابر میانگین اروپاست.در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به ترتیب ۴۵ و ۶۲ نفر بر اثر خشونت تسلیحاتی جان خود را از دست دادند.
مسلمانان به عنوان پیروان تمدن اسلامی هیچگاه به مقدسات دیگر ملت ها توهین نکرده اند؛کتاب های ادیان الهی مانند انجیل و تورات و اوستا و و پیامبران و رسولان، برای مسلمانان محترم بوده اند.به همین دلیل جهان اسلام انتظار ندارد که کشورهایی که ادعای تمدن و پایبندی به حقوق بشر دارند،مقدسات مسلمانان را مورد بی احترامی و اهانت قرار دهد.قاطبه مسلمانان جهان وجود فساد گسترده در سوئد را عامل اصلی توهین به اعتقادات خود می دانند و طبعا تداوم این وضعیت بر نفرت جهان اسلام از حاکمیت سوئد خواهد افزود.