حرکت روی اعصاب مردم با کلیدواژه «گرانی بنزین»

اینکه منشاء این بحث از کجاست با گردشی در رسانه ها می توان به راحتی مشاهده کرد که این موضوع در حد گمانه زنی است اما چون به صورت مکرر و متواتر آمده است، در ذهن افکار عمومی نیز این باور بوجود آمده که باید منتظر گرانی این سوخت استراتژیک باشند.

این روزها سوژه ای که به جز ماجرای حاشیه دار قیمت خودرو و استیضاح وزیر صمت کم و بیش در رسانه ها بازتاب دارد، موضوع گرانی قیمت بنزین است.

اینکه منشاء این بحث از کجاست با گردشی در رسانه ها می توان به راحتی مشاهده کرد که این موضوع در حد گمانه زنی است اما چون به صورت مکرر و متواتر آمده است، در ذهن افکار عمومی نیز این باور بوجود آمده که باید منتظر گرانی این سوخت استراتژیک باشند.

این درحالی است که بارها مسئولان مختلف دولتی مطرح کرده اند که دولت برنامه ای برای گرانی بنزین ندارد.

اخیرا “مالک شریعتی” نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار جهان نيوز درباره موضوع گرانی بنزین با بیان اینکه طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها تعیین قیمت حامل های انرژی جزو اختیارات دولت است، گفت: “در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مجلس هیچ مصوبه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی نداشته و دولت نیز برنامه ای در این خصوص اعلام نکرده است.”

وی تصریح کرد: “بنابراین در سال ۱۴۰۲ افزایش قیمت بنزین منتفی است.”

“جواد اوجی” وزیر نفت نیز در واکنش به این نوع خبرسازی ها بیان کرده است: “بارها اعلام کردیم هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین در دستور کار وزارت نفت و دولت نیست لذا خواهش ما این است که مردم به این شایعات توجهی نکنند.”

البته نگرانی های مردم نیز به علل مختلف است. از یک سو رسانه ها سعی دارند با خبرسازی که بیشتر تفسیر و گمانه زنی و تعبیر است، بر این موضوع با شیطنت خاصی دامن بزنند؛ خصوصا اینکه دولت سیزدهم در حال ساماندهی عرضه بنزین در جایگاه های عرضه سوخت است.

از سوی دیگر در دولت های گذشته خصوصا دولت روحانی که موضوع افزایش قیمت بنزین بعد از تکذیب های متعدد اتفاق افتاد و بعد از بلوای پیش آمده، ” حسن روحانی” در اظهار نظری قابل تامل و عجیب ادعا کرد که از گرانی قیمت بنزین صبح جمعه خبر دار شده است؛ تخم بی اعتمادی در این حوزه در دل بسیاری از مردم کاشته شد.

متاسفانه برخی از رسانه های همسو اصلاحات که قبلا طرفدار دو آتیشه دولت قبل بودند نیز بدشان نمی آید که در این حوزه با شیطنت خاصی با استفاده از همین فضای بی اعتمادی جریان سازی کنند.

مثلا روزنامه آرمان ملی به عنوان یک رسانه اصلاح طلب درباره تکذیب خبر افزایش بنزین توسط وزیر نفت و تاکید بر اینکه به شایعات گوش نکنند تیتر عجیب و غیر اخلاقی “خبر جدید وزیر نفت درباره احتمال افزایش قیمت بنزین” را انتخاب کرده است!

همچنین”حسین راغفر ” کارشناس مسائل اقتصادی در یادداشتی با عنوان «کابوس گرانی بنزین» در روزنامه تعادل نوشت: بر اساس یک قانون نانوشته در اقتصاد ایران هر زمان که مسوولان ایرانی با شدت، موضوعی را تکذیب کرده و قاطعانه اجرای آن را رد می‌کنند، باید منتظر اجرای آن باشیم. از این دست تکذیبیه‌ها سال‌هاست صورت می‌گیرد و به همان سرعت هم فراموش شده و اصل اخبار تکذیب شده، عینیت پیدا می‌کنند.

وی افزوده است: قطعا این ‌بار مساله افزایش قیمت حامل‌های انرژی بحران‌های جدی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را به دنبال خواهد داشت و به بهانه‌ای برای بروز ناآرامی‌های بعدی بدل می‌شود.

از سوی دیگر ضدانقلاب نیز در این حوزه سعی دارد با توجه به بلوای سال ۱۳۹۸ که با مدیریت غلط حوزه انرژی رخ داد، دوباره همان فضا را برای مردم تداعی و در جامعه ایران کلید بزند.

هر چند نگرانی مردم نیز در این باره با توجه به اینکه گرانی بنزین یک موج گرانی دیگری را بوجود می آورد خالی از اشکال نیست اما نکته اساسی اینجاست که باید از فضای رسانه ای که موجب تشویش اذهان عمومی و التهاب در بازار اقتصادی کشور به هر بهانه ای خصوصا تخریب رقیب سیاسی دست می زند، به شدت جلوگیری کرد و مسئولان بر سر حرف خود با مردم بر سر عدم گرانی بنزین بمانند تا مردم دوباره طعم خوش اعتماد را بچشند.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید