محورهای قابل توجه در خصوص بیانیه عادی‌سازی روابط ایران و عربستان

 مذاکرات ایران و عربستان از دو سال قبل زیر نظر شورای عالی امنیت ملی و با میانجی‌گری عراق آغاز شد. در این مدت چندین دور مذاکره در عراق و عمان بین دو طرف برگزار شد که در این زمینه تلاش‌های دولت‌های عراق و عمان ستودنی است.

 سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به چین در خصوص «روابط دو جانبه ایران و چین» و «بازسازی روابط ایران و عربستان» بوده است؛ این سفر که در جریان سفر اخیر رئیس‌جمهور به چین بود، با درخواست رئیس‌جمهور چین از آیت‌الله رئیسی انجام شد.
بازسازی روابط با عربستان در راستای سیاست همسایگی دولت سیزدهم بوده است؛ رویکردی که در نقطه مقابل سیاست آمریکا برای درگیر کردن ایران با همسایگان خود و باز شدن چندین پرونده نظامی، سیاسی و امنیتی جدید برای نظام بود.
رئیس‌جمهور از ابتدای آغاز فعالیت خود همواره بر سیاست همسایگی تأکید داشته و در مراسم تحلیف نیز صراحتا گفته بود که «من دست دوستی و برادری به سوی همه کشورهای منطقه بخصوص همسایگان دراز می‌کنم».
اهمیت بازسازی روابط ایران و عربستان از آنجایی است که بر خلاف منافع و سیاست‌های آمریکا در منطقه است؛ در واقع نفع آمریکا در درگیر کردن کشورهای منطقه با یکدیگر، به‌خصوص ایران‌هراسی، برای توجیه حضور نامشروع خود است. از طرفی دیگر کنار گذاشته شدن آمریکا در تنظیم روابط کشورهای منطقه امری‌ حائز اهمیت است.
همچنین بازسازی روابط ایران و همسایگان‌ش ضد منافع رژیم صهیونیستی است؛ رژیم صهیونیستی در دور جدید سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا همواره تلاش داشته است نقش خود را پر رنگ‌تر کرده و اینگونه القاء کند که کشورهای منطقه برای حفظ امنیت خود در مقابل ایران، ناگزیر از پناه بردن به این رژیم هستند! اکنون احیای روابط ایران و عربستان سیلی محکمی است بر سیاست‌های منطقه‌ای رژیم صهیونیستی.

دیدگاهتان را بنویسید