با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
المیادین در مطلبی به قلم وسام أبو شمالة نوشت: مذاکرات در مورد برنامه های هسته ای ایران بین قدرتهای جهانی و ایران در وین ادامه دارد و هر یک از طرفها با استفاده از ابزار رسانه ای تلاش میکند بر دیگری فشار وارد کند؛ در این میان، اسرائیل حاضرِ غایب مذاکرات است.
در ادامه این مطلب آمده است: ایران در موضع خود ثابت مانده و شرطش، رفع تمام تحریمهاست، علاوه بر اینکه خواهان ضمانتهایی مبنی بر عدم خروج واشنگتن از هر توافقی است.
در مقابل، اظهارات آمریکایی ها اشاره به آن دارد که در صورت شکست گزینه دیپلماتیک، با هماهنگی اسرائیل از گزینه نظامی علیه برنامه های هسته ای ایران استفاده می کند. با اینکه تلاش بر آن است تا روند مذاکرات مخفی بماند، جو کلی، حاکی از موفقیت آمیز نبودن این گفتگوها و باقی ماندن شکاف و اختلاف بزرگی بین مواضع طرفهاست. در واقع، سرنوشت مذاکرات وین بین شکست و سقوط کلی مذاکرات یا دست یابی به یک توافق جزئی و موقت که زمینه ساز مذاکرات در مراحل بعدی باشد و یا موفقیت دو طرف غربی و ایرانی در مسیر ساخت یک توافق فراگیر، در نوسان است.
اسرائیل معتقد است که تمام گزینه ها، بین بد و بدتر است و با اینکه با تمام توانش سعی می کند مانع از هر توافقی با ایران شود تا تحریمها علیه آن باقی بماند و در نهایت، دولت آمریکا در مورد استفاده از گزینه نظامی برای نابودی برنامه های هسته ای ایران، قانع شود. با وجود برتری این گزینه برای اسرائیل، باید گفت چنین اقدامی موجب وقوع یک جنگ فراگیر منطقه ای در چند جبهه خواهد شد و از این جهت، گزینه نظامی بعید به نظر می رسد.
دولت آمریکا تلاش می کند از متحد اسرائیلی خود برای تهدید مکرر ایران به حمله نظامی استفاده کند، تا بر تهران برای پایین آمدن از موضعش در جریان مذاکرات، فشار وارد کند و شاهد نرمش بیشتری از سوی آن باشد.
اسرائیل معتقد است تبدیل ایران به یک دولت هسته ای، تهدید بزرگی برای آن بوده و موجب وقوع مسابقه تسلیحاتی هسته ای در منطقه خاورمیانه می شود، این امر به معنای شکسته شدن یکه تازی اسرائیل در داشتن سلاح هسته ای است. در این حالت، ایران از نفوذ و تاثیر بیشتری برخوردار می شود و حتی می تواند تکنولوژی هسته ای خود را به هم پیمانانش در منطقه انتقال دهد، در ادامه، دولتهایی که وارد عادی سازی روابط با اسرائیل شده اند، اعتماد کمتری به آن می کنند و تمام تلاشهای صهیونیستها برای پیوند زدن دولتها تحت عنوان «توافقهای ابراهیم» با شکست مواجه می شود.
در نظر اسرائیل، ایالات متحده در دوره جو بایدن هرگز وارد مقابله نظامی با ایران نمی شود، ولو اینکه ایران به ساخت بمب هسته ای هم نزدیک شود. صهیونیستها بر این عقیده اند که آمریکا و جامعه بین الملل، می توانند با ایران هسته ای همزیستی کنند و حتی شاید مسئولیت این هسته ای شدن ایران را متوجه اسرائیل و نتانیاهو کنند که ترامپ را در مورد خروج از توافق هسته ای با ایران، تشویق نمود.
اسرائیل سناریوی توافق ایران و دولت های غربی در مذاکرات وین را یک موفقیت برای تهران می داند که موجب تامین خواسته های ایران و رفع تحریمها از آن می شود، این امر مشروعیت بیشتری به نظام ایران داده و نفوذ و ائتلاف های منطقه ای و بین المللی بیشتری را برایش به ارمغان می آورد، علاوه بر اینکه توافق، تضمینی برای توقف برنامه های هسته ای ایران نخواهد بود و این بدترین حالت برای اسرائیل است.
به نظر می رسد تمام سناریوهای مرحله پس از مذاکرات وین، برای اسرائیل خوشایند نیست و دلیل آن، موفقیت ایران در شکست دادن سیاست فشار حداکثری ترامپ و مجبور شدن آمریکا به بازگشت به میز مذاکرات است.
تهران تمام تلاشها برای ضربه زدن به نظام از طریق جبهه داخلی و بهانه های اقتصادی را شکست داده و توانست بر چالشهای خارجی و داخلی غلبه کند، به همین دلیل است که اکنون از موضع قدرت و با اعتماد به نفس بیشتری وارد مذاکرات شده و می داند آخرین چیزی که به فکر بایدن می رسد، مقابله نظامی جدیدی در خاورمیانه است.
اسرائیل احساس می کند به تنهایی با پیامدهای مذاکرات وین مواجه است و دولت آمریکا تمام توجه خود را معطوف به دو پرونده روسیه و چین می کند. صهیونیستها اقرار می کنند که تمام گزینه ها سخت است و می تواند عواقب خطرناکی برای موجودیت و آینده آنها داشته باشد.
اشتراک گذاری
با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.