پارلمان اروپا روز گذشته در یک اقدام هیجانی، مداخله جویانه و ناشی از فشارهای بیرونی «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» را که یک نهاد حاکمیتی است، در لیستی که به آن «فهرست سازمان های تروریستی خارجی اتحادیه اروپا» می نامند، قرار داد.
به گزارش رجانیوز؛ در عمل قطعنامهای که علیه سپاه پاسداران از سوی پارلمان اروپا صادر شد ضمانت اجرایی ندارد و الزام آور نیست. این قطعنامه دارای رایهای مخالف و ممتنع زیادی نیز بود. از مخالفین این قطعنامه میتوان به «میک والاس» و «کلر دالی» نمایندگان جمهوری ایرلند در پارلمان نام برد که بارها بر دوروریی آمریکا و اتحادیه اروپا پیرامون حقوق بشر تاکید و اعمال تحریمهای یک جانبه علیه ایران رامحکوم کردند.
آنچه که در پارلمان اروپا تصویب شد لزوما نگرانی و بازتاب افکار عمومی در اروپا نیست و بیشتر به فشار رسانهای و لابیهایی که در آنجا قرار دارد برمی گردد، که صرفا در مقطعی بر روی موجی قرار می گیرند و بعد از فروکش کردن آن موج، اهمیت و کارایی خود را از دست می دهند.
همچنین می توان به لابی گسترده رسانههای معاند، برانداز و تروریستی کودک کشی نظیر سازمان «منافقین» که در دامن اروپاییها، پناه امنی پیدا کردند، در تصویب این قطعنامه نامهم اشاره کرد. چراکه اغتشاشات اخیری که بعد از فوت طبیعی خانم «مهسا امینی» در درون کشور آغازشد، به نتیجه مطلوب آنها که همراهی مردم بود منتهی نشد و ناچارا و از روی ناتوانی به تهییج احساسات و شکل گیری موجی که منجر به این قطعنامه شد پرداختند.
بر اساس ماده ۳۹ منشور ملل متحد، تعیین و شناسایی گروهها و سازمانهای تروریستی با شورای امنیت است و اقدامات یکجانبه دولت های عضو بر اساس بند ۷ ماده ۲ منشور ملل متحد مردود، فاقد وجاهت بین المللی و غیر الزام آور است.
بنابراین قطعنامه مصوب پارلمان الزام آور نیست و باید مراحلی را در داخل ساختارهای اروپایی و کشورهای عضو این اتحادیه طی کند تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بخشی از بدنه رسمی و اصلی نیروی نظامی ایران است در لیست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپایی قرار گیرد.
خبرگزاری رویترز انگلیس روز پنجشنبه به نقل از دو دیپلمات اروپایی گزارش داد که اتحادیه اروپا قصد دارد که دوشنبه هفته آینده (سوم بهمن)، بستههای تحریمی علیه ایران از جمله تحریم ۳۷ مسئول را به دلیل آنچه که نقض حقوق بشر دانسته، تصویب کند. همچنین این رسانه به نقل از یکی از این دو دیپلمات گزارش داد که این اتحادیه فعلا قصد ندارد در جلسه روز دوشنبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی کند.
واقعیت ماجرا چیز دیگری است!
روز گذشته در کنار تصویب قطعنامه ضدایرانی در پارلمان، متمم تعلیق مذاکرات برجام در پارلمان رای نیاورد. نماینده سوئدی پارلمان اروپا که یکی از طراحان متممی برای تعلیق مذاکرات برجام در این پارلمان بود از شکست این طرح به دلیل رأی منفی به آن ابراز ناخرسندی کرد.