زن؟! زندگی؟! آزادی؟!

فهم این که این شعار از کجا آمده است سخت نیست. «زن، زندگی، آزادی»، به کردی «ژن، ژیان، ئازادی» شعار گروه تروریستی پ‌.ک.‌ک و شاخه‌ی ایرانی آن، پژاک است.
پ.ک.ک با رهبری عبدالله اوجالان، یک گروه تروریستی مارکسیست-لنینیست است که از زمان تاسیس خود همیشه و بصورت سیستماتیک از ترور و وحشت برای رسیدن به اهداف خود استفاده کرده است. این گروه با پوشش مبارزه برای حقوق کردها در ترکیه، سبب قتل مردم طی چندین دهه شده است و آمارها حکایت از چهل و پنج هزار کشته از زمان آغاز فعالیت‌های تروریستی آن دارد.
در کنگره نهم پ.ک.ک که در تاریخ ۴ آبان ۱۳۸۲ با حضور تعدادی از افراد آمریکایی و انگلیسی حزب «حیات آزاد کردستان» معروف به «پژاک» تشکیل شد، مقرر شد حوزه فعالیت آنها، ایران و عناصر تشکیل دهنده آن نیز از مناطق کردنشین باشد.

هدف پژاک، سرنگونی نظام جمهوری اسلامی

اهداف پژاک به واقع همان اهداف حزب دموکرات کردستان یعنی سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران آن هم از طریق فعالیت‌های مسلحانه است. تعدادی از افراد حزب هم همان نیروهای حزب دموکرات هستند که به پژاک پیوسته اند و بقیه اهل ترکیه و سوریه هستند.
این در حالی است که افسران رژیم صهیونیستی نیز افراد گروه را آموزش می دهند و سیا و موساد هم از آنها حمایت می کنند از سوی دیگر گرایش اعضای پژاک کمونیستی بوده و مراسم آنها نیز فاقد رنگ و بوی مذهبی است.

بنا به آمار مراجع رسمی، این گروهک تروریستی از بدو تاسیس خود در سال 1382 تاکنون عامل شهادت بیش از 300 شهروند ایرانی و همچنین مجروح نمودن بیش از 259 نفر دیگر است. علاوه بر این در کارنامه این گروهک تروریستی 248 مورد درگیری مسلحانه، 71 مورد مین‌گذاری، 53 مورد عملیات ترور، 9 مورد بمب‌گذاری و 80 مورد تهدید و ارعاب دیده می شود.
عبدالله اوجالان رهبر پ.ک.ک نگاه خود پیرامون زنان و خانواده با عنوان ژنیولوژی (به کردی Jineolojî) به معنی «علم زنان» بسط داد. اوجالان در انتقاد از قوانین قبیله‌ای و مذهبی بر این باور است که تا زمانی که زنان آزاد نباشند، یک کشور آزاد نخواهد شد و این سطح آزادی زنان است که تعیین‌کنندهٔ سطح آزادی یک جامعه در مقیاس کلان خواهد بود. ژنولوژی بر اساس این اصل استوار است که بدون آزادی زنان در جامعه و بدون یک آگاهی واقعی پیرامون زنان، هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند خود را جامعه‌ای آزاد بنامد.

این ظاهر مبانی اعتقادی آن‌هاست، اما فی‌الواقع در نظام فکری آن‌ها، خانواده مبتنی بر روابط شرعی زن و شوهر نفی شده و با اعتقاد به اشتراک جنسی در جامعه (بی بند و باری جنسی)، نفی سنت‌ها و آدابی که اخلاق جنسی را تایید می کند، نفی قیود خانواده از زن و جامعه مبتنی بر زن سالاری، نفی اخلاق و نسبی شمردن آن در رفتارهای خانوادگی، فروپاشی نظام خانواده رقم می‌خورد.

مدعی آزادی زنان و استفاده زنان به عنوان ابزار جنسی!

پ.ک.ک با ربودن دختران وزنان آ‌ها را به عضویت مقرها در می‌آوردند و در آنجا ابزار جنسی سران گروه پ.ک.ک. و اقدامات کثیف آن‌ها می‌شوند.
پ.ک.ک. مدعی است زنان را «آزاد» می‌‌کند، اما در واقع آزادی‌ها و امنیت آن‌ها را نادیده می‌‌گیرد و حتی آن‌ها را به خطر می‌‌اندازد. تا جایی که زنان برای ارتقاء جایگاه در این گروه باید معشوقه شوند و به تجاوز تن دهند.
در گزارشی با عنوان «تروریسم و زنان پ.ک.ک» که در روز جهانی زن توسط حبیبه اوچال معاون حزب عدالت و توسعه منتشر شد، توضیح می‌‌دهد چگونه این سازمان تروریستی زندگی زنان عضو خود را به بدبختی می‌‌کشاند.

اوچال با تاکید بر اینکه پ.ک.ک همیشه خود را لیبرال معرفی کرده و مدعی مبارزه برای آزادی و دفاع از حقوق زنان است، نوشت: «پ.ک.ک باعث شده مردم در میان قتل عام‌ها رنج بکشند. پ.ک.ک هم زنان عضو این سازمان و هم مادران دختران ربوده شده را بدبخت کرده است.»
وی در ادامه افزود «بسیاری از زنانی که به عنوان جنگجو به عضویت پ.ک.ک در می‌‌آیند، در اولین فرصت ازسازمان فرار می‌‌کنند و تجربه عضویت را به عنوان یک کابوس توصیف می‌‌کنند.»

او در این گزارش افزود: «در حالی که پ.ک.ک در مورد رهایی و نجات بحث می‌‌کند، افرادی که سازمان را ترک می‌‌کنند هژمونی تحمیل شده توسط رهبری و سیستم استبدادی در داخل سازمان را افشا می‌‌کنند»، این گزارش تاکید می‌‌کند بسیاری از اعضای جداشده می‌‌گویند مورد آزار، تحقیر و تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند.
خانم اوچال به روزنامه دیلی‌صباح گفت: «این سازمان تروریستی ارزش‌های خانواده را که بنیان یک جامعه است، به عنوان بقایای نظام فئودالی می‌‌بیند و آن‌ها را رد می‌‌کند.»

دور نگه داشتن اعضای زن از هویت زنانه

اوچال در مورد سواستفاده از زنان در پ ک ک، تجربه یک زن تروریست سابق را به اشتراک گذاشت. وی به اوچال گفته که زنان در داخل سازمان سنگین‌ترین وظایف را در کوهها به عهده دارند، به ویژه هنگامی که در دوران قائدگی خود هستند، و پ.ک.ک. آنان را مجبور به کار در شرایط غیر قابل تحمل می‌‌کند. «رهبری پ.ک.ک تلاش می‌‌کند تا آنها را از هویت زنانه دور کند و از بین ببرد. آنان با ادعای استقبال از حقوق زنان از یک طرف، سواستفاده از بدن اعضای زن از طرف دیگر حتی از بدن افراد زیر سن قانونی سو استفاده می‌‌کنند».
نگاهی به اساسنامه گروهک پژاک که شاخه‌ای از پ.ک.ک است، نشان می‌دهد این گروه عدم وجود روابط دموکراتیک در مناسبات خانوادگی و جامعه و برخی نابرابری‌ها و تبعیض‌ها را دلیل و بهانه نفی نهاد خانواده می‌داند. پژاک در اساسنامه خود آورده است: «زن آزاد، به معنای جامعه آزاد است و جامعه آزاد نیز ملت دمکراتیک است. در همین رابطه نقش سنتی مرد باید واژگون شود و این امر اهمیتی انقلابی دارد.»

تعریف آزادی در تفکر اوجالان:

اوجالان رهبر گروه تروریستی پ.ک.ک به نام ایدئولوژی زن و آزادی، دختران جوان را به کوهستان برده و در زیر بدترین شرایط برده‌داری فرعونی خود به کار کشیده و از آن‌ها استفاده جنسی و جسمی کردند. زندانی کردن در کوهستان و قطع ارتباط با دنیای پیشرفت علم تکنولوژی و خانواده، خود اسارت است. به همین دلیل عده زیادی از اعضای زن پ.ک.ک، فرار کردند و توسط نیروهای این گروه در حین فرار کشته شدند. در واقع باید گفت که روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و نزدیکی آن با سالروز تاسیس گروه تروریستی پ.ک.ک، بیانگر آن است که بیست و پنج نوامبر، روز شکنجه زنان در پ‌ک‌ک است. آزادی زنان در پ.ک.ک معنا ندارد، چون آزادی در غارهای کوهستانی و عملیات انتحاری و خودسوزی معنا ندارد. اعضای پ.ک.ک، زندگی نمی‌کنند؛ اسیر هستند. در تفکر اوجالان و پ.ک.ک، ازدواج، مادر شدن و عشق، بردگی است؛ اما زندگی در کوهستان، عملیات و فرار به صورت چریکی، پرت شدن به دره‌ها، بمباران توسط ارتش ترکیه، مورد تجاوز قرار گرفتن توسط مردان و سران پ.ک.ک، زندگی در غار و…، عین آزادگی است. این تفکر خطرناک، باعث مرگ ده‌ها هزار زن و دختر، نابودی آینده آنها و آینده جامعه کُردی شده است؛ بدون انکه حداقل دستاورد را به همراه داشته باشد.

ازدواج ممنوع، تجاوز آزاد

ازدواج در پ.ک.ک و گروه‌های وابسته به آن ممنوع است؛ زیرا از نظر پ.ک.ک و ایدئولوژی آن، ازدواج، محدودیت برای زن است. به همین دلیل و بنا به گزارش‌های متعدد و مستند و همچنین اعترافات اعضای این گروه، نرخ تجاوز و آزار جنسی در این گروه بالا و قابل توجه است. بخش عمده تعرض و تجاوز به زنان نیز توسط افراد اصلی و رده بالای پ.ک.ک صورت گرفته اس. اعضای سابق پ.ک.ک و زیرمجموعه‌های آن اعتراف می‌کنند تجاوز جنسی، آزار و اذیت دختران و کودکان فراگیر است و افراد خاطی نیز محاکمه نمی‌شوند. اما افزایش تعداد تعرض و آزار جنسی، باعث جدا شدن واحدهای عملیاتی زنان و مردان در پ.ک.ک شد.
یکی از قربانیان فراری در گفتگو با خبرگزاری آناتولی می‌گوید: «پ.ک.ک نه تنها ساختاری اجتماعی نیست، بلکه یک ساختار فاسد و مضر اجتماعی است که هویت و ارزش زن را کم کرده و به آن توهین و تلاش می‌کند براساس ذهنیت متلاطم خود نظم خاص خود را به مسئله بدهد.»

پ.ک.ک و سایر شاخه‌های اقماری آن دقت می‌کنند تا ایدئولوژی آنارشیست آنها افشا نشود.
با این اوصاف خوب است زنانی که با شعار «زن، زندگی، آزادی» در اغتشاشات اخیر شرکت می‌کنند، در مورد آینده‌ی مورد نظرشان برای زنان پاسخ دهند که آیا قرار است چنین جامعه‌ی دهشتناکی برای زنان رقم بزنند؟!

دیدگاهتان را بنویسید