تعطیلی لیگ برتر فوتبال و اعتراض هواداران
در پی فوت ملکه انگلیس، اتحادیه فوتبال این کشور تصمیم به لغو بازیهای هفته جاری لیگ برتر گرفت؛ تصمیمی که مورد استقبال همه شهروندان انگلیسی قرار نگرفت و با اعتراض اتحادیه هواداران فوتبال انگلیس (FSA) مواجه شد.
در پی مرگ دارنده طولانیترین دوران سلطنت در تاریخ سلسله پادشاهی انگلیس، تمام بازیهای فوتبال در این کشور شامل، لیگ برتر و دستههای پایینتر به نشانه احترام به خاندان سلطنتی لغو شد. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که بسیاری از هواداران برای سفر و اقامت در شهرهایی که تیم محبوبشان بازی دارد، متحمل هزینه شده بودند.
علاوه بر این به تعویق افتادن بازیها، برای بسیاری از باشگاهها با ضرر و زیان مالی همراه خواهد بود. در این میان اما بازیهای سایر رشتههای ورزشی در انگلیس از جمله لیگ راگبی، گلف و کریکت در این هفته برگزار خواهد شد و همین مسئله بیشتر هواداران معترض به لغو هفته هفتم لیگ برتر را ناراحت کرده است.
به نوشته خبر ورزشی، اتحادیه هواداران فوتبال انگلیس با صدور بیانیهای اعلام کرد: ما باور داریم فوتبال در رویدادهای برجسته ملی، چه جنبه شادی داشته باشند چه جنبه حزن و اندوه، همیشه به بهترین شیوه مردم را با یکدیگر متحد کرده است. نظر ما که با مقامات فوتبال هم مشترک بوده، این است که اکثر هواداران دوست داشتند این هفته به ورزشگاهها بروند و در کنار دیگر هواداران به ملکه ادای احترام کنند. تصمیم اتخاذ شده از سوی مقامات فوتبال تصمیمی بیعیب و نقص نیست و به همین دلیل بسیاری از هواداران احساس خواهند کرد که لغو بازیهای این هفته، به منزله از دست رفتن یک فرصت عالی برای فوتبال جهت ادای احترام خاص خودش به ملکه بود.
جالب آن که این تعطیلی، با توجه به شرایط متفاوت و میزان آمادگی تیمهای فوتبال، میتواند به سود یا زیان برخی تیمها تمام شود که این موضوع هم در رسانه ها مورد تحلیل قرار گرفته است.
قدسی کردن ملکه
برخی از رسانههای انگلیسی از الیزابت دوم آن گونه در گزارشهای خود گفتند و نوشتند تا تصویری غیرزمینی و قدسی از وی بسازند.
روزنامه دیلی میل در این مسیر از مشاهده ملکه به شکل ابر در آسمان خبر داد و نوشت: یک زن بریتانیایی تصویری از تشکیل ابری شبیه ملکه الیزابت را که بر فراز یک شهر انگلیس شناور است، به اشتراک گذاشت، این عکس تنها یک ساعت پس از درگذشت وی گرفته شده است.
به نوشته این روزنامه عامهپسند، «لیان بتل» که در «تلفورد در غرب میدلندزMidlands» انگلستان زندگی میکند، این عکس را در فیس بوک به اشتراک گذاشت و اشاره کرد که به طور قابل توجهی شبیه به ملکهای است که کلاه امضا شده خود را بر سر دارد.
بستن کامنتها در صفحه بیبیسی فارسی
در پی درگذشت ملکه الیزابت، صفحه اینستاگرام بیبیسی فارسی، در اقدامی کم سابقه کامنتهای چند پست اول مربوط به این خبر را بست؛ اقدامی که قاعدتا برای جلوگیری از بی احترامی به ملکه درگذشته انجام شد، اما با رویه این شبکه سازگاری چندانی نداشت.
همچنین برخی تیترها و تعابیر به کار رفته درباره ملکه درگذشته در بیبیسی که همواره مدعی آزادیخواهی و دموکراسی بوده و در محتوای خود انجام کمتر از چنین اقداماتی را درباره رهبران خاور میانه زیر سوال میبرد، باعث شگفتی بسیاری از کاربران این رسانه شد.
بی بی سی مرگ الیزابت دوم را «لحظه ای که تاریخ می ایستد» خواند و در تعابیری شاعرانه درباره او نوشت: «گیسوانش – که هنوز جمع و بسته است – حالا دیگر سپید شدهاند. لباسی آبی به تن دارد، با دو سنجاق سینه، و سه رشته مروارید. تمام دهههای گذشته رد خود را بر جا گذاشتهاند، اما چشمانش هنوز میدرخشند و صدایش هنوز شفاف است. میز عملاً خالی است جز همان عکسی که روی آن است.»
این گزارش حتی مردم بریتانیا را بابت تداوم سلطنت، مدیون الیزابت دوم دانسته و می نویسد: «او درک میکرد که ضرباهنگ سلطنت – سنتها و تشریفات، تولدها و عروسیها و مرگها – مایه راحتی کسانی است که گاهی از ریشه کن شدن گذشته سرگشته میشوند و یادآوری بود از طنین حیاتی که ورای طبقه، سنت و شرایط جاری بود.»
سیاه پوشیدن مجریان و کارکنان بی بی سی فارسی در مرگ ملکه نیز از دیگر حاشیههای این موضوع بود.
هزینه چند میلیارد پوندی تغییر پادشاه
موضوع هزینه های برگزاری مراسم تشییع جنازه ملکه، از دیگر سوژه های این روزها بوده است.
روزنامه انگلیسی استاندارد در این زمینه نوشت: مراسم تشییع جنازه دولتی از بودجه عمومی برخوردار است و هزینه زیادی نیز دارد. هزینه مالی دقیق مراسم تشییع جنازه علیاحضرت گزارش نخواهد شد، اما با هزینههای مراسم خاکسپاری گذشته میتوان تخمین هایی زد.
طبق گزارش ها، مراسم خاکسپاری ملکه مادر در سال ۲۰۰۲ حدود ۵.۴ میلیون پوند هزینه داشت، در حالی که مراسم خاکسپاری پرنسس دایانا در سال ۱۹۹۷ بین ۳ تا ۵ میلیون پوند بود.
این روزنامه نوشته: با هزینههای تشییع جنازه، تعطیلات بانکی و تاجگذاری پادشاه چارلز سوم در سال آینده، مرگ ملکه میلیاردها پوند برای اقتصاد بریتانیا هزینه خواهد داشت.
البته منشا این هزینه ها صرفا مراسم تشییع جنازه نیست، بخشی از آن ناشی از ضرر تعطیلی کوتاه کسب و کارها و به ویژه بانک های انگلیس و بخشی نیز بابت تغییرات در اسکناس ها و اسناد رسمی است که به جای الیزابت دوم باید با نام و تصویر چارلز سوم ارائه شود. تعطیلی بابت مرگ الیزابت دوم، ۲ میلیارد پوند به اقتصاد انگلیس ضرر میزند.
روزنامه دیلی میل هم نوشت، در شرایطی که نخستوزیر نوپای انگلیس با چالشهای جدی اقتصادی مواجه است، تازهترین ارزیابیها نشان میدهد که تعطیلی عمومی هفته آتی بابت مرگ الیزابت دوم، دو میلیارد پوند هزینه برای تولید ناخالص داخلی این کشور دارد.
به نوشته اکونومیکتایمز، در دوره عزای عمومی، بخش زیادی از کسبوکارها بسته و تعطیل خواهد شد. لیگ برتر فوتبال، همه بازیهای خود را تا چند روز آینده به تعویق انداخته و روز تشییع نیز کل بانکها در سرتاسر انگلستان تعطیل خواهند و همچنین بازار بورس طی دو هفته اخیر، برای دومین بار بسته خواهد شد.
اکونومیکتایمز افزود علاوه بر تعطیلات بانکها، هزینههای خاکسپاری و تاجگذاری پادشاه چارلز سوم، مرگ ملکه همچنان میلیاردها دلار برای انگلیس هزینه خواهد داشت. طی ماههای آینده تغییرات زیادی باید در انگلیس انجام شود که این تغییرات نیز میلیونها دلار هزینه خواهد داشت.
جمعآوری اسکناسهای با تصویر ملکه و چاپ اسکانسهای جدید با تصویر چارلز سوم، و تغییر گذرنامهها، تمبرها، و یونیفورمهای پلیس از جمله تغییرات هزینهبر دیگری است که اکونومیکتایمز به آنها اشاره میکند.