ارز ترجیحی عدالت اجتماعی را خدشه دار کرده بود/ یارانه به تمام مردم داده شود

از سال 97 تا حذف این ارز سالیانه ۳۰ الی ۴۰ میلیارد از خزانه خارج می شد و به سمت ارز ترجیحی یا مسیر ناکجا آباد هدایت می شد.با این اقدام سرمایه ای که از مسیر نفت و گاز در کشور فراهم می شد به دست مردم نمی رسید. در این شرایط دولت با حذف این ارز دست به یک جراحی بزرگ زد. جراحی به این بزرگی آلامی را هم ایجاد می کند. اما توقع مردم از مجلس و دولت برای ایجاد عدالت اجتماعی بود و به همین دلیل باید این ۴۰ میلیارد دلار در کشور ساماندهی  می شد. البته در روش اجرای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بین مجلس و دولت اختلاف نظر وجود دارد. انتقادی که برخی از وزاری دولت داریم این است که تدابیر لازم برای پیشگیری را انجام نداده اند.

نماینده ساری در مجلس درباره میزان تاثیر گذاری ارز ترجیحی بر سفره و معیشت مردم معتقد است:  حذف ارز ترجیحی دو هدف مهم و عمده داشت. یکی ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور و مبارزه با فساد و هدفمندی منابع درآمدی دولت و دیگر ایجاد عدالت اجتماعی که با  ارز 4200 از بین رفته بود.

وی خاطر نشان کرد: قرار بود مرغ بعد از این تصمیم عرضه مستقیم بشود که برای این کار لوازم و ابزاری مورد نیاز بوده است که باید از قبل اطلاع رسانی لازم صورت می گرفت که انجام نشد. بانک اطلاعاتی برای دهک بندی مردم دچار نقص است و از سوی دیگر مجلس اعلام کرده بود که نباید دهک بندی مردم صورت بگیرد. باید این یارانه به همه مردم داده شود.

نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس علیرغم تاکید خود بر ضرورت هدفمندی یارانه ها پرداخت یارانه به همه مردم را توصیه می کند !

او می گوید: دولت نباید به بحث دهک بندی مردم وارد شود. دهک بندی اصلا منطقی ندارد و تا رسیدن به تعادل لازم در عرضه و تقاضا در شرایط اقتصادی موجود کشور باید این یارانه به تمام مردم داده شود. دولت برای پرداخت یارانه نباید در حساب مردم سرک بکشد. قرار مجلس با دولت این نبوده و نیست. اصل کار حذف ارز ترجیحی را قبول داریم و این موضوع حتما باید عملیاتی می شد اما برای اجرای طرح جایگزین دولت باید دقت بیشتری کند.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: البته در این شیوه جدید یعنی انتقال پرداخت یارانه از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره نیز امکان انتقال فساد در خارج به فساد در داخل و بین مدیران میانی وجود دارد.

به گفته وی دولت باید اکنون به مردم اعلام کند که این یارانه قرار است یک سال پرداخت شود تا مردم برنامه ریزی برای سال بعد داشته باشند و بدانند نان، مرغ و … با قیمت آزاد محاسبه خواهد شد. خروجی این طرح این است که در یک سال آینده دیگر پول نقدی به مردم داده نخواهد شد و کالابرگ به مردم داده می شود.

بابایی معتقد است مردم نباید توقعی از دخل و خرج دولت داشته باشند. منابع باید پشتوانه تولید و اشتغال و اقتصاد کشور شود. البته قضاوت در خصوص حذف ارز ترجیحی زود است. باید مدتی از اجرای این طرح بگذرد و بعد بررسی کنیم که دولت قرار است چه شیوه ای را قرار است پیاده کند.

دیدگاهتان را بنویسید