انتشار خبر دیدار با ماسک برای ارزیابی واکنش‌های ایران بود؟

آمریکایی‌ها سابقه طولانی در خصوص خبرسازی علیه ایران را دارند اما انتشار خبر جعلی دیدار نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک احتمالا پشت پرده‌هایی دارد و اگر این خبر واقعا جعلی بوده، احتمالا ترامپ و همراهانش دنبال ارزیابی آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا بوده باشند

در روزهای اخیر خبر دیدار امیرسعید ایروانی -نماینده ایران در سازمان ملل- با ایلان ماسک حواشی زیادی درست کرده است. این خبر هم توسط سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و هم توسط دکتر عراقچی تکذیب شد اما باید دید که انگیزه نیویورک تایمز از انتشار چنین خبر چه بوده است. اگرچه نشریات و خبرگزاری‌های آمریکایی سابقه طولانی در خصوص خبرسازی علیه ایران را دارند اما انتشار چنین خبری بدون اسناد و مدارک معتبر توسط نیویورک تایمز نسبتا دور از ذهن است.

بیشتر بخوانید:

پیروزی ترامپ تغییر محسوسی در دشمنی با ایران و طرفداری از اسرائیل به وجود نمی‌آورد

با توجه به اینکه شخص وزیر امورخارجه ایران شخصا و با قاطعیت این خبر را تکذیب کرده به نظر می‌رسد که موضوع در سمت ایران پایان یافته و آنچه اکنون اهمیت دارد این است که چرا آمریکایی‌ها دست به چنین اقدامی زده‌اند. ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود نشان داده که علاقه خاصی به اجرای نمایش است و در واقع بسیاری از اهداف خود را از این طریق پیش می‌برد.

گزینه‌های احتمالی ترامپ برای جایگاه‌های مختلف نیز نشان می‌دهد که آنها هم از این جهت با رئیس جمهور منتخب نقاط اشتراک زیادی دارند. بعید نیست که انتشار این خبر با هدف ارزیابی واکنش‌ها از سوی جمهوری اسلامی ایران در زمینه آمادگی برای مذاکره مستقیم با آمریکا انجام شده باشد. به هر ترتیب، ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی وعده‌هایی داده که تحقق برخی از آنها با توجه به شرایط کنونی بسیار پیچیده است.

یکی از وعده‌های ترامپ در حوزه سیاست خارجی، پایان داده به همه جنگ‌ها بود. با توجه به قدرت و نفوذ ایران در خاورمیانه، تردیدی وجود ندارد که دولت ترامپ برای هرگونه تصمیمی در قبال خاورمیانه باید بازیگر مهمی مثل ایران را درنظر بگیرد. لذا لازمه هر گونه اقدام در خاورمیانه تعامل با ایران است و به دلیل اقدامات خصمانه ترامپ در 4 سال دولت اول خود و همچنین آلوده بودن دست وی به خون سردار شهید سلیمانی، چشم انداز گفتگوی مستقیم بین دو کشور در دولت آتی ترامپ را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

از همین رو، ممکن است مشاوران ترامپ پیش از ورود رسمی او به کاخ سفید بخواهند شرایط را ارزیابی کرده تا بتوانند در این زمینه برنامه ریزی بهتری داشته باشند. بنابراین، تلاش مقامات دولت ترامپ برای ایجاد کانال‌های مستقیم ارتباطی با داخل ایران دور از ذهن نیست. اما به اعتقاد برخی کارشناسان اکنون برای ارزیابی راهبرد دولت ترامپ در قبال ایران زود است؛ هر چند که ترکیب منتشر شده از افراد پیشنهادی حکایت از دشمنی عمیق آنها با ایران و حمایت تمام عیار از اسرائیل دارد.

البته تا زمانی که افراد کابینه دولت جدید به صورت رسمی در جایگاه‌های خود قرار نگیرند و اسناد محرمانه در خصوص تحولات را مطالعه نکنند، هرگونه اظهارنظر آنها قابل استناد نیست. قدرت نظامی و سیاسی ایران در حال حاضر برای همه کشورهای جهان به اثبات رسیده و قطعا مقامات دولت جدید پس از استقرارشان در جایگاه‌های مربوطه در مشورت با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا متوجه این قدرت خواهند شد.

احتمالا یکی از مهمترین اولویت‌های دولت ترامپ نجات رژیم صهیونیستی از باتلاق خود ساخته در جنگ غزه و لبنان باشد. در شرایطی که رژیم با حمایت غیرقابل تصور غربی‌ها نتوانسته اهداف اعلامی خود در غزه را پس از حدود 400 روز و کشتار وحشیانه مردم مظلوم این منطقه محقق کند، تقابل با ایران به هیچ وجه به نفع آمریکا و اسرائیل نیست و دولت آتی آمریکا تلاش خواهد کرد از هرظرفیتی برای نجات رژیم صهیونیستی استفاده کند.

دیدگاهتان را بنویسید