سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان طی بیانیهای مشترک در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پس از تکرار ادعاها و اتهامزنیها علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان از ایران خواستند گامهای سریع و معناداری در راستای احیای سطح همکاری مورد توافق با آژانس برای راستیآزمایی و نظارت مؤثر بردارد.
این ادعاهای دو پهلو با تکیه بر تاکتیک اتهامزنی همزمان با مذاکره، در حالی از سوی غربیها صورت میگیرد که پیش از آن گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد؛ ایران باز هم بهطور ناگهانی چندین بازرس باتجربه این نهاد را کنار گذاشته است.
این رفتارهای ضدایرانی در آژانس در حالی صورت گرفته که اقدامات ایران پاسخی بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در قبال بدعهدیها و نقض برجامهای متعدد از سوی اروپا و آمریکا صورت گرفته است.
اما چرا غرب بار دیگر راه هوچیگری و دروغپردازی علیه ایران را در آژانس در پیش گرفته است:
نخست؛ غرب همچنان در توهم کارآمدی سیاست فشار و مذاکره است و تصور میکند میتواند با دادن حداقل امتیازات بیشترین دستاورد را داشته باشد.
دوم؛ استفاده اوکراین از سلاحهای ممنوعه و نیز تسلیحات غربی آغشته به اورانیوم ضعیف شده خطراتی بزرگ برای امنیت و محیط زیست جهانی به همراه داشته و غربیها با هوچیگری علیه ایران به دنبال کمرنگ کردن شکست خود در اوکراین و البته جلوگیری از بازشدن پرونده سلاحهای بیولوژیک و هستهای به کار گرفته از سوی کییف علیه غیر نظامیان و محیط زیست است.
سوم؛ رژیم صهیونیستی رسماً در جنگ اخیر غزه به داشتن سلاح هستهای اذعان و فلسطینیها را به استفاده از این تسلیحات تهدید میکند. امروز مطالبه جهانی ورود آژانس به مسئله تسلیحات رژیم صهیونیستی است که شکستی سخت برای غرب است.
در این شرایط میتوان گفت که سه کشور اروپایی و آمریکا با ادعاهای کذب و دروغین درباره ایران به دنبال فریب افکار عمومی و جلوگیری از بازگشایی پرونده رژیم صهیونیستی در نشست آژانس هستند که شخص گروسی نیز با ادعاهای نخنما و خلاف واقع علیه ایران رسماً وابستگی خود به غرب و سیاسی کاری به جای رویکرد فنی و تخصصی آشکار ساخته است.