این آتش‌بس یک شکست قطعی برای رژیم صهیونیستی است

سران رژیم صهیونیستی از ابتدای این اتفاقات و تحولات، هر بار یک هدف‌گذاری را اعلام کردند و مکرر از آنها پا پس کشیدند و هدف را کوچک‌تر کردند.
کارشناس مسائل بین‌المللی در واکنش به آتش‌بس ۴ روزه در غزه گفت: قطعاً این آتش‌بس ولو برای چهار روز برای اسرائیلی‌ها یک شکست قطعی حساب می‌شود. سران رژیم صهیونیستی از ابتدای این اتفاقات و تحولات، هر بار یک هدف‌گذاری را اعلام کردند و مکرر از آنها پا پس کشیدند و هدف را کوچک‌تر کردند.
وی بیان کرد: در همین این راستا روزهای اخیر هم اعلام کردند ما آتش‌بس را قبول نمی‌کنیم و گروگان‌ها باید بدون قیدوشرط آزاد شوند؛ اما نهایتاً به این نقطه که قبول آتش‌بس است رسیدند. آتش‌بسی که حتی حاضر نبودند به زبان بیاورند؛ فیلم آقای جاستین ترودوی کانادا را دیدید که کلامش را نیمه‌تمام گذاشت و کلمه سیس فائر (آتش‌بس) را کامل ادا نکرد. یعنی در این حد می‌ترسیدند از این واژه اما الان ناچار به پذیرش آتش‌بس شده و تسلیم شدند. چه حالا تسلیم افکار عمومی چه تسلیم شرایط جنگی که به نظر من فشار توأمان است و هر دو مورد باعث شده که به رژیم صهیونیستی به این نقطه برسد. یعنی ازیک‌طرف اینها تحت‌فشار افکار عمومی بودند و ازیک‌طرف هم از لحاظ نظامی نیاز به این توقف موقت داشتند.
وی افزود: به تعبیری می‌شود گفت که اسرائیلی‌ها وحشیانه عمل‌کردن، یعنی اغراق در وحشیگری و بی‌رحمی داشتند تا دیگران را وادار کنند تا به میانجیگری بپردازند. چنین رویکردی در عملکرد رژیم صهیونیستی بود البته جدا از بربریتی که عموماً رژیم صهیونیستی دارد و نژادپرستانه برخورد می‌کند به شکل اغراق شده‌ای در این مدت به بمباران پرداختند و کشتار انجام می‌دادند که اظهرمن‌الشمس است؛ چرایی این عمل به‌خاطر این است که دیگران را وادار کنند که پادرمیانی کرده و آبرویی برای رژیم صهیونیستی بخرند تا مثلاً درخواست‌کننده‌ی آتش‌بس آنها نباشند؛ اما خب بیشتر از همه رژیم صهیونیستی به این توقف نیاز داشت. بله درست است که افراد عادی به‌شدت در حال آسیب‌دیدن هستند و تعداد زیادی هر روز شهید می‌شوند منتها مردم غزه همه به‌عنوان یک مبارزه به این عملیات نگاه می‌کنند؛ برای همین است که بچه‌ها هم حتی کاملاً اندیشه‌مند واکنش نشان می‌دهند و ما می‌بینیم یک کودک کنار برادرش نشسته و به او اشهد یاد می‌دهد یا کودک دیگری که رجزخوانی می‌کند و خطاب به سربازان رژیم صهیونیستی می‌گوید: «ما همه آماده‌ی شهادتیم بیاید، ما نمی‌ترسیم»؛ به‌خاطر اینکه کل مردم غزه کاملاً در این مبارزه شریک هستند و فقط بحث حماس نیست.
این کارشناس مسائل بین‌المللی در ادامه درباره ارتش رژیم صهیونیستی گفت: ما دیدیم در این چهل و اندی روز، رژیم صهیونیستی که مدعی بود قدرتمندترین ارتش منطقه را دارد، در مقابل یک گروه، نه یک حاکمیت یا حکومت یا یک کشور یا دولت در مقابل یک گروهی که سال‌هاست در حصر و در محدودیت است این‌طور گرفتار شده و نتوانسته جلو برود و تنها کاری که کرده مظلوم‌کشی است؛ تنها کاری که توانسته انجام بدهد این است که بیمارستان خراب کند، مدرسه خراب کند، مسجد و کلیسا خراب کند و کاملاً جلوه‌های مدنیت و زیست مردمی را از بین ببرد. خب این قطعاً شکست است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار  مبنی بر اینکه آینده جنگ پس از آتش‌بس ۴ روزه چه خواهد شد، گفت: در این آتش‌بس، اتفاقی که خواهد افتاد این است که ممکن است در همین مدت، اسرائیلی‌ها باز بهانه‌ای پیدا کرده و دوباره حمله‌ای انجام بدهند، چون معمولاً به وعده خودشان عمل نمی‌کنند. ضمن اینکه در تداوم این ماجرا، کشورهای غربی ممکن است اسرائیلی‌ها را قانع کنند که دست از وحشیگری بردارند و تسلیم بشوند. نتانیاهو البته نیاز دارد به این تنش، مخصوصاً این که خودش هم هزینه‌ی خاصی نمی‌دهد، در میدان، سربازانشان کشته می‌شوند و از طرف دیگر هم که مردم عادی شهید می‌شوند.
وی ادامه داد: اگر تنش‌ها متوقف شود، عمر سیاسی آقای نتانیاهو به اتمام می‌رسد و تازه آن زمان برای اسرائیل جنگ سیاسی شروع خواهد شد و لذا است که با دشواری جدی روبه‌رو می‌شود. پس نتانیاهو بدش نمی‌آید که جنگ را ادامه بدهد؛ ولی خب چاره‌ای هم ندارند و به‌هرحال باید کم‌کم این درگیری‌ها به اتمام برسد هم به‌خاطر افکار عمومی هم به‌خاطر شرایط خود رژیم صهیونیستی که به لحاظ اقتصادی و نظامی هم دچار بحران است.
این نکته هم قابل‌توجه است که باتوجه‌به تحولات فصلی و شروع بارندگی کار حتماً برای اسرائیلی‌ها سخت‌تر خواهد شد؛ چراکه دیگر مسیر تحرک زمینی سخت می‌شود؛ لذا اینجا هم نیاز به عقب‌نشینی و نیاز به آتش‌بس بیشتری دارد.
وی درباره این سؤال که در صورت توقف کامل جنگ، شرایط منطقه‌ای و جهانی برای دو طرف، یعنی رژیم صهیونیستی و فلسطین چگونه خواهد بود بیان کرد: در این ماجرا توقف کامل به معنای واقعی اتفاق نمی‌افتد و فقط مقطعی این توقف شکل می‌گیرد، چرا که جنگ، جنگی هفتاد و چند ساله است و تا پایان اسرائیل هم این جنگ تمام نخواهد شد؛ لذا نمی‌شود بیان کرد که پایان خاصی برای این موضوع داریم.
اسرائیل تلاش داشت که در این مدت یک منطقه حائل ایجاد کند، یک منطقه سوخته در شمال غزه که مانع به‌اصطلاح حملات آتی شود و به‌اصطلاح یک فضای امنی برای خودشان ایجاد بکنند، چون خودشان می‌دانند که از عهده حماس برنمی‌آیند که مثلاً حماس را از بین ببرند و نابود کنند؛ رجزخوانی می‌کنند؛ ولی خب می‌دانند که این اتفاق، افتادنی نیست. نهایت تلاشی که می‌کنند آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها این است که بعدازاین تنش بگویند حماس رسمیت ندارد و تشکیلات خودگردان باید بیاید و کار را دست بگیرد که این هم باتوجه‌به شرایط سیاسی مردم غزه بعید می‌دانم امکان‌پذیر باشد.
وی با بیان اینکه آگاه‌ساختن افکار عمومی جهان مهم‌ترین دستاورد طوفان‌الاقصی است؛ اضافه کرد: مهم‌ترین دستاوردها این است که هیمنه‌ی رژیم صهیونیستی از بین رفت و افکار عمومی آگاه شد. ما الان با دوره‌ای روبرو هستیم که مشابه دهه هفتاد میلادی است؛ زمانی که افکار عمومی جهان همین‌قدر علیه آپارتاید آفریقای جنوبی برخاسته و برآشفته شده بود. آن موقع هم شاهد چنین خیزش‌هایی در سطح دنیا بودیم که همه اعتراض داشتن به آن فاشیسم و نژادپرستی که رژیم آپارتاید داشت. الان شبیه همان دوره است و این آگاهی عمومی که شگرف است در سطح جهان، رسانه‌های غالب جریان اصلی غرب را تحت‌الشعاع قرار داده و روایت آنها را به حاشیه رانده است و این یکی از مهم‌ترین دستاوردها است.
وی ادامه داد: طوفان‌الاقصی دلیل نبرد و آرمان فلسطین را دوباره در اذهان زنده کرده و همه‌ی دنیا متوجه شدند این را و تصویر ادعایی رژیم صهیونیستی را از بین برد و مهم‌تر تصویر ادعایی حامیان رژیم صهیونیستی را هم از بین برده است به‌خصوص در جوامع غربِ فکری که پیش‌تر هم مردمش با بحران هویت روبرو بودند، الان جدی‌تر روبه‌رو شدند چراکه می‌بینند که چه در داخل و چه در خارج شعارهایی که کشورشان و حکومتشان در موضوع‌های متعددی مانند آزادی، حقوق بشر، دموکراسی و این مدل شعارها می‌دهند، به‌هیچ‌وجه رعایت نمی‌شود و در چنین ماجرایی آتش‌بس را وتو می‌کنند و رای به نفع اسرائیل می‌دهند. اینها مهم‌ترین مسائلی است می‌شود انتظار داشت در آینده نزدیک این آگاهی افکار عمومی در سطح جهانی به‌خصوص کشورهای منطقه بروز داشته باشد و فشار از مردم به سمت حاکمیت‌ها روانه شود.
چیزی که از حاکمیت‌های کشورهای عربی و برخی از کشور جهان اسلام سراغ داریم این است که اهل لابی هستند، دنبال ارتباط با غرب و همین‌ها صلح ابراهیمی رقم زدند پس ممکن است باز هم سازش کنند و تسلیم شوند کمااینکه دیدیم نشست ریاض آورده خاصی نداشت و تبدیل شد به یک حرکت صوری؛ لذا لازم است افکار عمومی از درون این جوامع به حاکمانشان فشار بیاورند تا شاید این تحول جهانی به‌تدریج شکل بگیرد البته الان زمانش هنوز فرانرسیده است؛ ولی به‌تدریج شکل می‌گیرد و قطعاً باید بدانیم که چنین اتفاقی، چنین برنامه‌ای و چنین هدفی که نابودی اسرائیل و آزادی سرزمین اشغالی است یک هدف بلندمدت است و دفعتاً و ساده شکل نمی‌گیرد.
وی درباره انتظارات از جمهوری اسلامی برای دخالت در جنگ بیان کرد: از ابتدا قرار نبود اصلاً جمهوری اسلامی کار خاصی بکند. تأکید رهبری هم درباره این که ما اصلاً نقشی نداشتیم و حماس خودش این کار را کرد نه به معنای این که ما می‌ترسیم یا مثلاً واهمه‌ای داریم یا ابرام می‌کنیم از اینکه بخواهیم وارد ماجرا بشویم؛ نه نیازی به ما نیست، بازی در سطح ما نیست، آن رقیب، رقیبی پایین‌تر از ماست و همین حماس کاملاً منکوبش کرده و امریکایی‌ها اگر نبودند، اگر وارد نمی‌شدند در همین هفته‌های اول، چه‌بسا رژیم اسرائیل با چالش جدی‌تر روبرو می‌شد. خب در این نبرد اصلاً لزومی ندارد کمااینکه شما در رفتار حزب‌الله هم می‌بینید که چقدر پخته و تدریجی رفتار می‌کند و هیجان‌زده عمل نکردند که مثلاً برود و وارد یک جنگ تمام‌عیار بشود؛ لزومی ندارد؛ بلکه باید به‌تدریج، صبورانه و عاقلانه رفتار کرد که اتفاقاً دارد همین‌گونه عمل می‌شود.
حتی در سطح مردمی، مردم ما چهل و پنج سال است که دارند از فلسطین حمایت می‌کنند چه‌بسا بیشتر؛ یعنی این مطالبه افکار عمومی قبل از انقلاب هم بود، درست است که رژیم پهلوی همراه بود با غرب ولی مردم ما همیشه حامی فلسطین بودند و این چهل و پنج سال جدی‌تر هم شدند و شما می‌بینید هر سال روز قدس مردم به چه نحوی با زبان روزه برای حمایت آمدند.
کارشناس حوزه بین‌الملل دررابطه‌با اعتقاد مردم ما به حمایت از آرمان فلسطین گفت: مردم ما یک فهم اعتقادی و انسانی دارند از گذشته دررابطه‌با مسئله فلسطین و الان هم همان روال ادامه دارد و اتفاقاً مردم ما دارند آثار رفتارهای قبل و کنش‌های گذشته را برداشت می‌کنند، آن زحمتی که کشیدند و رفتند در خیابان‌ها شاید امروز خیلی از این افرادی که الان در کشورهای دیگر به خیابان رفته و راه‌پیمایی می‌کنند، رفتار ایرانی‌ها در روز قدس را دیده باشند یا راهپیمایی کسانی را دیده باشند که از ایرانی‌ها الگوگرفتن مثل پاکستانی‌ها و عراقی‌ها و امثال اینها و الان یاد گرفته‌اند که به خیابان رفته و اعتراض کنند.
وی بار دیگر با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در قواره ایران نیست، افزود: دولت هم طبیعتاً باید پخته رفتار بکند؛ چراکه حاکمیت ایران قرار نیست وارد جنگ با رژیم صهیونیستی بشود و اصلاً این رژیم در مقابل ایران، رقمی حساب نمی‌شود که ما بخواهیم وارد شویم و همان جبهه مقاومت کفایت می‌کند، شما ببینید، چهل و پنج‌روز است که درگیرند اما نتوانستند به دستاوردی برسند و با چالش مواجه شدند. علی‌رغم اینکه فرمانده‌های امریکایی که در فلوجه و جنگ عراق حضور داشتند و جنگ‌های غیرمنظم را تجربه کردند پای‌کار بودند تا از تجربه‌شان استفاده شود؛ بااین‌حال ما داریم می‌بینیم که چه اتفاقاتی می‌افتد و چقدر تلفات تجهیزات و سرباز و اینها روی دست اسرائیلی‌ها در شهر غزه باقی‌مانده است و نتوانستند که پیشروی کنند.
این نکته خیلی گویاست که البته مشابه همین را ما در یمن هم داشتیم. در یمن ثروتمندترین کشور منطقه علیه فقیرترین کشور منطقه جنگید، چندین و چند سال و آخرش هم تسلیم شد؛ یعنی یمن همچنان پیروز و سربلند است و الان می‌بینیم که یک بازیگر جدی حتی تعیین‌کننده است در تحولات اخیر غزه یعنی نه‌تنها از مشکل خودش عبور کرده؛ بلکه به این نقطه استراتژیک رسیده است و خب این خیلی مسئله مهمی است. وقتی این ارتش تا بن دندان مسلح، زورش به این گروه نمی‌رسد پس به‌طریق‌اولی به بقیه هم‌زورش نمی‌رسد و حماس به لحاظ وسعت نیرو و تجهیزات و آموزش اصلاً قابل‌مقایسه با حزب‌الله نیست و بسیار محدودتر بوده است.
حمیدرضا غلام‌زاده

دیدگاهتان را بنویسید