تحلیلگر فلسطینی با اشاره به موفقیت دیپلماسی دولت کنونی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ایران توانست با سیاستهای خود روایت و داستانسرایی صهیونیستی علیه این کشور را از بین ببرد و با عادیسازی روابط با عربستان زبان گفتوگو را به جای تقابل مورد حمایت آمریکا، معرفی کند.
«شرحبیل الغریب» نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی و رئیس مجمع گفتوگو و سیاستهای روابط بینالملل در گفتوگو با ایسنا درباره عملکرد ایران در حوزه سیاست خارجی به ویژه در دوره ریاستجمهوری «سید ابراهیم رئیسی» در قبال فلسطین اظهار کرد: سیاست خارجی ایران در قبال فلسطین جدید نیست و از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران و گشایش سفارت فلسطین در تهران، سیاستی ثابت، ممتد و رو به رشد بوده است.
وی ادامه داد: سیاست خارجی ایران در قبال فلسطین در دوران ریاستجمهوری آقای رئیسی در دو سال گذشته به دلیل مکتب انقلابی که در آن پرورش یافته، نمود بیشتری پیدا کرده و فلسطین در دلها و ذهنها مانده است و این سیاست به شکل عملی در چارچوب تقویت حمایت سیاسی و کاربردی از مردم فلسطین و مقاومت آنها اجرایی شد.
تحلیلگر سیاسی فلسطینی تصریح کرد که رئیسی مواضع قاطعی را در حمایت از فلسطین و مسئله قدس به ثبت رسانده و طی سخنرانی زندهای که به مناسبت روز جهانی قدس در سال گذشته داشت، مواضع سیاسی روشن ایران را در حمایت از حقوق فلسطین و مقاومت ملت فلسطین بیان و بر تداوم مواضع ثابت این کشور در قبال فلسطینیها تاکید کرد.
در همین زمینه وی خاطرنشان کرد: در دوران جناب آقای رئیسی، موفقیت بزرگی در دیپلماسی ایران و حلوفصل مشکلات و آرام کردن جبهههایی که رژیم صهیونیستی و آمریکا طی سالهای گذشته تلاش کردند تا آن را شعلهور کنند، ثبت شده است. ایران توانست روایت و داستانسرایی صهیونیستی مبنی بر اینکه ایران دشمن منطقه است را نابود کند و سحر را به ساحر بازگرداند.
وی همچنین معتقد است که «ایران و وزارت خارجه آن دستاوردهای بزرگی را در این زمینه به ثبت رساندهاند. به عنوان مثال، بسیاری از طرفها پیشبینی میکردند که عربستان سعودی به سمت عادیسازی با رژیم اسرائیل برود، اما ریاض با نزدیک شدن به ایران و رفع مشکلات با آن بجای عادیسازی مورد نظر نتانیاهو از زمان تشکیل ائتلاف دولتی، همه را شگفتزده کرد».
در تاریخ ۱۹ اسفندماه سال ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن میان ایران، عربستان و چین به امضا رسید که به احیای روابط تهران و ریاض با میانجیگری چین پس از هفت سال انجامید.
پس از سفر خرداد ماه «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی به تهران، «حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در روزهای پایانی مرداد ماه راهی ریاض و جده شد و با همتای خود و همچنین «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
کارشناس سیاسی فلسطینی در پاسخ به سوالی درباره عادیسازی روابط ایران و عربستان و تاثیر آن بر فلسطین و منطقه، گفت: بازگشت روابط ایران و عربستان بر روابط عربستان سعودی با مقاومت فلسطین بازتاب قابل توجهی داشت. در مقطع گذشته و پس از وقفه کامل روابط ریاض با حماس که سالها ادامه داشت، تغییری در مواضع صورت گرفت. مرحله پس از عادیسازی روابط بین عربستان و ایران، مانند قبل آن نیست، به ویژه اینکه عربستان سعودی حماس را به عنوان یک جنبش مقاومت فلسطینی به دلیل روابطش با ایران تحریم کرده بود و در نتیجه، این نزدیکی روابط به شکل مثبتی در عرصه فلسطین منعکس شد.
الغریب در پایان گفت: به لحاظ منطقهای نیز پس از عادیسازی روابط عربستان و ایران، بازتابهای روشنی وجود داشته است از جمله از بین رفتن داستانسرایی بیوقفه رژیم اسرائیل و آمریکا در نشان دادن ایران به عنوان دشمن منطقه، برقراری روابط میان کشورهای بزرگ، بازخوانش صحنه سیاسی، معرفی زبان گفتوگو به جای تقابل مورد حمایت آمریکا که در سالهای اخیر و با شکستهایش در عراق و افغانستان به درون خود خزیده است.