ديگر رقابتها در ميادين جنگهاي نظامي نخواهد بود، بلكه در عرصههاي نوين و نوظهور جهاني آنكس قويتر است كه آگاهي بيشتري داشته باشد و دسترسي سريعتر به اطلاعات كليد موفقيت خواهد بود، و قطعا در اين عرصه رسانهها اساسيترين نقش را ايفا خواهند نمود.
رسانهها از مصاديق بارز مدنيت در هر اجتماعي هستند. با گسترش روز افزون تكنولوژي و بويژه ارتباطات، دنيا به دهكده كوچكي مبدل گرديده كه با بروز هر رخدادي در هر گوشهاي از جهان بلافاصله ديگر ساكنان اين كره خاكي در دور ترين نقاط از آن مطلع ميشوند؛ از اينرو تاثيرگذاري رسانهها و اصحاب رسانه بخصوص در تغذيه اذهان و شكل دهي افكار جهاني پديدهاي غير قابل انكار است كه همگان بر آن اذعان دارند، بنابراين رسالت و تعهدي كه بر دوش اصحاب رسانه و بويژه خبرنگاران است بار سنگيني است كه تنها كسانيكه صداقت و راستي را سرلوحه كار خويش قرار دادهاند خواهند توانست از عهده آن برآيند.
رسانهها چشمهاي بينايي هستند كه مهمترين مسئوليت اصلاح و نظارت بر عملكرد عناصر هر اجتماع را بر عهده دارند؛ با تعدد رسانهها و گسترش اطلاع رساني و بويژه ايجاد رقابت انساني سالم در اين عرصه تنها آنهايي مورد اقبال عامه قرار خواهند گرفت كه راستي را سرلوحه فعاليت حرفهاي خويش قرار داده و با رعايت اصول امانتداري و پايبندي به اخلاق حرفهاي حقايق را انعكاس دهند، چرا كه با افزايش روز افزون و تعدد منابع اطلاعرساني، بلافاصله مخاطبان از صحت و سقم و زواياي پيدا و پنهان هر خبري مطلع گرديده و بنابراين آنانكه به راه ناصواب بروند در اندك زماني اعتبار حرفه اي خود را به بهايي اندك به حراج خواهند گذاشت. نقش اساسي و سازندهاي كه رسانهها در اصلاح جوامع دارند به اندازهاي است كه تعدد آنان در هر جامعهاي بعنوان يك شاخص اساسي، بيانگر ميزان توسعه يافتگي بويژه در ابعاد فرهنگي آن جوامع است.
رسانهها بعنوان يكي از اصليترين شاخصههاي مدنيت مصداق حقيقي و بارز آزادي بيان و تجلي انديشه و از لوازمات و ابزار اصلي تحقق دموكراسي هستند، و در فراسوي اين واقعیت، سازندهترين نقش را در اصلاح رويكردها و پديدههاي جامعه ايفا ميكنند، چرا كه تك تك افراد و عناصر اجتماع را در سيطره چشم تيزبين خود قرار داده و در صورت بروز هر گونه كجروي و خطايي آنرا گوشزد مينمايند و در يك گام فراتر اگر به رسالت انساني خويش متعهد باشند در راه اصلاح آن خواهند كوشيد.
با تغيير چهره و رويكردهاي جهاني بويژه در آغاز هزاره سوم، ديگر رقابتها در ميادين جنگهاي نظامي نخواهد بود، بلكه در عرصههاي نوين و نوظهور جهاني آنكس قويتر است كه آگاهي بيشتري داشته باشد و دسترسي سريعتر به اطلاعات كليد موفقيت خواهد بود، و قطعا در اين عرصه رسانهها اساسيترين نقش را ايفا خواهند نمود. تبليغات و اطلاعرساني و روشنگري از مهمترين اركان پيشبرد اهداف جوامع در تمامي شئون و ابعاد ميباشد و در اين ميان نقش رسانهها بويژه آنچه دستاورد امروز پيشرفت علم و تكنولوژيست پر رنگتر از هر ابزاري است. اما در اين واويلاي هزار توي گسترش روزافزون رسانهها بعنوان ابزار، آنچه عامل اصلي پيشبرد اين حوزه وسيع است نيروي انساني و تفكر و انديشه نهفته در ماوراي آن است.
نويسندگان، روزنامهنگاران و خبرنگاران هركدام جايگاه ويژهاي در اين عرصه دارند كه درخور عنايت است، اما در اين ميان خبرنگاران در خط مقدم هر رخدادي چه بسا در متن جنگها و بطن حوادث جان خود را در تعهد و رسالت خويش ميگذارند و به مقابله با خطر ميروند تا آگاهي ببخشند. امروزه همگي ما بلافاصله شاهد مهمترين رخدادها از گوشه گوشههاي دست نايافتني جهان هستيم بي آنكه توجهي به تلاشهاي پشت اين آگاهي بخشي داشته باشيم. اما بيطرفي، بي غرضي وانعكاس حقايق و واقعيتها شايد مهمترين ركن متعهدانه اين رسالت باشد كه گاه دست آويز قرار گرفته و به فراموشي سپرده ميشود و اين چيزي نخواهد بود جز زير پا نهادن تعهد و اخلاق. كرامت شهيداني چون صارمي را كه براي كمك به بيان مظلوميت مظلوماني چون ملت افغانستان جان خويش را نثار كردند ارج مينهيم. روحشان شاد.