شوک جدید در انتظار بازار خودرو/ دلیل اصلی افزایش قیمت‌ها کاهش ارزش پول ملی است

امیرحسن کاکایی در گفت­‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، با اشاره به افزایش قیمت خودرو در سایه افزایش تولید اظهار کرد: طبق اعلام وزارت صمت تولید خودرو ۱۵ درصد افزایش داشته است، امکان دلالی با عرضه خودرو در بورس کاهش یافته و ورادات خودرو در انتهای سال صورت می‌­گیرد؛ اما با وجود این اخبار مثبت، قیمت خودرو در روزهای اخیر بازهم افزایش یافت.

وی افزود: افزایش قیمت خودرو، ارتباطی به صنعت و بازار خودرو ندارد و دلیل اصلی افزایش قیمت ها کاهش ارزش پول ملی و مشکلات در بازار­های دیگر است. ریزش شدید بورس و خروج سرمایه اشخاص حقیقی باعث ورود پول آن­ها در بازار های دیگر شد. بهترین بازار در ۴ سال گذشته برای سرمایه­‌گذاری، بازار خودرو بود به خصوص خودروهای ارزان قیمت که در این چند روز هم افزایش قیمت قابل ملاحظه­‌ای داشتند.

کارشناس خودرو ادامه داد: طبق اعلام کارشناس تورم بخش تولید به ۴۰ درصد رسید؛ اما بررسی شاخص های قیمتی خودرو تا ابتدای آبان‌ماه نشان می­‌دهد که قیمت‌ها فقط ۳۰ درصد بالا رفته‌­اند در صورتی که هنوز ۱۰ درصد دیگر جای افزایش قیمت دارد. بر اساس پیش­‌بینی کارشناسان، قیمت خودرو ۴۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد؛ اما زمان آن هنوز مشخص نشده است.

کاکایی با بیان این موضوع که فعالان اقتصادی به آینده اقتصاد کشور اطمینان ندارند، گفت: هم زمان با افزایش قیمت دلار و افزایش نگرانی‌­ها از آینده بازار­ها، قیمت کالاهایی مانند خودرو که به سرمایه تبدیل شده‌­اند، بالا رفت. اگر وعده های دولت در ارتباط با افزایش تولید خودرو و وردات آن انجام نشود شوک قیمتی دیگری به بازار تحمیل خواهد شد.

وی با اشاره به پیش­‌بینی کارشناسان در رابطه با آینده اقتصاد کشور خاطر نشان کرد: برخی از اقتصاددان‌­ها تورم ۵۰ درصدی را تا پایان سال پیش بینی کرده اند و به نظر می‌­رسد کشور از نظر اقتصادی روزهای پرتنشی را پیش رو خواهد داشت. مسئولان تا شهریور ماه به خوبی قیمت‌­ها را مدیریت کردند؛ اما به دلایلی موفقیت آنها ادامه دار نبود.

کارشناس خودرو در پاسخ به این پرسش که واردات خودرو چه تاثیری بر قیمت های بازار خواهد گذاشت، بیان کرد: اگر واردات خودرو انجام شود تاثیر محدودی در بازار دارد و شوک قیمتی کوتاه مدتی ایجاد می کند. خودروهایی که قرار است وارد شوند در محدوده یک میلیارد تومان قرار می­‌گیرند که در قیمت خودرو های برند های معروفی مانند بی ام و و خودروهای ارزان، تاثیر نمی­‌گذارد.

کاکایی افزود: تولید خودرو در بخش خصوصی به گفته وزارت صمت ۲/۵ برابر شده است. میزان داخلی سازی تولیدات مونتاژی ۲۰ درصد است و درعمل ۸۰ درصد قطعات آن­ها واردات می­‌شود. به نظر میرسد که اگر خودرو­های کاملا وارداتی هم به بازار وارد شوند تاثیری چندانی بر قیمت ها نخواهد گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید