اسراییل با افزایش فشارها برای توقف جنگ و اصرار بر ادامه آن، اکنون «به طور کامل در صحنه بینالمللی منزوی شده است».
به نقل از روسیا الیوم، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی دیروز، سهشنبه، اعلام کرد که اسرائیل به پایینترین سطح در جایگاه بینالمللی خود در تاریخ رسیده است.
این گزارش به اقداماتی که در عرصه بینالمللی علیه اسرائیل در پی ادامه جنگ نسلکشی این رژیم در نوار غزه اتخاذ شده است، پرداخت که برجستهترین آنها تعلیق مذاکرات توافق تجارت آزاد با اسرائیل توسط بریتانیا است.
به گزارش «یدیعوت آحارونوت»، پس از گذشت ۵۹۲ روز از آغاز جنگ در غزه، اسرائیل به پایینترین سطح در جایگاه بینالمللی خود رسیده است، به طوری که ۳ متحد مهم این رژیم در جهان، یعنی بریتانیا، فرانسه و کانادا، شامگاه دوشنبه تهدید کردند که در صورت ادامه جنگ در غزه، تحریمهایی را اعمال خواهند کرد.
این روزنامه افزود: «کمتر از ۲۴ ساعت بعد، بریتانیا از لغو مذاکرات در مورد توافق تجارت آزاد آتی با اسرائیل، احضار سفیر اسرائیل در لندن، تزیپی حوتوولی، برای جلسه توبیخ و تحریم تعدادی از شهرکنشینان خبر داد.»
«یدیعوت آحارونوت» به موضع آمریکا در قبال اسرائیل با پافشاری آن بر ادامه جنگ نسلکشی اشاره کرد و گفت: «منابعی در کاخ سفید از دولت اسرائیل ابراز ناامیدی کردند و اشاره کردند که اسرائیل تنها طرفی است که برای پیشبرد یک توافق جامع تلاش نمیکند.»
پیشتر دیروز، سهشنبه، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، دستور بازگرداندن اعضای ارشد هیئت مذاکرهکننده کشورش در دوحه، پایتخت قطر، و ابقای تیمهای فنی را پس از اصرارش بر ادامه جنگ نسلکشی در غزه صادر کرد.
این روزنامه تاکید کرد که اظهارات و اقداماتی که در حال حاضر علیه اسرائیل اتخاذ میشود، ممکن است پیامدهای اقتصادی «جدی» نیز داشته باشد و توضیح داد که «بریتانیا، برای مثال، یکی از مهمترین شرکای تجاری اسرائیل محسوب میشود، به طوری که حجم مبادلات تجاری با آن حدود نه میلیارد پوند استرلینگ است که آن را به چهارمین شریک تجاری بزرگ اسرائیل تبدیل میکند».
این روزنامه تاکید کرد که توافقی که لندن مذاکره در مورد آن را با اسرائیل به حالت تعلیق درآورده است، «برای صنعت فناوری پیشرفته بسیار حیاتی است و قرار بود زمینههایی را شامل شود که قبلاً در آن گنجانده نشده بودند».
هدف از توافق تجارت آزاد جدید بین اسرائیل و بریتانیا، بهروزرسانی توافق قبلی بود که بر اساس اصول تجارت آزاد با اتحادیه اروپا استوار بود و در سال ۱۹۹۵ امضا شد.
در سال ۲۰۱۹، توافق جدید و جداگانهای با بریتانیا امضا شد که تضمین میکرد پس از «برگزیت» اصل عدم اعمال عوارض گمرکی بر اکثر کالاها از هر دو طرف ادامه یابد و توافق تجارت آزاد بین اسرائیل و بریتانیا طبق همان شرایطی که در توافق فعلی با اتحادیه اروپا اعمال میشود، اجرا شود.
این توافق برای بخش صنعت فناوری پیشرفته اسرائیل بسیار ضروری است، به طوری که دادههای اداره آمار مرکزی نشان میدهد که این بخش بیش از ۷۰ درصد از کل صادرات اسرائیل را تشکیل میدهد.
قرار بود توافق جدید مطابق با واقعیت متغیر بهروز شود و زمینههایی را شامل شود که در توافق قبلی گنجانده نشده بودند، مانند سرمایهگذاریها و تجارت الکترونیکی.
«یدیعوت آحارونوت» اینطور ارزیابی کرد که «تهدید اروپا به لغو توافق مشارکت با اسرائیل، بیسابقه تلقی میشود و اگرچه اسرائیل برآورد میکند که احتمال لغو آن کم است، اما خسارات احتمالی دهها میلیارد تخمین زده میشود که این امر آن را به «تهدیدی اقتصادی بسیار خطرناک» تبدیل میکند.
پیشتر، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی در اتحادیه اروپا، اعلام کرد که این اتحادیه توافق مشارکت خود با اسرائیل را در پی «وضعیت فاجعهبار در غزه» بازبینی خواهد کرد.
از سوی دیگر، فرانسوا بایرو، نخستوزیر فرانسه، گفت که فرانسه، بریتانیا و کانادا تصمیم گرفتهاند با آنچه در نوار غزه رخ میدهد مخالفت کنند و به طور مشترک کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت.
«یدیعوت آحارونوت» همچنین نوشت: «این تهدید بیسابقه از سوی ۳ قدرت بزرگ غربی، عملاً شدیدترین اعلامیهای است که تاکنون علیه اسرائیل تنظیم شده است، بلکه آن را به عنوان دولتی مطرود در صحنه بینالمللی جلوه میدهد.»
این روزنامه در گزارش خود نتیجهگیری کرد که اسرائیل با افزایش فشارها برای توقف جنگ و اصرار بر ادامه آن، اکنون «به طور کامل در صحنه بینالمللی منزوی شده است».