کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه آمریکاییها در محاسبات خود برای حمله زمینی به یمن به تجربیات جنگی نیروهای انصارالله و همچنین استقرار آنها در مناطق کوهستانی صعب العبور توجه جدی دارند، احتمال حمله زمینی به یمن را رد کرد.
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه آمریکاییها در محاسبات خود برای حمله زمینی به یمن به تجربیات جنگی نیروهای انصارالله و همچنین استقرار آنها در مناطق کوهستانی صعب العبور توجه جدی دارند، احتمال حمله زمینی به یمن را رد کرد.
به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، برخلاف انتظار آمریکاییها تشدید حملات هوایی و موشکی به یمن هم نتوانسته مانع حمایت دولت نجات ملی یمن از مردم فلسطین شود و ارتش ملی این کشور همچنان به حملات خود به سرزمینهای اشغالی و ناوهای آمریکایی ادامه میدهد. بر اساس آخرین بیانیه نیروهای مسلح یمن، ارتش ملی این کشور با موشکهای بالستیک خود پایگاه هوایی نیفاتیم در منطقه النقب سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داد.
سرتیپ یحیی سریع -سخنگوی نیروهای مسلح یمن- پس از این حمله موشکی اعلام کرد: حملات موشکی یمن فقط در صورت توقف جنایات و حملات رژیم صهیونیستی در غزه و پایان محاصره این منطقه متوقف می شود. ایستادگی یمنیها بر موضع خود موجب شده که برخی رسانهها احتمال حمله زمینی ائتلاف آمریکایی به یمن را مطرح کنند. هر چند که به اعتقاد کارشناسان منطقه، با توجه به ویژگیهای جغرافیایی یمن و همچنین تجربیات نیروهای انصارالله در نبردهای زمینی، چنین اقدامی منجر به هزینههای بسیار هنگفت و بینتیجه برای آمریکا خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
تحولات اخیر منطقه در آینده روابط ایران و عربستان تعیین کننده خواهد بود/ خاورمیانه همچنان آبستن حوادث جدید
حسن هانیزاده –کارشناس مسائل منطقه- در گفتگو با ایسکانیوز به سوالاتی در این مورد پاسخ داد. وی با رد احتمال حمله زمینی به یمن تاکید کرد: شرایط جغرافیایی و همچنین استقرار نظامی انصارالله در ارتفاعات کوهستانی و صعب العبور صعده و جوف یمن هرگونه تلاش برای حمله زمینی به این کشور را بسیار بعید کرده و از طرف دیگر، تجربه چهار دهه جنگ نیروهای انصارالله محاسبات آمریکا را به شدت تحت تاثر قرار داده است.
از نظر این کارشناس مسائل منطقه، احتمالا آمریکاییها ترجیح میدهند همچنان از طریق بمباران هوایی و یا حتی ترور شخصیتها و رهبران انصارلله به جای حمله زمینی استفاده کنند و از همین رو در روزهای اخیر حملات هوایی خود را گسترش و مراکز تجمع نیروهای نظامی انصارالله و همچنین اماکنی را که احتمال نگهداری تسلیحات در آنها وجود دارد را هدف قرار دادهاند.
وی در خصوص موضع کشورهای منطقه در قبال حملات آمریکا به یمن گفت: عربستان از تضعیف انصارالله نفع میبرد و از هرگونه درگیری آنها با نیروهای آمریکایی استقبال میکند اما با توجه به نگاه باج خواهانه ترامپ به ریاض، فعلا موضعگیری مشخصی در این خصوص نداشتهاند و نگاه تردید آمیزی به سیاستهای ترامپ در قبال منطقه دارند.
هانیزاده در پاسخ به سوالی در مورد احتمال ارتباط سفر وزیر دفاع عربستان سعودی به ایران با اشاره به اعلام رسمی این کشور مبنی بر اینکه در صورت وقوع هرگونه درگیری بین ایران و آمریکا یا اسرائیل، دخالتی در آن نخواهد داشت، اظهار کرد: سفر خالد بن سلمان به تهران در چارچوب مناسبات ایران و عربستان بود و با توجه به طرح توسعه این کشور موسوم به 2030 خواهان ایجاد یک حاشیه امن برای خود به منظور عملیاتی کردن آن است.
این کارشناس منطقه در خصوص موضع بازیگران منطقه در قبال توافق احتمالی بین ایران و آمریکا تصریح کرد: اگرچه نزدیکی ایران و آمریکا به کاهش تنشهای منطقه کمک میکند اما در عین حال نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس را افزایش میدهد؛ زیرا چنین اتفاقی موجب ارتقاء جایگاه ایران در منطقه خواهد شد و کشورهای حوزه خلیج فارس در تعریف سیاست خارجی آمریکا نقش حاشیهای پیدا کنند.
به گفته هانیزاده، نگرانی آنها از این جهت است که در صورت توافق سطح تبادل تجاری ایران و آمریکا به ویژه در حوزه انرژی افزایش پیدا کند و 6 کشور حاشیه خلیج فارس جایگاه خود را از دست بدهند و همین امر نگرانی عربستان، امارات و حتی قطر را افزایش داده است. وی در خصوص موضع گروههای مقاومت و به ویژه انصارالله در خصوص توافق احتمالی نیز گفت: آنها از توافق ایران و آمریکا استقبال میکنند زیرا در این صورت میتوانند به دولت سازی و بازسازی کشور خود بپردازند.