توافق، دور یا نزدیک؟

انجام مذاکرات میان تهران و واشنگتن در دور دوم در رم و رضایت طرفین از روند برگزاری این گفتگوها و آماده شدن برای مذاکرات در دور سوم با عنوان کارشناسی و فنی گویای چند نکته مهم و کلیدی می باشد.

انجام مذاکرات میان تهران و واشنگتن در دور دوم در رم و رضایت طرفین از روند برگزاری این گفتگوها و آماده شدن برای مذاکرات در دور سوم با عنوان کارشناسی و فنی گویای چند نکته مهم و کلیدی می باشد.
به گزارش بولتن نیوز اول اینکه، مذاکرات در دور دوم نشان داد که طرفین هر آنچه که از هم مطالبه دارند را درک و پذیرفته اند و همین موضوع مسیر را برای انجام مذاکرات با شاخص های جزیی تر و تداوم مسیر گفتگوها در این باره باز گذاشته است.
دوم اینکه، علیرغم خبرهای محدودی که از روند مذاکرات در رم رسانه ای شد به نظر می رسد آنچه در روند گفتگوها میان طرفین (خواه بصورت مستقیم و خواه غیرمستقیم) تبادل شده است متفاوت تر از ادعاها و اظهارات رسانه ای بود که پیش تر و پیش از آغاز مذاکرات در رم بیان می شد. در واقع تفاوت موجود در عمل مذاکره با ژست های رسانه ای سبب شده تا به روند مذاکرات و برگزاری آن در مرحله سوم امیدوار بود.
سوم اینکه، به نظر می رسد هم ترامپ و هم ایران تلاش دارند مسیر دیپلماسی را پیش ببرند تا از وقوع هزینه های وارده نظامی جلوگیری کنند. اگرچه نگاه طرفین به موضوع مذاکره متفاوت بوده اما وجه اشتراک باور به مذاکره مبنای رویکردی است که در این بند به آن اشاره گردید.
چهارم اینکه، پیشبرد گام به گام مذاکرات در قالب گفتگوها دو جانبه، اولا می تواند زمینه گفتگوهای بیشتر را ایجاد کند و دوما اینکه نشان خواهد داد که گفتگوهای دو جانبه یا بعبارت بهتر مذاکرات دوجانبه، حواشی کمتر، زمان کمتر و فرصت را برای انتخاب و توافق را بیشتر خواهد کرد. به واقع حذف دیگر مذاکره کنندگان از روند این مذاکرات و تلاش برای الگو سازی از این مذاکرات، انگیزه های ترامپ را برای دستیابی به توافق افزایش می دهد. اما با این حال این بدان معنا نخواهد بود که ترامپ، مواردی که مترتب به تامین منافع و مصالح آمریکاست را نادیده خواهد گرفت.
خلاصه اینکه آنچه از روند مذاکرات می توان انتظار آن را داشت را باید از درون مذاکرات جست و کنکاش کرد. به بیان جامع تر شکل و قالب مذاکرات و تمدید دور به دور آن است که تعیین کننده آینده آن و دستیابی به توافق است. پس حواشی مربوطه در این باره در عرصه رسانه ای و گمانه زنی ها در این باره را باید نادیده گرفت و کمتر مورد پردازش و مانور تحلیلی قرار داد.

دیدگاهتان را بنویسید