پس از اشغال عراق درسال۲۰۰۳ میلادی، پل برمر، حاکم آمریکایی منصوب دولت جورج واکر بوش در بغداد، نسبت به حضور گروههای حامی مقاومت در عراق به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا وپنتاگون هشدارداد. حتی حضور افرادی وابسته به غرب مانند ایاد علاوی،نخستوزیر اسبق عراق درمسند قدرت،منجر به ازبین رفتن گفتمان مقاومت درعراق نشدونقطه اوج تبلور آن، پیروی از فتوای تعیینکننده و تاریخی مرجعیت شیعه در عراق (آیتا…سیستانی)درتشکیل بسیج مردمی درمواجهه با داعش بود.
طی روزهای اخیر، اخباری به صورت رسمی یا غیررسمی درخصوص جایگاه حشدالشعبی و تلاش واشنگتن، تلآویو و رسانههای وابسته به آنها درخصوص خلعسلاح، انحلال یا ادغام آن در ارتش عراق به گوش میرسد. آنچه در اینخصوص باید مدنظر قرار داد، معطوف به چرایی و ماهیت تلاش وقیحانه و البته بیثمر دشمنان در این مسیر است
کلیت تشکیل، تثبیت و تقویت جبههمقاومت در عراق، آن هم در قالب بسیج مردمی، اصلیترین نقش را در انحلال خلافت آمریکایی-صهیونیستی داعش در موصل و دیگر نقاط عراق ایفا کرد. فراتر از آن، مطالبهگری درخصوص اخراج اشغالگران آمریکایی از خاک عراق، به صورت مکرر از سوی شاخههای نظامی و سیاسی حشدالشعبی مطرح شده و همین مسأله، مانع از تمرکززدایی غرب از افکار عمومی عراق (درخصوص حضور نامشروع خود در عراق) میشود.
استراتژی موسوم به «زمین سوخته»، تعاریف و مصادیق معینی در منظومه امنیتی و سیاست واشنگتن و تلآویو در منطقه دارد. این استراتژی، از دو مولفه اصلی تشکیل میشود: یکی ناآرامسازی کشورها بهواسطه گروههای تروریستی و تکفیری وابسته به غرب (مانند هیات تحریرالشام، داعش و…) و دیگری، تبدیل این کشورها به یک نقطه کور راهبردی که چینش ساختار جدید آن در گروی تصمیمات و اراده مخالفان استقلال و امنیت منطقه غرب آسیا باشد. این همان فرمولی بود که واشنگتن و تلآویو در دمشق پیاده ساخته و اکنون در تلاش هستند باهدف توجیه حضور بلندمدت خود دراین کشور،خلق هدفمند انواع بحرانهای امنیتی، سیاسی و داخلی در آن را در دستور کار قراردهند اما حشدالشعبی عراق این بازی وقیحانه دشمنان را بهوضوح رصد کرده و اجازه تحقق آن را در بغداد نداده است.
پس از اشغال عراق درسال۲۰۰۳ میلادی، پل برمر، حاکم آمریکایی منصوب دولت جورج واکر بوش در بغداد، نسبت به حضور گروههای حامی مقاومت در عراق به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا وپنتاگون هشدارداد. حتی حضور افرادی وابسته به غرب مانند ایاد علاوی،نخستوزیر اسبق عراق درمسند قدرت،منجر به ازبین رفتن گفتمان مقاومت درعراق نشدونقطه اوج تبلور آن، پیروی از فتوای تعیینکننده و تاریخی مرجعیت شیعه در عراق (آیتا…سیستانی)درتشکیل بسیج مردمی درمواجهه با داعش بود
نقشه راه جدید دشمن در بغداد
اکنون آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، دولت عراق و دیگر محافل تصمیمساز در این کشور عربی را در راستای حذف حشدالشعبی از معادلات نظامی و امنیتی این کشور تحت فشار مضاعفی قرار دادهاند. شکست میدانی رژیم اشغالگر قدس در غزه و بیروت سبب شده تا حشدالشعبی نیز حکم یک خطربالفعل برای واشنگتن وتلآویوراپیدا کند.بنابراین،بخشی ازاصرارخاص آمریکاییها و صهیونیستها مبنی بر خلع سلاح مقاومت عراق و تبدیل آن را به یک گروه منفعل، همین مسأله است. از سوی دیگر، در دکترین کلان سیاست خارجی آمریکا، عراق کانونی برای تحقق «خاورمیانه جدید» محسوب میشود. آمریکا تاکنون دو بار در عراق بهواسطه پررنگ بودن گفتمان مقاومت شکست خورده است: ابتدا پس از اشغال این کشور در سال۲۰۰۳ میلادی و دیگری پس از حضور داعش در عراق و متعاقبا، شکست تروریسم تکفیری توسط جبهه مقاومت. اکنون آمریکا ومهرههای منطقهای آن درصدد بازتعریف این اقدامات مداخلهگرایانه در عراق هستند. این استراتژی، به مانند دو استراتژی قبلی موجودیت و هویت سرزمینی عراق را هدف قرار میدهد.
حشدالشعبی؛ مانعی در برابر تجزیه عراق
در اینجا لازم است روی استراتژی دیگر آمریکا در عراق، یعنی تجزیه این کشور به بهانه فدرالیزه کردن آن (به سه بخش کردی، شیعی و سنی) اشاره کرد. جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا در زمان اشغال عراق توسط دولت بوش طرح تجزیه عراق براساس مؤلفههای قومیتی و مذهبی را مطرح کرد. آمریکا میخواست عراق سنینشین، شیعهنشین و کردنشین را تشکیل دهد و این تفکیک مقدمهای برای تجزیه کل غرب آسیا و جهان اسلام محسوب میشد. اکنون همین سناریوی راهبردی خطرناک دراتاقهای فکر آمریکا و رژیم اشغالگر قدس مورد توجه قرار گرفته است.
دفرمهسازی معادلات امنیتی وداخلی عراق وتبدیل آن به کانون آشوب و ناامنی در منطقه، هدفی نیست که دیگر کسی بتواند آن را کتمان کند! دموکراتها وجمهوریخواهان آمریکا درصدد نفود مستمر در عراق و تبدیل آن به کانون چندپاره کردن منطقه و جهان اسلام هستند. حشدالشعبی اصلیترین سدی است که در مسیر آمریکا و رژیم اشغالگر قدس قرار دارد و اجازه چندتکه شدن این کشور را به دشمنان نمیدهد.
«عراق امن» کابوس آمریکاست
شیخ صهیب حبلی، عضو ارشد علمای مقاومت درلبنان بااشاره به طرح کلان آمریکابرای تجزیه منطقه وعراق میگوید:«به صورت کلی امنیت در منطقه،مخالف و مغایر خواست آمریکا ومتحدان آن است.این قاعده به صورت خاص درموردعراق نیز صدق میکند. حضور داعش درعراق وتمرکزحامیان غربی وصهیونیستی برتوسعه دامنه فعالیتهای تروریستی آن درمناطق گوناگون، ناظر برهمین نگاه کلان است. برخی تصور میکنند پس از شکست داعش و درهم شکستن آن توسط جبهه مقاومت، توطئههای غرب و رژیم صهیونیستی دراین خصوص متوقف شده اما این فرضیه خطاست. بایدتوجه داشت که بازتعریف گروههای تروریستی و نظارت بر عملکرد آنها، همچنان ماموریتی تعریف شده از سوی آمریکا، رژیم اشغالگر صهیونیستی و اتاقهای فکر آنهاست.»
این عالم لبنانی میافزاید: «صیانت از گفتمان مقاومت درعراق و مصادیق آن،باتوجه به ماهیت توطئههایی که دشمنان علیه موجودیت این کشور طراحی کردهاند، یک الزام محسوب میشود.مقاومت عراق دربرابر توطئههای دشمنان قاطعانه و مدبرانه ایستاده و اصالت سرزمینی و ماهوی عراق را در سایه این قاطعیت و آگاهی حفظ کرده است.»