تاریخ مصرف تکنیکهای تبلیغاتی و روانی اتاقهای فکر رژیم صهیونیستی نیز منقضی شده و امکان ترسیم استراتژی جدید رسانهای برای فرار از بحرانهای موجود در تلآویو وجود ندارد. تلآویو وارد بحرانی راهبردی شده که قدرت تحلیل آن را از دست داده است.
اگرچه رسانههای رژیم صهیونیستی، ارتش و سازمان تروریستی موساد جهت لاپوشانی و کتمان اختلافات شدید داخلی خود بر سر مسائل جاری در غزه، لبنان و حتی سوریه از هیچ گونه اقدامی فروگذار نمیکنند، اما شواهد و مستندات جاری در تل آویو بیانگر تشدید عمق و دامنه منازعات و قرار گرفتن کابینه در مسیر فروپاشی است. عدم تحقق خواستهها و اهداف تعیین شده صهیونیستها در جنگ غزه و لبنان از یک سو و افزایش تصاعدی بحرانهای امنیتی در اراضی اشغالی، تبدیل به یک گزاره قطعی در تحلیل تحولات منطقه شده و جایی برای فرار دشمنان از واقعیات جاری در منطقه و میدان جنگ باقی نگذاشته است. در این میان، تاریخ مصرف تکنیکهای تبلیغاتی و روانی اتاقهای فکر رژیم صهیونیستی نیز منقضی شده و امکان ترسیم استراتژی جدید رسانهای برای فرار از بحرانهای موجود در تل آویو وجود ندارد. تل آویو وارد بحرانی راهبردی شده که قدرت تحلیل آن را از دست داده است.
نتانیاهو وحشتزده است
طی روزهای اخیر، بحران در کابینه ائتلافی رژیم اشغالگر قدس وارد فاز آشکارتری نسبت به گذشته شده است. رسانههای عبری خبر دادند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که دوره نقاهت بعد از عمل جراحی برداشتن پروستات را سپری میکند، سراسیمه خود را به کنست رساند تا ائتلاف را نجات دهد. این در حالی بود که پزشکان تاکید کرده بودند او نباید حداقل تا ۷۲ ساعت در هیچ نشست یا جلسهای حضور یابد! بعد از تهدید بخشی از ائتلاف به دادن رای مخالف به قانون تعیین تکلیف داراییهای بلوکه شده به عنوان یکی از قوانی پیش درآمد بودجه و ورود ائتلاف حاکم به یک بحران، بنیامین نتانیاهو مجبور شد تخت بیمارستان را ترک و به رغم مخالفت پزشکان، (با همراهی یک پزشک) خود را به صحن کنست رسانده و از این طریق بتواند به رای آوردن این قانون کمک کند، به ویژه که گفته میشد، ائتلاف برای تصویب این قانون نیاز به رای یک عضو کنست دارد.
دوگانه اسموتریچ-بن گویر در کابینه
به نظر میرسد پس از انحلال کابینه جنگ که متعاقب خروج بنی گانتز شکل گرفت و فراتر از آن، بحرانی که متعاقب اخراج گالانت وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس از کابینه به وجود آمد، اکنون لایههای منازعه جدید در کابینه نتانیاهو متوجه دو وزیر جنجالی و متوحش این رژیم یعنی اسموتریچ و بن گویر شده است. این دو که در بسیاری از استراتژیهای معطوف به میدان جنگ حکم یک زوج سیاسی را پیدا کرده اند، بر سر تصویب لایحه بودجه در اراضی اشغالی شدیدا با یکدیگر درگیر شده اند. درگیری از اختلاف نظر بین بتسئلیل اسموتریچ وزیر دارایی (رژیم صهیونیستی) از یک سو و ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی آغاز شد و دست آخر باعث شد تا اسموتریچ از نتانیاهو بخواهد برای کمک به تصویب قانون بودجه کمک کرده و یا حداقل بتواند با حضور خود یک رای به پیشبرد این امر کمک کند.
محاسبه نتانیاهو غلط از اب در آمد
بنیامین نتانیاهو تصور میکرد اشغال جولان و قنیطره در سوریه و استمرار جنگ در غزه و لبنان، منجر به افزایش محبوبیت وی در بین ساکنان اراضی اشغالی خواهد شد، اما نظرسنجیها تصریح میکند که اگر انتخابات مجدد در سرزمینهای اشغالی مجددا برگزار شود، قطعا ائتلاف کنونی در برابر ائتلاف مخالفان نتانیاهو شکست خواهد خورد. یکی از مواردی که بر سر آن اختلافی جدی وجود دارد، انعقاد پیمان آتش بس در لبنان است. رخدادی که نقطه آشکارساز شکست میدانی صهیونیستها در جنگ با رزمندگان غیور حزب الله به شمار میآید. همچنین انتشار گزارش نهادهای امنیتی رژیم اشغالگر قدس در خصوص قصور عامدانه دفتر نتانیاهو در درز اخبار گمراه کننده (در قالب اخبار محرمانه)، شوک تازه تری به نتانیاهو و همراهانش وارد ساخته است نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در این معادله، خود یک متهم محسوب میشود. شاباک به این اطمینان رسیده که نشت اطلاعاتی از داخل دفتر نخست وزیری و توسط دستیاران وی انجام گرفته است. رونین بار رئیس شاباک در گزارشی که برای کابینه سیاسی و امنیتی اسرائیل ارسال کرده اعلام کرد، بازداشت و بازجویی از دستیار و سخنگوی نخست وزیر رژیم اسرائیل باعث شد تا از افشای حجم زیادی از اطلاعات به کلی محرمانه جلوگیری به عمل اید.
این دو کارمند دفتر نخست وزیری قصد داشتند اطلاعات بیشتری که به کلی سری دسته بندی شدهاند را هم درز دهند! بدون شک این اقدامات، بدون دستور مستقیم نتانیاهو قابل اجرا نبوده و در آیندهای نزدیک، اسناد تازه تری در خصوص رسوایی امنیتی در کابینه و دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی منتشر خواهد شد. همان گونه که اشاره شد، ظهور و بروز این موارد، منبعث از بحرانهای به مراتب بزرگ تری از جمله شکست صهیونیستها در جنگ لبنان و غزه است. شکستی که نقطه عطفی در تحولات منطقه، آن هم به ضرر رژیم اشغالگر قدس و موجودیت آن محسوب میشود.
بحرانهای ترکیبی در تل اویو
آنچه مسلم است اینکه شاهد تبلور بحرانهای ترکیبی در اراضی اشغالی هستیم. به عبارتی گویاتر، معضلات جاری در تلآویو، جنس روبنایی و سطحی نداشته و منبعث از عمق شکست راهبردی و میدانی رژیم صهیونیستی در میدان جنگ غزه، لبنان و فرامتن آن میباشد. حتی پرونده سوریه نیز به گونهای پیچیده است که تردیدهایی را در خصوص آینده دمشق در میان مقامات و استراتژیستهای صهیونیست برانگیخته است. در چنین شرایطی، نه تنها نتانیاهو، بلکه دیگر مقامات رژیم اشغالگر قدس نیز تبدیل به نمادهای شکست سخت و دامنه داری شده اند که مصادیق و نمادهای آن هر روز بیشتر از قبل خودنمایی میکند. تسری بحرانهای داخلی در اراضی اشغالی به لایههای عمیق تر، یکی از آثار و تبعات تصاعد بحرانهای ترکیبی در تل آویومحسوب میشود. بدون شک این روند همچنان ادامه خواهد داشت و نه تنها سقوط کابینه نتانیاهو، بلکه شکست منطقهای رژیم اشغالگر قدس در پروندههایی بسیار مهم و تاثیرگذار را رقم خواهد زد. سطحی جلوه دادن و ساده سازی منازعات داخلی در اراضی اشغالی از سوی رسانههای غربی و صهیونیستی، قطعا نمیتواند مانع از تمرکز نهایی افکار عمومی منطقه و دنیا بر جنس و ماهیت این بحرانهای عمیق شود.