آل اسحاق: اقتصاد پویا حاصل جهت‌گیری‌های درست اقتصادی دولت است

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق: مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید داشتند آن هم با صراحت که در برخی جهت‌گیری‌ها اشتباهاتی داشتیم که باید در آن تجدیدنظر صورت بگیرد، وقتی ایشان این نکته را بیان می‌کنند باید عزمی در تغییر رویکرد‌ها داشته باشیم تا آثار و شواهد تغییرات را مثلا در نظام بانکی، ارزی، بهبود وضعیت معیشتی مردم و عبور از تورم‌ شاهد باشیم

 

یکی از موضوعات نگران‌کننده کشور افزایش تورم؛ کاهش سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد و افزایش فعالیت‌های سوداگرانه است از این رو کارشناسان اقتصادی به دنبال راه‌هایی برای عبور از این وضعیت و مولدسازی اقتصاد هستند. رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با بصیرت به چند فاکتور مهم برای شکوفایی و رونق اقتصادی اشاره کرده است.

 

یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق و فعال اقتصادی و تجاری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص اهمیت مدیریت درست منابع کشور و مدیریتی که نگاه ویژه‌ای به بخش خصوصی داشته باشد گفت: یکی از مهمترین مسائلی که در اقتصاد ایران منجر به تولید کسری‌های بودجه شدید شده است مصرف بد منابع است به این دلیل که دولت اقتصاد را اداره می‌کند در حالی که اگر بخش خصوصی وارد میدان شود و به صورت فعال در همه بخش‌ها نقش‌آفرینی کند نه تنها شاهد کسری منابع مالی نخواهیم بود بلکه منابع مالی قابل توجهی برای توسعه زیرساخت‌ها و بخش عمرانی در نزد دولت باقی می‌ماند.

 

وی در این‌باره گفت: ناترازی‌های ایجاد شده در حوزه‌های مختلف به دلیل عدم توجه به بخش خصوصی و راه ندادن به بخش خصوصی برای تاثیرگذاری در اقتصاد است. رویکرد‌های مدیریت دولتی باید نسبت به چهار دهه قبل دچار تغییرات عدیده‌ای شود چرا که دنیا تغییر کرده است.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: متاسفانه در طول سال‌های گذشته شاهد این روند منفی و مخرب بوده‌ایم که برخی مدیران دولتی مانع تصمیم‌گیری‌های درست می‌شوند یا راه را برای اجرای تصمیمات و برنامه‌های صحیحی که نفع آن به کل مردم برسد باز نمی‌کنند بنحوی که مانع اتخاذ رویکرد‌هایی می‌شوند که جهت‌گیری‌های اقتصادی را به سمت مطلوب هدایت می‌کند.

 

وی در این‌باره یادآور شد: برای اینکه اقتصادی پویا و با نشاط داشته باشیم باید به سمت تغییر جهت‌گیری‌های اصلی و ریشه‌هایی ناترازی‌ها در اقتصاد برویم، یعنی باید این شکاف‌ها پیدا شود تا زمینه‌ها برای رفع ناترازی‌ها باز شود در غیر این صورت همین آش و کاسه وجود دارد و روز به روز وضعیت ما نسبت به قبل بدتر می‌شود.

 

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و تجاری یادآور شد: کسری بودجه سال آینده که از هشتصد تا هزار و هشتصد همت عنوان می‌شود رقم‌های بسیار بزرگی است حتی اگر هشتصد همت هم باشد حتما تورم بالایی ایجاد می‌کند در حالی که رهبر معظم انقلاب همواره به مسئولین تاکید داشته و دارند راهکار‌هایی برای کاهش تورم و فشار تورمی به مردم بیابند تا نارسایی‌ها و ناترازی‌ها بیش از این افزایش نیابد.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق یادآور شد: در صورتی که رویکرد‌ها را تغییر دهیم و نقش دولت را در بخش خصوصی کمرنگ کنیم مثل عربستان سعودی که شرکت آرامکو را به شرکت سهامی عام واگذار کرده اگر ما نیز از این روش الگوبرداری کنیم و بهره‌برداری از معادن، گاز، مس و سایر سرمایه‌های این کشور را به دست بخش خصوصی بسپاریم با توجه به الزاماتی که منافع عمومی را تامین کند قطعا شاهد حرکت سرمایه‌ها به این سمت و سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها خواهیم بود.

 

یحیی آل اسحاق درباره بی‌توجهی به کوچک‌سازی دولت هشدار داد و گفت: در صورتی که با رویکرد‌های چهل سال گذشته حرکت کنیم قطع به یقین نه تنها باری از روی دوش مردم و اقتصاد کشور برنمی‌داریم بلکه کمبود‌ها بیشتر می‌شود و دیگر رویکرد‌های جدی نسبت به اقتصاد نمی‌توانیم داشته باشیم که ما را در مسیر رشد و توسعه قرار دهد به این خاطر بر تغییر رویکرد‌ها تاکید می‌کنم.

 

وی در این‌باره تاکید کرد: مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید داشتند آن هم با صراحت که در برخی جهت‌گیری‌ها اشتباهاتی داشتیم که باید در آن تجدید نظر صورت بگیرد، وقتی ایشان با صراحت کامل این نکته بسیار مهم را بیان می‌کنند باید عزمی در تغییر رویکرد‌ها داشته باشیم تا آثار و شواهد تغییرات را مثلا در نظام بانکی، ارزی، بهبود وضعیت معیشتی مردم و عبور از تورم‌های دو رقمی شاهد باشیم.

 

وی معتقد است: با اینکه در دولت شهید رئیسی برای اینکه ایران عضو بریکس و شانگهای شود بسیار زحمت کشیده شد، اما عضویت صرف در بریکس نمی‌تواند ما را وارد فاز تجارت خارجی با دنیا و کشور‌های هدف کند بلکه باید راه برای سرمایه‌گذاری باز شود و با باز کردن مسیر تجارت و سهولت در کسب و کار و صادرات این مسیر تجاریخ تعاملی رونق‌زا شود.

دیدگاهتان را بنویسید