ضربه اطلاعاتی مهمی که صهیونیست‌ها خوردند

آشکار شدن درگیری دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با یک نفوذ گسترده باعث شده این دستگاه‌ها با از دست دادن تمرکز خود بی‌محابا دست به دستگیری مظنونان بزنند. آنها در این مسیر با اقدامات ساده اطلاعاتی، تعدادی از ساکنان مجاور پایگاه‌های موردحمله قرارگرفته در عملیات وعده صادق2 را به دلیل عکسبرداری از حملات به اتهام جاسوسی دستگیر کرده‌اند و تحت بازجویی قرار داده‌اند. بااین‌حال به نظر می‌رسد برخی از آنها در فعالیت‌های جاسوسی نقش داشته‌اند.

رژیم صهیونیستی در نبرد با محور مقاومت در حوزه‌ای که فکر می‌کرد مزیتش است، یعنی حوزه امنیتی-اطلاعاتی، به نفس‌نفس افتاده است؛ پس از خرد شدن سیاست، دستگاه نظامی و اقتصادی، دستگاه اطلاعاتی تل‌آویو در نوبت قرار داشت که امروز زیر ضربه‌ای رفته است سنگین‌تر از آنچه در 7 اکتبر بر سرش آمد.
درحالی‌که نهادهای رسمی رژیم تاکنون از کشف دو تیم جاسوسی مرتبط با ایران در سرزمین‌های اشغالی با مجموع 9 عضو خبر داده‌اند، بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها اعلام کرده تنها در ماه اکتبر پنج شبکه جاسوسی با حدود ۲۰ نفر کشف و شناسایی ‌شده‌اند.
هم‌زمان با این تحولات، تل‌آویو شاهد دست‌کم چهار رسوایی اطلاعاتی دیگر نیز بوده است. در مهم‌ترین مورد، یک شبکه جاسوسی در دفتر نخست‌وزیری دستگیرشده که گفته می‌شود برخی اعضایش به جلسات هیئت دولت نیز دسترسی داشته‌اند. روزنامه عبری‌زبان «تایمز اسرائیل» گزارش کرده سازمان اطلاعات و امنیت داخلی موسوم به شین ‌بت، پلیس و ارتش رژیم درباره درز اطلاعات محرمانه از دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم تحقیقات مشترکی را آغاز کرده‌اند.

تلاش برای ترور مقامات نظامی رژیم در لبنان و غزه دو مورد دیگر از رسوایی‌هایند. اخیراً گزارش‌شده در جریان یکی از بازدیدهای هرتزی هالووی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم از غزه، تنها مدت کوتاهی پس از ترک ساختمان محل استقرارش، این ساختمان مورد هدف موشک هدایت‌شونده قرار گرفت که طی آن چهار نظامی حاضر در محل، کشته شدند. هرچند هالووی از مرگ گریخت اما آشکار ساخت مبارزان قسام احتمالاً موفق شده بودند، حضور وی در ساختمان مزبور را شناسایی کنند. مبارزان قسام سه هفته قبل، یکشنبه 29 مهر (20 اکتبر) سرهنگ احسان دقسه فرمانده تیپ 401 لشکر 164 را به همراه تعداد دیگری از همکارانش هدف قرار دادند که به مرگ وی منجر شد. دقسه عالی‌رتبه‌ترین فرمانده نظامی کشته‌شده از ابتدای جنگ است. وی فرمانده قدرتمندترین یگان زرهی بود و مسئولیت عملیات در رفح و سپس جبالیا را برعهده داشت. این اتفاق که پس از شهادت یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس و در انتقام از این اقدام صهیونیست‌ها صورت گرفت، نشان داد مبارزان قسام با حمایت محور مقاومت دارای توانمندی‌های اطلاعاتی ویژه‌ای شده‌اند؛ ازاین‌رو تلاش برای ترور رئیس ستاد مشترک نمی‌تواند به‌صورت اتفاقی صورت گرفته باشد، به‌ویژه اینکه گفته می‌شود مبارزان مقاومت که به‌ندرت از موشک هدایت‌شونده استفاده می‌کنند، حمله به محل حضور وی را با چنین موشکی انجام داده‌اند.

تنها یک روز پیش از ترور موفق دقسه توسط مقاومت غزه، مقاومت لبنان در روز شنبه 28 مهر (19 اکتبر) با پهپاد به منزل بنیامین نتانیاهو در قیساریه حمله کرده بود که وی از مهلکه گریخت.
تلاش برای ترور نخست‌وزیر، رئیس ستاد مشترک، فرماندهان جبهه شمالی و مرکزی و ترور موفق فرمانده اصلی جنگ غزه نشان می‌دهد سران سیاسی و نظامی صهیونیست تحت رصد جدی قرارگرفته‌اند. اخیراً تل‌آویو ادعا کرده خودروی حامل اوری گوردین فرمانده جبهه شمالی و آوی بلوث فرمانده جبهه مرکزی در نزدیکی مرز با لبنان واژگون شده که در پی آن، گوردین زخمی شده است.
چهارمین رسوایی متراکم اطلاعاتی، لو رفتن جاسوسی صهیونیست‌ها از دولت ایتالیا و به‌ویژه جورجیا ملونی نخست‌وزیر این کشور است. این اتفاق باعث شده فضای ایتالیا به‌شدت متشنج شود. رسانه‌های ایتالیایی این توطئه را در بالاترین سطح توصیف کرده‌اند که «اعضای مافیا، مقامات سرویس‌های اطلاعاتی و سرویس‌های اطلاعاتی خارجی ازجمله موساد» را شامل می‌شود.
نخست‌وزیر ایتالیا این رسوایی را که رژیم در آن نقش داشته، «تهدیدی برای دموکراسی» توصیف کرده و وزیر دفاعش نیز خواستار تحقیق فوری پارلمان شده است. صهیونیست‌ها در چندماه اخیر، رسوایی‌های اطلاعاتی بزرگ دیگری نیز از سر گذرانده‌اند. لو رفتن اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی که براساس جاسوسی‌های آمریکا از رژیم به‌دست‌آمده بود، هک کارمندان شین بث و حمله به مقر موساد از این جمله‌اند.

آشکار شدن درگیری دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با یک نفوذ گسترده باعث شده این دستگاه‌ها با از دست دادن تمرکز خود بی‌محابا دست به دستگیری مظنونان بزنند. آنها در این مسیر با اقدامات ساده اطلاعاتی، تعدادی از ساکنان مجاور پایگاه‌های موردحمله قرارگرفته در عملیات وعده صادق2 را به دلیل عکسبرداری از حملات به اتهام جاسوسی دستگیر کرده‌اند و تحت بازجویی قرار داده‌اند. بااین‌حال به نظر می‌رسد برخی از آنها در فعالیت‌های جاسوسی نقش داشته‌اند.
پایگاه خبری صهیونیستی ماکوریشون گزارش کرده گوندر کوبی یاکووی، کمیسیونر زندان‌های رژیم صهیونیستی هفته گذشته به دلیل ابعاد فراتر از حد تصور نفوذ اطلاعاتی ایران در سرزمین‌های اشغالی، دستور به تأسیس «بند مخصوص اسرائیلی‌های دستگیرشده به اتهام جاسوسی برای ایران» داده است.
  نکات
در خصوص رسوایی‌های اطلاعاتی رژیم نکاتی وجود دارد که در ادامه آمده‌اند:
1. در هفته‌های اخیر بر اساس نقل‌های مختلف بین 9 تا 20 نفر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده‌اند که نشان‌دهنده وسعت این شبکه اطلاعاتی در سرزمین‌های اشغالی است.
2. این افراد پس از سال‌ها جمع‌آوری اطلاعات دستگیر شده‌اند. تنها برای یک تیم 7 نفره ادعا شده آن‌ها در مدت 2 سال، 600 عملیات جمع‌آوری اطلاعات انجام داده‌اند.

اعضای هردو تیم جاسوسی، یهودی آذربایجانی‌تبارند. این مسئله نشان می‌دهد پس از کشف تیم نخست، سرویس‌های اطلاعاتی رژیم با مشکوک شدن به یهودیان آذربایجانی بیشتر بر آنان تمرکز کرده و موفق شده با تحلیل و بررسی جمع محدودتری از جمعیت، شبکه بعدی را دستگیر کنند. به نظر می‌رسد تل‌آویو دریافته این گروه به یک مجرای بزرگ برای ضربه اطلاعاتی به سرزمین‌های اشغالی تبدیل شده‌اند. جالب آنکه رژیم برای مدت‌ها فکر می‌کرد یهودیان آذربایجانی‌تبار یک دارایی برای تل‌آویو جهت اقدام علیه ایرانند.
4. همکاری یهودیان صهیونیست قفقازی با ایران، نشان می‌دهد کسانی حاضر به همکاری با تهران شده‌اند که با تمدن ایرانی زیسته‌اند. پیش از این نیز یهودیان ایرانی‌تبار ساکن در سرزمین‌های اشغالی به ظن همکاری با نهادهای اطلاعاتی ایران دستگیر شده بودند.
5. به نظر می‌رسد علاوه بر یهودیانی که تبارشان به تمدن ایرانی باز می‌گردد، افرادی که با تمدن ایرانی و اسلامی مجاورت داشته‌اند نیز اینگونه‌اند؛ از این رو یهودیان سفاردی ظرفیت زیادی برای همکاری با ایران دارند؛ به ویژه آنکه در سرزمین‌های اشغالی مورد تبعیض قرار گرفته‌اند. یهودیان به شکل عمده به سه دسته اشکنازی، سفاردی و محرازی تقسیم می‌شوند که امروزه محرازی‌ها نیز به‌نوعی در درون سفاردی‌ها قرار گرفته‌اند. سفاردی‌ها با تمام شعبه‌های خود بیشتر با غرب آسیا و شمال آفریقا مرتبطند درحالی‌که اشکنازی‌ها ریشه در اروپا و به طور ویژه شرق و شمال آن دارند.

اینگونه برداشت می‌شد که ایران اقدامات خود علیه رژیم‌صهیونیستی را به گروه‌های محلی در شامات و یا داخل سرزمین فلسطین برون‌سپاری کرده است و به این ترتیب، تلاش‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات نیز اغلب با واسطه‌گری مقاومت لبنان و یا گروه‌های فلسطینی مانند حماس و جهاد اسلامی صورت می‌گیرند. با این حال تحولات جدید نشان داده‌اند که ایران خود نیز مستقیماً برای مقابله با رژیم آماده شده است. این مسئله را از تمهیدات گوناگون می‌توان دریافت. نیروهای مسلح ایران با نشان دادن آمادگی خود برای تهاجم مستقیم به سرزمین‌های اشغالی که در قالب عملیات‌های وعده صادق آشکار شد، از این حقیقت پرده برداشتند که تهران طی دهه‌های اخیر سرمایه‌گذاری عظیمی روی تسلیحات دوربرد برای هدف‌گیری رژیم انجام داده است. از سوی دیگر وجود شبکه‌های جاسوسی متعدد، نشان می‌دهد تهران به شکل مستقل از گروه‌های مقاومتی محلی شام، خود دارای شبکه‌های اختصاصی ضدصهیونیستی است.
7. شبکه‌های جاسوسی ایران در سرزمین‌های اشغالی با آنچه رژیم در ایران انجام می‌دهد، تفاوت دارد. ایران بدون حمایت دولت‌های دیگر و بدون بهره‌گیری از گروه‌های واسطه‌ای، تشکیلات اطلاعاتی خود را توسعه داده است. در مقابل صهیونیست‌ها با حمایت سازمان‌های اطلاعاتی غربی و یا متحدان منطقه‌ای غرب در منطقه مانند برخی احزاب در اقلیم کردستان عراق اقدام به نفوذ و تشکیل شبکه در ایران کرده‌اند. از سوی دیگر آن‌ها در داخل کشور نیز به وسیله منافقین و یا گروه‌های تروریستی تجزیه‌طلب در کردستان و سیستان‌و‌بلوچستان دست به تحرک می‌زنند و اغلب فاقد دسترسی‌های مستقیم‌اند.

همچنین افرادی که آن‌ها جذب می‌کنند؛ بیشتر در حوزه خرابکاری فعالیت دارند تا ارسال اطلاعات. جذب اراذل و اوباش و شرخرهای محلی برای ربودن بسیجیان و نظامیان با رده نظامی پایین، انتشار فیلم بازجویی از آنان و سپس نشان دادن عکس مشترک این سوژه‌ها با فرماندهان عالی، اوج برخی از اقدامات این شبکه‌هاست. عکس گرفتن با فرماندهان عالی نظامی در حاشیه مراسم‌های محلی در یک منطقه مانند تشییع شهدا و یا بزرگداشت شهدا، امری طبیعی است و برای غیرنظامیان نیز امکان‌پذیر است. با این وجود دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم با این اقدامات و بزرگنمایی‌های رسانه‌ای به دنبال رزومه‌سازی برای خودشانند.
8. با وجود شرایط جنگی، شدت اقدامات شهادت‌طلبانه و بمب‌گذاری خودروها در سرزمین‌های اشغالی با تمرکز بر سرزمین 1948 و ساحل بسیار افزایش یافته است. گرچه القسام مسئولیت آن را برعهده می‌گیرد، اما عملیات‌ها با نیازهای کلی محور مقاومت انطباق بیشتری دارند.
9. ایران علاوه بر جذب و هدایت انفرادی جاسوسان، موفق به تشکیل شبکه‌ای از جاسوسان نیز شده است. شبکه کردن عوامل اطلاعاتی در خاک دشمن، نشان‌دهنده نفوذ اطلاعاتی ویژه است.
10. در اغلب اطلاعیه‌ها گفته می‌شود انگیزه جاسوسان دستگیر شده پول بوده است که به نظر برای سرپوش گذاشتن بر دیگر انگیزه‌های این افراد است. بسیاری از آن‌ها با انگیزه‌های ضد دولتی و ضد اشکنازی بوده‌اند.

نحوه انتشار اخبار دستگیری شبکه‌های اطلاعاتی ایران با اهدافی چندگانه صورت می‌گیرد. نخست آنکه اصلی‌ترین هدف چنین انتشارهایی، هشدار و تهدید ساکنان سرزمین‌های اشغالی نسبت به همکاری با ایران است. بر همین اساس شاباک اسامی 7 نفر از شبکه جاسوسی را اعلام و ادعاکرده دو نفر دیگر خردسال‌اند. این نوع از خبررسانی نشان می‌دهد شاباک نه‌چندان غیرمستقیم قصد دارد ساکنان سرزمین‌های اشغالی را تهدید کند که در صورت همکاری با ایران، فرزندان خود را نیز گرفتار کرده و برای انتقام، این خردسالان نیز دستگیر خواهند شد.
12. عدد بالای دستگیر شدگان، لزوما به معنای درصد کشف بالای شبکه‌های جاسوسی ایران نیست، بلکه می‌تواند ناشی از  ابعاد عظیم و لایه‌های گسترده نفوذ اطلاعاتی در سرزمین‌های اشغالی باشد.
13. به نظر می‌رسد علاوه بر نفوذ و اشراف اطلاعاتی بر رژیم در داخل سرزمین‌های اشغالی، محور مقاومت موفق شده فعالیت صهیونیست‌ها در غرب را نیز تحت نظر بگیرد. چندی قبل، منابعی در ایران بخشی از اسناد نظامی آمریکا را منتشر کردند که نشان می‌داد واشنگتن از تل‌آویو جاسوسی کرده است. در این اسناد، اطلاعات جمع‌آوری شده از رژیم در خصوص آمادگی‌ها و تمریناتش برای حمله به ایران آمده بودند.
احتمالا یکی از اهداف این انتشار، اختلال در روابط آمریکا و رژیم بود. در مقطع کنونی نیز شبکه جاسوسی صهیونیست‌ها در ایتالیا لو رفته که هدفی مشابه دارد؛ اختلال در روابط تل‌آویو با متحدان غربی‌اش.

 

دیدگاهتان را بنویسید