انقلاب اسلامي، بر پایه آموزه های دینی گفتمان نويني را در دنياي امروز معرفي كرده و هويت جديد و عميقي را در مردم ايران شكل داده است. اين گفتمان و هويت، حاصل مقاومت مردم ما در دوران دفاع مقدس، فراز و نشیب ها و فتنه ها و بحران هايي است كه تاكنون پشت سرگذاشته و آن را آبديده كرده است.
یکی از نتایج اين گفتمان، خيزش و بيداري اسلامي در جهان و تشكيل جبهه مقاومت در منطقه است؛ تحولي مهم كه استكبار جهاني را به ستوه آورده و رژيم صهيونيستي را تا آستانه فروپاشي و نابودي پيش برده است.
منبع قدرت اين گفتمان و حركت مقدس و الهي آن، اسلام ناب محمدی (ص) با سه ويژگي بارز است:
الف- فرهنگ عاشورايي و روحيه شهادت طلبي
با اقتدا به قيام حضرت اباعبدالله الحسين – عليه السلام- در مبارزه از طریق:
– دفاع از مظلوم، مقابله با ظلم و مبارزه با ظالمین و طواغیت
– صبر و تحمل در مشکلات و سختی ها ، ابتلائات و مصائب با توکل به خدا
– آمادگی برای رسیدن به احدی الحسنین یعنی پیروزی یا شهادت
– حضور سر از پا نشناخته در صحنه های جهادی و مقابله با دشمن با روحیه ای سرشار از رشادت، شهامت، فداکاری، ایثار، از خود گذشتگی و نترسیدن از دشمن.
حضرت امام خميني (قدس سره) در اين زمينه مي فرمايند: «اسلام از اول پيدايش با خون شهيدان و مجاهدان آبياري شد و به ثمر رسيد. اسلام در كشور ما مي رفت تا به تباهي كشيده شود كه با خون شهيدان، ملت حيات خود را بازيافت… من بايد بگويم كه نه از اقدام نظامي مي ترسيم و نه از محاصره اقتصادي براي اينكه ما شيعه ائمه اي هستيم كه آنها شهادت را استقبال مي كردند و ملت ما امروز شهادت را استقبال مي كند. ما اشخاصي هستيم كه در اين راه، شهادت را سعادت براي خودمان مي دانيم.»
اقتدا به علمدار کربلا، حضرت اباالفضل العباس (ع) با :
– وفاداری و اطاعت از امام (ره) و در نهایت، عاشقانه جان باختن بر سر این پیمان
– مقدم شمردن دیگران بر خود و ایثار نسبت به آنان در جهت جلب رضای الهی
– رفتار جوانمردانه حتی با دشمن به خاطر برخورداری از غیرت، حریت، آزادی و گذشت
فرهنگ انتظار و اميد به آينده
بر اساس احاديث و روايات، انقلاب اسلامي به عنوان زمينه ساز حكومت جهاني حضرت مهدي (عج) محسوب مي شود.
حضرت امام خميني (ره) در این زمینه مي فرمايند: «اين انقلاب مي ماند و اينهايي كه عليه انقلاب دارند كار مي كنند، زحمت ما را زياد مي كنند. آنها چيزي گيرشان نمي آيد. مطمئن باشيد ما پرچم اين انقلاب را به دست حضرت ولي عصر (عج) خواهيم داد.»
رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز مي فرمايند:«انقلاب، پرچم عزت اين ملت است و ملت، اين پرچم را در دست استوار خود، محكم نگه خواهد داشت و به فضل الهي، تسليم امام زمان (اروحنا له الفدا) خواهد كرد.»
ج – ولايت فقيه و نظام ولايي
حكمراني ولي فقيه زمان (امامین انقلاب) كه با حكمت، درايت، تيزهوشي، اخلاص و شجاعت، راه روشن و بي ابهام امام و شهدا را با صلابت طي كرده و با اقتدار، امت را هدايت و راهبري می کنند.
در پرتوي اين ويژگي ها، با شكل گيري نظام مقدس جمهوري اسلامي در ايران، قدرت بسيج كنندگي و ايجاد خيزش و بيداري، ظلم ستيزي، دفاع از حقوق مظلومين و سلطه ناپذيري در ملت ها محقق شده است.
به حمد الهی، ایران سربلند، به تعبیر رهبر معظم انقلاب، امروز صد برابر از زمان جنگ تحمیلی قوی تر است. انقلاب اسلامی، مسیر خود را با صلابت دنبال می کند و روحیه مقاومت و دامنه آن هر روز در جهان گسترده تر می شود. این شرایط به گونه ای است که علیرغم ضرباتی که بر پیکره مقاومت در غزه و لبنان در یک جنگ نابرابر و ظالمانه وارد شده، استقامت و پایداری مجاهدین فی سبیل الله مطمئنا استکبار به سرکردگی امریکا، هم پیمانان و مزدور جنایتکار آنان را به تسلیم وادار خواهد کرد.
دلیل آن روشن است. پس از شهادت رهبران حزب الله لبنان توسط رژیم صهیونیستی، حزب الله به سرعت سازماندهی اش را ترمیم کرده و فرماندهان آن با الگوبرداری از طرح جانشین پروری در دوران دفاع مقدس و روشی که فرماندهان ما به آن عمل می کردند، ساختار خود را بازیافته است.
شاید برای برخی افراد به ویژه نسل جوان، درک آنچه امروز در غزه و لبنان اتفاق می افتد، دشوار باشد و آنها نگران آینده جبهه مقاومت باشند اما کسانی که وقایع سال های اول انقلاب به ویژه دهه 60 را دیده اند، می دانند که آینده این راه، روشن است.
در هفتم تیر1360، فقط در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، بیش از 72 تن از مسئولان بلندپایه کشور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شهادت رسیدند و دو ماه بعد نیز در انفجار دفتر نخست وزیری، «محمدعلی رجایی» رییس جمهوری و «محمدجواد باهنر» نخست وزیر با هم شهید شدند. چند ماه پیش از آن، در دی ماه 1359، گروهی از دانشجویان پیرو خط امام (ره) با ایستادگی و جانفشانی در برابر دشمن بعثی، حماسه هویزه را آفریدند، در یکم اسفند 1364 هواپیمای حامل شهید محلاتی به همراه 40 تن از فرماندهان نظامی، نمایندگان مجلس و مسئولان قضایی به وسیله هواپیماهای رژیم بعث عراق که از شکست خفت بار در عملیات والفجر 8 عقده سنگینی به دل داشتند، در حوالی اهواز هدف قرار گرفت و تمامی سرنشینان آن به شهادت رسیدند.
از این رویدادها و حوادث در تاریخ انقلاب، فراوان رخ داده است اما با عنایت الهی، همواره چهره های جدیدی راه انقلاب و مقاومت را محکمتر و قویتر ادامه داده اند. جلوه بارز این قضایا در شهادت فرماندهان دفاع مقدس و جایگزینی جانشینان آنها خودنمایی می کند. کار بزرگ امام خمینی رحمت الله علیه این بود که مکتب و بستری تربیتی را در متن انقلاب اسلامی شکل داد. آنجا که فرمودند: «سربازان من در گهواره هستند»، نشان دهنده اوج بلند نظری و آینده نگری و اطمینان الهی ایشان بود. تربیت مکتبی فرزندان انقلاب به ویژه در دوره نوجوانی و جوانی، در کانون خانواده، مساجد، تکایا و هیئات مذهبی ، حضور فعال اجتماعی ، تبعیت از روحانیت در صحنه ، و ایفای نقش در مبارزه با طاغوت منجر به پیروزی انقلاب شد. شروع بحران های امنیتی و همچنین جنگ تحمیلی تکمیل کننده بستر تربیتی سربازان اسلام بود و در تمامی لحظات پر التهاب دفاع مقدس، اعم از زمان آمادگی رزمی، حین عملیات و پس از عملیات در تعاون و پشتیبانی از جبهه های حق علیه باطل، این فرایند تربیتی کامل تر شد.
در این الگوی جانشین پروری دوران دفاع مقدس، افرادی را داشتیم که ره صدساله تربیت و تهذیب را یک شبه طی کردند. در آن دوران، ملاک رشد و ارتقای افراد، ایمان و اخلاص و عملکرد آنها بود. کسی منافع مادی برای خود تصور نمی کرد و همه تلاش ها برای عمل به تکلیف و نهایتا وصال یار بود. چنین فضایی اکنون در میان رزمندگان جبهه مقاومت نیز حاکم است با این تفاوت که زمان بیشتری نسبت به دفاع مقدس برای تربیت نیروهایشان طی سالیان گذشته وجود داشته و افرادی که بتوانند جانشین و خلف صالح فرماندهان شهید شوند، بسیارند.
سیاست ترور رژیم صهیونی شکست خورده است و طوفانی که از خون شهیدان مقاومت همچون سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه، عباس نیلفروشان، محمدرضا زاهدی، سیدهاشم صفی الدین و یحیی سنوار آغاز شده، تا ریشه کن ساختن رژیم خونریز، سفاک و اشغالگر صهیونیستی ادامه خواهد داشت.