«مؤسسه بینالمللی رتبهبندی اعتباری Standard & Poors، رتبه اسرائیل را پس از حمله موشکی ایران، بلافاصله کاهش داد و با اشاره به تشدید درگیری با حزبالله و خطر شروع جنگی گسترده با ایران، نسبت به تأخیر در رشد اقتصادی اسرائیل هشدار داد.
پس از انجام عملیات وعده صادق ۲ و اصابت حدود ۱۸۰ موشک بالستیک به پایگاه¬های نظامی رژیم صهیونیستی، مؤسسه رتبهبندی اعتباری S&P بار دیگر رتبه اعتباری بین¬المللی اقتصاد اسرائیل را کاهش داد. هفته گذشته نیز مؤسسه رتبهبندی اعتباری مودیز چند پله رتبه اعتباری اقتصاد اسرائیل کاهش داد تا نشان دهد در ماههای اخیر ضربات سختی به پیکر اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد شده است.
پایگاه خبری تایمز اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ۲ نوشت: «مؤسسه بینالمللی رتبهبندی اعتباری Standard & Poors، رتبه اسرائیل را پس از حمله موشکی ایران، بلافاصله کاهش داد و با اشاره به تشدید درگیری با حزبالله و خطر شروع جنگی گسترده با ایران، نسبت به تأخیر در رشد اقتصادی اسرائیل هشدار داده و اعلام کرد که چشماندازی منفی نسبت به آینده اسرائیل دارد.
تایمز اسرائیل در ادامه نوشت: مؤسسه S&P برای دومین بار در سال جاری به مؤسسه مودیز پیوست تا رتبه اعتباری بینالمللی دولت اسرائیل را از A+ به A کاهش دهد. این مؤسسه ازآنجاییکه خطر تشدید بیشتر تنش در نبرد با حزبالله لبنان و خطر جنگی گستردهتر با ایران را میبیند؛ چشمانداز منفی خود را نسبت به آینده اسرائیل حفظ کرد.
مؤسسه S&P اعلام کرد: ما اکنون پیشبینی میکنیم که فعالیت نظامی اسرائیل در غزه و احتمال افزایش وسعت درگیریها در سراسر مرزهای شمالی از جمله تهاجم زمینی به لبنان، ممکن است تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد و خطر عملیات تلافیجویانه علیه اسرائیل وجود داشته باشد. این نکته اخیر بهویژه با حمله موشکی ایران به اسرائیل برجسته شده است.
در ادامه گزارش S&P هشدار داده شده است که عملیات زمینی گستردهتر در لبنان که با شرایط فعلی ارتش اسرائیل، همراه با فراخوان نیروهای ذخیره است؛ میتواند موجب محدودیت و کاهش رشد اقتصادی اسرائیل در آیندهای نزدیک شود.
مؤسسه رتبهبندی گفت که چشمانداز منفی به این معنی است که اگر درگیریهای نظامی آسیبی بزرگتر از حد انتظار برای رشد اقتصادی، امنیت مالی سرمایهگذاران و نظام پرداختی اسرائیل شود؛ ممکن است کاهش رتبه بیشتری برای اسرائیل در راه باشد.
تایمز اسرائیل در ادامه نوشت: این تنزل رتبه چند ساعت پس از آن انجام شد که ایران سهشنبهشب، حجم عظیمی از موشکهای بالستیک را به سمت اسرائیل شلیک کرد و تقریباً ۱۰ میلیون نفر را به پناهگاه فرستاد. یالی روتنبرگ، حسابدار کل وزارت دارایی اسرائیل، اخیراً در مصاحبهای اعلام کرده است که جنگ در یک سال اخیر، آسیبهای زیادی را به اقتصاد اسرائیل زده است و تاکنون بیش از ۶۶ میلیارد دلار هزینه برای دولت اسرائیل داشته است.
مؤسسه رتبهبندی اعتباری مودیز جمعه گذشته در گزارشی، رتبه اعتباری اقتصاد اسرائیل را ۲ درجه کاهش داد و با کاهش پیاپی رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی، کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند که سرمایهگذاران، کیفیت بدهی و یا اوراققرضه دولت اسرائیل را بااحتیاط بیشتری ارزیابی خواهند کرد که میتواند میزان استقبال از این اوراق را کاهش دهد. چنین مسیری، کابینه نتانیاهو را بهزودی مجبور به استقراض بیشتر میکند که این امر نیز بهتبع خود، وضعیت مالی شکننده در اسرائیل را تشدید خواهد کرد.
حالا و باگذشت نزدیک به یک سال از جنگ غزه، آمارهای رسمی نشان میدهد اقتصاد رژیم صهیونیستی از روزهای اول شروع جنگ بهمراتب وضعیت بدتری دارد و برآوردهای اولیه درباره میزان خسارتهای اقتصادی رژیم از جنگ غزه بسیار خوشبینانه بوده است. در یک چشمانداز کلی میتوان تبعات ویرانگر عملیات طوفانالاقصی و حملات گسترده جبهه مقاومت از لبنان گرفته تا عراق و یمن به سرزمینهای اشغالی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی را شامل این موارد دانست؛ کاهش ارزش پول، توقف ورود گردشگران خارجی به سرزمینهای اشغالی و کاهش درآمد توریسم و گردشگری، خسارت به بخش کشاورزی به دلیل توقف عملیات کشاورزی در مناطق جنگی، اختلال در عملیات نفتی، گازی و پالایشگاههای رژیم صهیونیستی، توقف صادرات و واردات از طریق بنادر رژیم صهیونیستی، توقف پروژههای عمرانی بزرگ همچون شهرکسازی، کمبود بودجه ناشی از استقراض برای مصارف جنگی، کاهش نیروی کار، سقوط بورس رژیم صهیونیستی، کاهش امنیت غذایی، کاهش سرمایهگذاری خارجی، کمبود و نایابی کالاهای اساسی و کاهش شدید نرخ بهرهوری در بخشهای دولتی رژیم صهیونیستی. به این لیست عریضوطویل باید ورشکستگی دهها هزار شرکت، آوارگی دهها هزار صهیونیست، خروج شرکتهای بزرگ غربی و تعطیلی بنادر را نیز باید اضافه کرد.