مساله ظریف هیچ ارتباطی با عارف نداشته و دوم اینکه رادیکال های اصلاح طلب می کوشند تا این مساله تبدیل به پروژه ای برای حذف عارف از دولت نمایند.
در شرایطی که موضوع اعتراض و شبهه استعفای ظریف مربوط به مساله قانونی در خصوص تابعیت فرزندان وی می باشد، برخی رسانه های اصلاح طلب می کوشند تا ضمن به حاشیه بردن این مساله، پروژه ای سیاسی را در این زمینه دنبال کنند.
رسانههای اصلاح طلب در این زمینه می کوشند تا در وهله اول همچون ظریف وی را معترض به روند چینش کابینه تعریف کرده و تاکید کنند وی به دلیل سهم خواهی ها و فشارهای وارده به دولت کناره گیری کرده است.
در این زمینه برخی رسانه های اصلاح طلب همچون هم میهن طی یک فضاسازی تاکید می کنند برای دلجویی از ظریف باید تغییراتی در کابینه پیشنهادی داده شود.
هم میهن در این زمینه نوشت: شکی نیست که غیبت ظریف ضربهای جبرانناپذیر بر بدنۀ اجتماعی رئیسجمهوری وارد میسازد اگرچه همچنان قابل ترمیم است و امیدواریم با دلجویی و حتی یکی دو فقره تصحیح در فهرست وزیران پیشنهادی صورت پذیرد.
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشته است: آقای ظریف از خود به عنوان حلقۀ ارتباط دولت با جامعۀ مدنی یاد میکرد و مشخص نیست چنانچه قرار بر ادامۀ این وضعیت باشد اولاً تکلیف معاونت راهبردی ریاستجمهوری چه خواهد شد (و آیا به سرنوشت معاونت توسعۀ سیاسی در دولت اصلاحات دچار میشود) یا نه و ثانیاً ارتباط دولت با جامعۀ مدنی چگونه برقرار خواهد شد چراکه در غیاب این حلقه رئیسجمهوری غرقه در جلسات و در هزارتوی بوروکراسی و ناترازی در عرصههای گوناگون و دغدغههایی چون تأمین یارانه نقدی و مازاد مصرف بنزین بر تولید آن فرصتی برای پرداختن به اموری فراتر از موضوعات روزانه نخواهد داشت.
از سوی دیگر اما برخی لایههای رادیکال جریان اصلاحات که مخالف معاون اولی محمدرضا عارف می باشند کوشیدند تا طی یک پروژه مدعی شوند که مساله کناره گیری ظریف محصول اختلاف با عارف می باشد.
این ادعای دروغ درحالی از سوی اصلاح طلبان رادیکال دنبال میشود که اولا، مساله ظریف هیچ ارتباطی با عارف نداشته و دوم اینکه رادیکال های اصلاح طلب میکوشند تا این مساله تبدیل به پروژه ای برای حذف عارف از دولت نمایند.