تحولات انتخاباتی در ایالات متحده آمریکا در روزهای گذشته عمدتا حول اظهارنظرهای نامزدها در ارتباط با تحولات اخیر در خاورمیانه بوده است. در واقع محور اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری در آمریکا گمانه زنی ها در رابطه با حمله تهران به تل آویو و رویکردهایی که در آمریکا در این باره دارد…
تحولات انتخاباتی در ایالات متحده آمریکا در روزهای گذشته عمدتا حول اظهارنظرهای نامزدها در ارتباط با تحولات اخیر در خاورمیانه بوده است. در واقع محور اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری در آمریکا گمانه زنی ها در رابطه با حمله تهران به تل آویو و رویکردهایی که در آمریکا در این باره دارد را تشکیل می داد. با این حال این مواضع و جهت گیری های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری حول سوژه روز جهانی موجب نشد تا رقابت های انتخاباتی بدور از حواشی باشد و طرفین به نوعی سعی کردند تا تنور انتخابات را برای مخاطبان داغ نگه دارند.
فارغ از نکات گفته شده در سطور بالا یکی از خبرهای مهم در ارتباط با انتخابات در ایالات متحده آمریکا، معرفی نامزد معاونت ریاست جمهوری از سوی کاملا هریس بود. وی با اعلام و معرفی «تیم والز»، فرماندار ایالت مینهسوتا به عنوان کاندیدای معاونت ریاستجمهوری با خلق یک شگفتی انتخاباتی، روند آتی انتخابات در کارزار رقابتی را بیش از پیش حساس کرد.
به واقع از انتخاب والز برای سمت معاونت ریاست جمهوری و یار کمکی در انتخابات نوامبر می توان به عنوان برگ برنده ای برای هریس و دمکرات ها یاد کرد. بطوریکه انتخاب او می تواند میزان محبوبیت هریس در میان رای دهندگان روستایی و کارگران افزایش دهد. از این رو در قالب تحلیل رویکردهای تجربی و نظری از عملکرد والز، می توان او را شمشیر دو لبه ای برای دمکرات ها به شمار آورد که هم می تواند عاملی برای موفقیت و هم عاملی برای عدم موفقیت دمکرات ها به شمار آید. اینکه والز تهدیدی برای ترامپ محسوب می شود یا خیر نیز متغیری متاثر و وابسته از گزاره بالاست. به علاوه اینکه باید دید در ادامه روند انتخابات توانایی های والز تا چه اندازه می باشد و هریس و دمکرات ها برای او چه نقشی را تعریفی کرده اند و تا چه میزانی از عهده این نقش برخواهد آمد.
نکته مهم درباره نگاه والز در عرصه بین المللی این است که وی از موافقان برجام و از حامیان صهیونیست ها ست. با این حال در حوزه سیاست ورزی از طرفداران ایده دو کشوری در سرزمین های اشعالی بوده و مدعی ست باید صلح پایدار برقرار گردد. این در حالی ست که وی از مخالفان سرسخت حماس به شمار می رود و بنابر ادعایی جالب، فلسطینی ها را از حماس جدا می داند.
واقعیت امر این است که سیاست ها و مواضع کلی دمکرات ها یکی بوده و با آمدن یکی و رفتن دیگری از کاخ سفید تغییر چندانی نمی کند. در واقع آنجه امروز هریس در مقام معاونت بایدن در کاخ سفید انجام می دهد در صورت پیروزی در انتخابات نیز همان اقدامات با شدت و حدت ترجیحی و گزینشی بر حسب شرایط انجام می دهد و والز نیز این بار در جایگاه معاونت، اموری را که اکنون هریس انجام می دهد را برعهده خواهد گرفت و مکمل او خواهد بود. وجود همین نگاه کلان حزبی ست که دمکرات ها از والز به عنوان بهترین مکمل برای هریس یاد می کنند.َ