علیرغم آنکه به تازگی پردهای دیگر از رسوایی جاسوسافزار صهیونیستی «پگاسوس» برداشته شده است، مقامهای رژیم صهیونیستی در تلاشند با لابیگری، واشنگتن را وادار به دفاع از این جاسوسافزار کنند.
در حالیکه به تازگی پرده دیگری از رسوایی جاسوس افزار صهیونیستی «پگاسوس» برداشته شده است، مقامهای رژیم صهیونیستی با طرح این ادعا که این جاسوسافزار برای امنیت ملی حیاتی است، در حال لابی کردن در بین مقامهای آمریکایی هستند تا از آن دفاع کنند.
روز گذشته (دوشنبه) کارشناسان امنیت سایبری اعلام کردند که آثار جاسوسافزار پگاسوس که محصول شرکت صهیونیستی «ان اس او» است، در تلفنهای همراه ۶ فعال حقوق فلسطینیان پیدا شده است.
طبق گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز»، جاسوسافزار پگاسوس برای جاسوسی از خبرنگاران، گروههای مخالف و فعالان حقوق بشری مورد استفاده قرار گرفته است و اتهامات علیه این شرکت رژیم صهیونیستی به حدی افزایش یافت که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته، تحریمهایی را علیه این شرکت وضع کرد.
روزنامه نیویورکتایمز با اشاره به این مطلب ادامه داد، با این حال، بزرگترین حامی این شرکت، رژیم صهیونیستی است که در این شرایط این جاسوسافزار را عنصر مهمی در سیاست خارجی خود میداند و در همین راستا آن طور که دو مقام ارشد رژیم صهیونیستی روز گذشته (دوشنبه) اعلام کردند، تلآویو در حال اعمال نفوذ و لابی در واشنگتن است تا این شرکت را از لیست سیاه خارج کند.
شرکت «ان اس او» (NSO) اصرار دارد که این جاسوس افزار که به دولتها مجوز میدهد از راه دور و به طور مخفیانه در یک تلفن همراه نفوذ کرده و مکان فرد مورد هدف را تحت نظارت قرار دهد و محتویات تلفن همراه را خارج کند، با هدف کمک به کشورها برای مقابله با جرایم و تروریسم سازماندهی شده، طراحی شده است.
طبق گزارش نیویورکتایمز، ادعاهای این شرکت صهیونیستی در شرایطی مطرح شده است که گزارشهایی منتشر شده که نشان میدهد که جاسوسافزار پگاسوس برای هک تلفنهای همراه برخی سیاسیون از جمله «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه مورد استفاده قرار گرفته است.
جدیدترین اتهامات علیه شرکت ان اس او رژیم صهیونیستی روز دوشنبه مطرح شد و سازمان حقوق بشری «فرانت لاین دیفندرز» مستقر در ایرلند پس از تحقیقاتی فاش کرد که جاسوسافزار پگاسوس در تلفنهای همراه شش فعال حقوق بشر فلسطینی پیدا شده است و این فرضیه را به وجود آورده که مقامهای عالیرتبه رژیم صهیونیستی پشت این جاسوسی و عملیات هک قرار دارند.
بر اساس این گزارش، از شش فلسطینی که جاسوسافزار پگاسوس به تلفنهای آنها نفوذ کرده، چهار نفر با سه سازمان غیردولتی حقوق بشری فلسطینی که توسط تلآویو در ماه گذشته به عنوان سازمانهای تروریستی اعلام شدند، ارتباط دارند.
روزنامه نیویورکتایمز ادامه داد در صورتیکه ادعاهای جدید در خصوص نقش تلآویو در هک و جاسوسی از فعالان فلسطینی صحت داشته باشد، این مورد در حقیقت نمونه دیگری از استفاده از این جاسوس افزار علیه مدافعان حقوق بشر و اولین مورد شناخته شده از استفاده از این جاسوس افزار در سرزمینهای اشغالی است.
علیرغم انتشار جدیدترین رسوایی پگاسوس، دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گزارشها مبنی بر استفاده از پگاسوس برای هک کردن تلفنهای همراه فلسطینیان را انکار کردند.
از طرف دیگر، یکی از سخنگویان شرکت ان اس او نیز گفت که این شرکت نمیگوید چه کسی از این نرمافزار استفاده میکند و به اطلاعاتی در مورد این که این برنامه علیه چه کسانی استفاده شده است، دسترسی ندارد.
با این حال، مقامهای ارشد رژیم صهیونیستی در حالی که خواستهاند نامشان فاش نشود، گفتهاند که این حقیقت که چنین گزارشهایی به شکاف در روابط تلآویو و واشنگتن منجر میشود، موجب بروز نگرانیهایی در مقامات اسرائیلی شده است.
وزارت بازرگانی ایالات متحده در اعمال تحریمهایی علیه این شرکت صهیونیستی اعلام کرد که این شرکت «برخلاف امنیت ملی یا منافع سیاست خارجی ایالات متحده عمل کرده است».
به گفته مقامهای رژیم صهیونیستی، «در صورتیکه ایالات متحده، شرکت ان اس او را به اقدام علیه منافع خود متهم کند، در این شرایط به صورت تلویحی اسرائیل را که برای این نرمافزار مجوز صادر کرده، به همین اقدام متهم خواهد کرد».
از طرف دیگر، رژیم صهیونیستی اصرار دارد که کنترل شدیدی بر صدور مجوزها دارد و وزارت جنگ این رژیم فرایند بازنگری در این خصوص انجام میدهد که بخشی از این فرایند با هدف تضمین این مطلب ایجاد شده که هیچ معامله تجاری، روابط تلآویو با ایالات متحده را در معرض خطر قرار ندهد.
بنا بر گفته مقامهای رژیم صهیونیستی، کمپین حذف تحریمهای شرکت ان اس او و یک شرکت دیگر به نام کاندیرو باید بتواند دولت بایدن را متقاعد کند که فعالیتهای این دو شرکت برای امنیت ملی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده حائز اهمیت است.
طبق این گزارش، آن دسته از افرادی که در گذشته هدف جاسوس افزار پگاسوس قرار گرفتهاند، شامل افراد نزدیک به «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد عربستان سعودی میشوند که در سال ۲۰۱۸ توسط عوامل سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه به طرز فجیعی به قتل رسید.
طبق این گزارش دیگر افرادی که هدف حمله این جاسوس افزار قرار گرفتند شامل روزنامهنگاران تحقیقی در مجارستان و وکیل مدافعان در مکزیک نیز میشوند.
طبق گزارش نیویورکتایمز، بر اساس سیاست تلآویو، دولتهای خارجی حق استفاده از پگاسوس علیه شماره تلفنهای داخل فلسطین اشغالی را ندارند و تنها ادارات داخلی رژیم صهیونیستی میتوانند از این جاسوس افزار علیه شمارههای تلفن فلسطین اشغالی و صهیونیستها استفاده کنند که این سیاست این فرضیه را به وجود میآورد که احتمالاً مقامهای رژیم صهیونیستی از این جاسوس افزار علیه فعالان حقوق بشر فلسطین استفاده کردهاند.
طبق گزارش نیویورکتایمز، ۶ گروهی از فعالان حقوق بشری که مورد حمله جاسوس افزار صهیونیستی پگاسوس قرار گرفتهاند، به شکلهای مختلف در جمعآوری اسناد در خصوص تخلفهای رژیم صهیونیستی مشارکت داشتهاند.
اواسط ژوئیه امسال هفده سازمان رسانهای گزارش داده بودند که از پگاسوس برای هک موفق ۳۷ گوشی هوشمند متعلق به خبرنگاران، مقامهای دولتی و فعالان حقوق بشر از سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
رسانههای مختلفی از جمله «واشنگتن پُست»، «لوموند»، «گاردین» و چند منبع دیگر فاش کرده بودند که این جاسوسافزار صهیونیستی به برخی از کشورها از جمله عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته شده و از آن برای هک اطلاعات گوشی چند شخصیت مهم در سطح جهان استفاده شده است.
افشای رسوایی جاسوسافزار پگاسوس واکنشهای بینالمللی زیادی را به همراه داشت به طوری که «اگنس کالامار» دبیرکل عفو بینالملل هم در بیانیهای اعلام کرد پروژه پگاسوس نشان میدهد که چگونه جاسوسافزار شرکت اناسا، سلاح مطلوب دولتهای سرکوبگر است و آن را ابزاری برای ترساندن رسانههای منتقد خواند.
با این حال، اخیراً، «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ارتباط شرکت جاسوسی سایبری «اناساو گروپ» را با این رژیم انکار کرد.
منبع: دانشجو