مذاکرات دوحه برای پایان جنگ غزه درحالی به پایان رسید که بهانه جویی و کارشکنیهای نخست وزیر اسرائیل باعث ناکامی مذاکرات شد و علاوه بر ناخرسندی شرکتکنندگان حتی گزارشهایی درباره نارضایتی مذاکرهکننده رژیم و اختلاف اش با نتانیاهو منتشر شد.
اولین دور از مذاکرات در دوحه میان رژیم صهیونیستی و حماس با مشارکت دیوید بارنیا، رئیس موساد، ویلیام برنز رئیس سیا و عباس کامل رئیس استخبارات مصر در دوحه بهمیزبانی شیخ محمد بن عبدالرحمن آلثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر بدون دستیابی به نتیجه پایان یافت.
برخلاف خوش بینی اولیه درخصوص نتایج این مذاکرات که مقرر بود در چارچوب طرح 30 می جو بایدن، رژیم صهیونیستی و حماس را به سمت پایان درگیری سوق دهد، مذاکرات با کارشکنی نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مطرح کردن شروط جدید در حین مذاکرات متوقف شد. ساعاتی پس از بازگشت هیئت صهیونیست به تل آویو، حمله وحشیانه اسرائیل به اردوگاه المواصی در خان یونس مهر تائیدی بر پایان این مذاکرات بود.
با این حال نباید شکست این مذاکرات را تنها در پایان بندی دلخراش بمباران اردوگاه المواصی خلاصه نمود چراکه از چهارشنبه گذشته که گفتگوها آغاز شده بود، زمزمه درباره اختلاف در روند مذاکرات و حتی درون تیم مذاکره کننده اسرائیلی در رسانه های منطقه ای و بین المللی منتشر شده بود.
گزارش ها حاکی از آن است که بنیامین نتانیاهو در مذاکرات همچنان بر عدم تعهد به آتش بس پافشاری میکند و تاکید دارد که می خواهد هرزمان تل آویو بخواهد وارد عمل شود. علاوه بر این وی در حین مذاکرات هم شرط عدم بازگشت نیروهای حماس به مناطق شمالی غزه را مطرح نمود که پیش از این در مذاکرات مقدماتی مطرح نشده بود. روی میز گذاشتن این شرط گره دیگری در مذاکرات شد که موجب ناخرسندی همه طرفهای مذاکره را فراهم آورد.
کارشکنیهای نخست وزیر جنگ طلب صهیونیست درحالی است که حماس از پیش شرط توقف بی قید و شرط عقب نشینی کرد و با ابتکار میانجی های قطری و مصری مقرر شد لفظ «آرامش پایدار» بجای «آتش بس» بکار رود، ولی بازهم نتانیاهو خواهان امتیاز مجوز حمله در هر زمان به حماس است.
این خواسته درحالی است که رونین بار رئیس شاباک و دیوید بارنای مذاکره کننده رژیم صهیونیستی در دوحه با آن همراه نبودند و آنرا مانع توافق میدانند و گره اصلی در این بند مهم همچنان باقی مانده است.
شرق الاوسط در گزارشهایی با اشاره به اینکه بنیامین نتانیاهو با اهداف شخصی درحال مطول کردن جنگ است، نوشت: نخست وزیر بدون مشورت در حال اداره مذاکرات دوحه است و وی تقریبا به تنهایی درباره مذاکرات تصمیمگیری مینماید.
علاوه بر مساله آتش بس که در داخل هیئت مذاکراتی اسرائیل درخصوص آن اختلاف وجود دارد، در زمینه حضور نیروهای رژیم صهیونیستی در محور فلادلفیا (مرز مصر با فلسطین) و نتساریم (جاده وسط غزه) اختلافات همچنان پابرجاست. نتانیاهو در نشست خبری که ساعتی پس از بازگشت هیئت اسرائیلی از دوحه (قبل از بمباران المواصی) برگزار شد؛ سه خط قرمز برای مذاکرات مشخص کرد که عبارت بودند از آزادی عمل عملیات نظامی در غزه ، کنترل ارتش بر غزه و کنترل ارتش بر رفح.
با این حال برخی منابع عربی مدعی شدند که صهیونیستها و مصریها در مذاکرات ترک2 درباره محور فلادلفیا به توافقات پنهانی دست یافتهاند. با این حال منابع مصری اخبار منتشر شده در این خصوص را تکذیب میکنند و تاکید دارند که قاهره خواستار خروج نظامیان اسرائیلی از محور فلادلفیا میباشد.
به هر روی مذاکرات دوحه بعد از بن بست در سه محور(آتش بس، کنترل نتساریم و محور فلادلفیا) متوقف ماند و صهیونیستها با بمباران اردوگاه المواصی نشان دادند که اصلا خواستار توافق نیستند. به نظر میآید نخست وزیر رژیم صهیونیستی خوش بین است که با پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات آمریکا در جنگ غزه دست برتر را پیدا میکند و لذا علاقمند است جنگ را تا اکتبر ادامه دهد.