شبکه بیبیسی در پوشش خبری فارسی و عربی تشییع شهدا خدمت در ایران، گزارشهای متناقضی از استقبال مردم از پیکر شهدا منتشر کرد.
شبکه بیبیسی در بخش فارسی و عربی پوشش خبری مراسم تشییع رئیسجمهور ایران، از تکنیکهای مسبوق به سابقه رسانههای فارسیزبان خارج از کشور استفاده کرده و در هر بخش بهصورت مجزا، روایتی متناقض به مخاطبان خود ارائه داده است.
بیبیسی فارسی درست در لحظات اولیه اعلام خبر شهادت رئیسجمهور و همراهان عالیقدرشان و تجمعات مردمی برای عزاداری در سوگ ازدستدادن سیدابراهیم رئیسی، ادعا میکند که مردم ایران از این حادثه خوشحال شدهاند!
این شبکه بدون سند تصویری و ادله مستند، عنوان میکند که بسیاری از مردم ایران را میبینیم که از این واقعه ابراز خوشحالی میکنند!
این درحالیکه است نه فقط در صبح اعلام شهادت، بلکه از شب گذشته و همزمان با پویش دعای سلامتی برای رئیسجمهور و همراهانشان، جمعیت بسیاری از مردم ایران در اماکن متبرکه و میادین اصلی شهر جمع شدند و برای سلامتی مسافران بالگرد حامل رئیسجمهور، دست به دعا و توسل شده بودند.
اما شبکه بیبیسی در بخش عربی، گزارشی که از واکنش افکار عمومی ایران نسبت به شهادت رئیسجمهور ایران منتشر کرد، با آنچه که در بخش فارسی گفته میشد، متناقض بود. بخش فارسی با مردم ساکن ایران مصاحبه کرده بود و اظهارات مردم نیز حاکی از تأثر و اندوه شدید مردم نسبت به این حادثه بود.
البته به نظر میرسد بخش عربی بیبیسی متأثر از دیگر شبکههای بینالمللی عربی، مجبور شده تا تشییع بینظیر مردم ایران را آنطور که هست روایت کند؛ زیرا این تشییع باشکوه و میلیونی با بازتاب گستردهای در رسانههای عربی از جمله الحدث، الشرق، فرانس۲۴ و اسکای نیوز عربی همراه شده بود.
حتی شبکه العربی در پوشش مراسم تشییع این جمعیت زیاد و عزادار را به عزاداری در ایام محرم تشبیه میکند.
البته پس از فشار کاربران ایرانی به گزارش کذب بیبیسی فارسی و همچنین تداوم تشییعجنازه باشکوه شهدای خدمت در تبریز، قم، تهران، بیرجند و مشهد، این شبکه لندنی ناچار شد تا چهره حقیقی استقبال مردم از پیکر شهید رئیسی و همراهانشان را با تیتر مناسبتری پوشش دهد.
حتی در بخش کامنت پست اینستاگرامی بیبیسی درباره شهادت مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، کاربران ایرانی که بخشی از آنها شهروندان آذربایجان شرق بودند، یاد این شهید والامقام را گرامی داشتند و از او تمجید کردند.
تاکنون صفحات اجتماعی رسانههای معاند محفل فحاشی و سیاهنمایی اکانتهای فارسیزبان بود. اما حالا کاربران حقیقی ایرانی، آنچه که از استاندار و رئیسجمهور خادمشان به یاد دارند را در بخش کامنتها مینویسند.