تحلیل‌گران غربی درباره عملیات «وعده صادق» چه می‌گویند؟

بعد از عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی، کارشناسان و رسانه‌های مختلف تحلیل‌های متعددی از این حمله و تاثیرات آن در آینده ارائه دادند. در این گزارش به بررسی تحلیل برخی از این رسانه‌ها که اغلب از حامیان سرسخت اسرائیل هستند، خواهیم پرداخت.

وال‌استریت ژورنال

رسانه آمریکایی وال‌استریت ژورنال نوشت: «چگونه ایالات متحده یک اتحاد جعلی و شکننده در خاورمیانه برای دفع حمله ایران به اسرائیل ایجاد کرد؟» و سپس در ادامه گفت: «تلاش‌ها به رهبری آمریکا، سال‌ها در حال انجام بود و زمانی که تهران موشک و پهپاد را علیه اسرائیل شلیک کرد، این تلاش‌ها در میدان نبرد آزمایش نشده بود.»
وال‌استریت ژورنال در گزارشی دیگر نوشت: «اسرائیل حمله بزرگ ایران را دفع کرد؛ اما فقط با کمک ایالات متحده و شرکای عرب. حمله روز شنبه ایران به اسرائیل با هر معیاری بزرگ بود.»
این رسانه آمریکایی همچنین گفت: «مقامات اسرائیلی قصد دارند تهران را به خاطر رگبار پهپادی و موشکی که اولین حمله مستقیم ایران به خاک اسرائیل بود؛ مجازات کنند. اما با چالش‌های دشواری برای یافتن راه انجام این کار روبرو هستند. باید از تشدید بیشتر جلوگیری کنند، شراکت [با آمریکا، انگلیس و فرانسه را] که به آن‌ها کمک کرد، حفظ کنند و از اهداف جنگی در غزه دور نشوند.»
وال‌استریت ژورنال همچنین گزارش داد که: «رهبران جنگ اسرائیل به یک دیگر اعتماد ندارند.»

واشنگتن پست

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارش خود نوشت: «معضل در اسرائیل: چگونه تلافی کنیم، اما تشدید نشود؟ مقامات آمریکایی احتمالاً از مسیری که اسرائیل پس از حمله موشکی ایران طی می‌کند، ناامید خواهند شد.»
این روزنامه در گزارش دیگری نوشت: «تشدید تنش ایران با اسرائیل، تمرکز را از غزه تغییر می‌دهد.»

نیویورک تایمز

رسانه آمریکایی نیویورک تایمز که یکی از سرسخت‌ترین حامیان رژیم صهیونیستی است، در واکنش به عملیات وعده صادق نوشت: «حمله ایران، توانایی ماندگاری سیاسی نتانیاهو را آزمایش می‌کند.»
به عقیده نیویورک تایمز، عملیات وعده صادق برای اسرائیلی‌ها بلاتکلیفی نظامی ایجاد کرده است. همچنین، ترس طرف‌های غربی و رژیم صهیونیستی از افزایش تنش‌ها، باعث شده به جای پاسخ نظامی، به راه‌های دیپلماتیک فکر کنند. این رسانه آمریکایی با این تیتر به موضوعات مربوطه پرداخت: «حمله ایران به اسرائیل، تردید نظامی و فرصت دیپلماتیک ایجاد کرد.»
گزارشی دیگر از نیویورک تایمز حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی از تمام گزینه‌های احتمالی برای پاسخ به ایران نگران و ترسیده است. نیویورک تایمز نوشت: «تمام گزینه‌های اسرائیل برای پاسخ به ایران، با خطر همراه است.» این رسانه حامی صهیونیست‌ها، یکی از گزینه‌های پیشنهادی به اسرائیل را «عدم هیچ‌گونه پاسخ» دانسته است. این موضوع به معنی شکستی بزرگ برای اسرائیل است و نیویورک تایمز تلاش کرده با کوچک نشان دادن حمله ایران، به اسرائیلی‌ها دل‌داری دهد.

آسوشیتدپرس

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی با عنوان «جنگ سایه بین ایران و اسرائیل، آشکار شد» به نقل از برخی تحلیل‌گران به عملیات وعده صادق واکنش نشان داد. به گزارش این رسانه آمریکایی، مونا یعقوبیان، معاون مرکز خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه صلح آمریکا گفت: «ایران با مدیریت حمله، توانست تعادلی میان انتقام آشکار و تحریک اسرائیل برای اقدام نظامی بیشتر ایجاد کند.» مگنوس رانستورپ، مشاور راهبردی دانشگاه دفاع سوئد گفت: «این یک شلیک هشدار است که می‌گوید اگر اسرائیل قوانین را زیر پا بگذارد، عواقبی در پی خواهد داشت.»

اسکای نیوز

شبکه بریتانیایی اسکای نیوز درباره تاثیر عملیات وعده صادق بر چینش قدرت‌ها در نظام بین‌الملل نوشت: «حمله ایران و جنگ اوکراین، ضعف فزاینده غرب در برابر تهدیدها را آشکار کرد. ناتو در حال مغلوب شدن برابر روسیه، ایران، چین و کره شمالی است.»
یکی از موضوعات مهمی که بعد از عملیات وعده صادق مشخص شد، میزان قدرت و کارآمدی تسلیحات نظامی ایران است. اسکای نیوز در گزارشی با عنوان «قابلیت‌های نظامی ایران چیست» نوشت: «ایران یک برنامه موشکی بالستیک دارد که کارشناسان معتقدند بزرگترین برنامه در خاورمیانه است و از گروه‌های دیگر در سراسر منطقه برای گسترش نفوذ و منافع خود استفاده می‌کند.»
دومینیک واگهورن، سردبیر بین‌الملل اسکای نیوز درباره تاثیر حمله ایران نوشت: «بسیاری در اسرائیل نمی‌توانند بپذیرند که کشورشان امن است.»

اسپوتنیک

رسانه روسی اسپوتنیک به نقل از اسکات ریتر، بازرس سابق تسلیحاتی سازمان‌ملل نوشت: «حمله تلافی جویانه ایران، بازدارندگی را دوباره برقرار کرد تا اسرائیل و آمریکا را تحت کنترل درآورد.»

دیدگاهتان را بنویسید