تصویب ورود کمکهای بشردوستانه به غزه توسط کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی پس از هشدار بایدن به نتانیاهو درباره بحران انسانی در غزه، نشان داد که سرنخ پایان جنایات این رژیم در دست آمریکاست و رویکرد جامعه جهانی برای پایان دادن به فاجعه انسانی در این منطقه، علاوه بر اعمال فشار بر اسرائیل باید در چارچوب افزایش فشارها بر آمریکا استوار شود.
تنها ساعاتی پس از هشدار جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، درباره بحران انسانی در غزه، کابینه رژیم اسرائیل اقدامات تازهای به منظور ورود کمکهای بشردوستانه به این باریکه راتصویب کرد.
در همین راستا، کابینه این رژیم بازگشایی مرز «ایرز» در شمال نوار غزه را تصویب کرد؛ همچنین اجازه کمک رسانی به غزه از طریق بندر «اشدود» در جنوب و صدور مجوز برای ورود شمار بیشتری از کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه از اردن از دیگر مصوبات کابینه امنیتی این رژیم بود.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در تمجید از این تصمیمات گفت: «از اقدامات دولت اسرائیل که در پاسخ به درخواست رئیس جمهور [بایدن] انجام شده، استقبال میکنیم؛ این اقدامات باید به طور کامل و به سرعت اجرا شود.» روزنامه فایننشال تایمز نیز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کرد که دولت بایدن قصد دارد بر روی کالاهای تولید شده در اراضی اشغالی برچسب ویژه بزند.
براین اساس هدف از این اقدام افزایش فشار بر اسرائیل به دلیل تشدید خشونت شهرک نشینان در کرانه باختری علیه فلسطینیان است.
دولت بایدن در حالی با اتخاذ این مواضع و تصمیمات سعی در نمایش چهرهای بشردوست از خود دارد که در طول ۶ ماه نسلکشی و جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، چشم خود را بر تمام اقدامات جنایتآمیز این رژیم بسته و نه تنها هیچگونه اقدام عملی علیه این رژیم انجام نداده، بلکه عملا با تامین مستمر بیش از ۶۰ درصد سلاحهای وارداتی رژیم صهیونیستی همچنان اصلی ترین حامی و شریک رسمی جنایت در غزه است.
مشارکت و حمایتهای آمریکا زمانی آشکارتر میشود که مقامات کاخ سفید به صراحت از استمرار حمایتهای این کشور سخن گفته و تغییر سیاستهای آمریکا را منوط به رفتارهای آتی تل آویو دانستهاند ؛ کاملا هریس معاون رئیس جمهور ایالات متحده در این خصوص تصریح کرد: «رئیس جمهور اعلام کرده که به اسرائیل اطمینان میدهیم که از توانایی لازم برای دفاع از خود برخوردار خواهد بود، در عین حال اگر هیچ تغییری در رویکرد آنها ایجاد نشود، احتمالا آمریکا رویکرد خود را تغییر خواهد داد.».
در همین حال در درخواستی که نشانگر حمایتهای گسترده تسلیحاتی آمریکا از رژیم صهیونیستی به رغم هشدارهای جهانی است، ۴۰ نفر از قانونگذاران دموکرات کنگره آمریکا از جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده خواستند تا فروش سلاح به این رژیم را متوقف کند.
کلید واژه «تغییر سیاستها» در سخنان سران کاخ سفید گواهی بر این حقیقت است که آمریکا با ارسال کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی، اجرای عملیات نظامی در دریای سرخ، تحریم و مجازات حامیان فلسطین و وتوی قطعنامههای بینالمللی، رسما پروژه حمایت و مشارکت در نسل کشی در غزه را به پیش برده است.
نکته قابل توجه آنکه تغییر لحن مقامات کاخ سفید در برابر رژیم صهیونیستی نیز ناشی از مجموعه تحولات تحمیلی میدان سیاست داخلی و خارجی این کشور است.
وضعیت انتخابات پیشروی آمریکا، خشم جامعه مسلمانان آمریکا از بایدن که خود را در نپذیرفتن دعوت افطاری رئیسجمهور آمریکا نشان داد، درخواست شورای حقوق بشر سازمان ملل برای صدور قطعنامهای علیه ارسال تسلیحات به اسرائیل و مجموعه این فرآیندهاست که بایدن را در وضعیت بحرانی قرار داده و لذا تغییر لحن مقامات آمریکایی نوعی اجبار تحمیلی است نه برگرفته از ماهیت انساندوستانه و حقوق بشری ادعایی آنها.
بر این اساس رویکرد جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی برای امدادرسانی به غزه و مقابله با فاجعه انسانی تحمیلی به این منطقه، در کنار اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی باید در چارچوب افزایش فشارها بر آمریکا استوار شود چرا که تجربه ۶ماهه جنگ غزه نشانگر این حقیقت است که رژیم صهیونیستی صرفا با پشتوانه آمریکاست که به حیات خود و جنایات خود ادامه داده است.