بیفایده بودن ادامه کمک مالی آمریکا به اوکراین، تصویب قطعنامه قانونی شدن استفاده از سود داراییهای روسیه در اتحادیه اروپا، هشدار درباره بحران در اوکراین به دلیل اقدامات زلنسکی و تحریم ۱۸ مقام انگلیسی در روسیه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
“تاکر کارلسون” روزنامهنگار آمریکایی بعد از مصاحبه خود با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به این نتیجه رسیده است که مسکو آماده یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای حل و فصل مناقشه در اوکراین است.
کارلسون شب گذشته در جریان سخنرانی در اجلاس جهانی دبی، در این باره گفت: «رهبر هر کشوری در کره زمین، البته شاید به جز ایالات متحده آمریکا، در یک جهان تک قطبی، به دلیل ماهیت موجودیتی خود مجبور است به دنبال دستیابی به مصالحه باشد. به این میگویند دیپلماسی. و او [ولادیمیر پوتین] از جمله چنین افرادی است (رهبرانی که آماده یافتن مصالحه هستند).»
وی در عین حال ابراز عقیده کرد که با گذشت زمان رئیس جمهور روسیه “بیش از گذشته برای مذاکره بازتر نخواهد شد”.
این روزنامه نگار آمریکایی همچنین یادآور شد که واقعیتهای رخ داده طی دو سال اخیر نشان داده است که پایه و اساس صنعت روسیه بسیار قویتر از آن چیزی است که قبلاً در غرب تصور میشد. علاوه بر این، روسیه، برخلاف ناتو، به راحتی به تولید گلوله، مهمات و موشکهای مورد نیاز خود ادامه داده و در این زمینه به کسی وابسته نیست. کارلسون افزود: «روسیهای که به ما اطمینان داده بودند یک کشور پمپ بنزین با سلاح هستهای است، اکنون به راحتی موشک و گلولههای توپخانه مورد نیاز خود را تولید میکند، در حالی که ناتو قادر به انجام این کار نیست. ما باید فکر کنیم که این قدرت صنعتی و نظامی به چه معناست.»
ایلان ماسک، تاجر و میلیاردر آمریکایی نیز ابراز عقیده کرد که گذشت زمان و تأمین بودجه جدید برای تامین نیازهای نظامی به نیروهای مسلح اوکراین کمکی نکرده و تغییری در اوضاع بوجود نخواهد آورد.
ماسک بامداد امروز در جریان بحثی در مورد تخصیص کمکهای جدید به کییف، در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «من فکر میکنم آنچه واقعاً باید در نظر گرفته شود آن است که هزینههای اختصاص یافته از سوی ایالات متحده به اوکراین، هیچ کمکی به آنها نمیکند و طولانی کردن روند درگیری نیز به این کشور کمک نمیکند.»
پیش از این مشخص شد که اوکراین در حال آماده سازی طرحی برای جمع آوری کمکهای نقدی در صورت توقف حمایت مالی قابل توجه ایالات متحده تا بتواند حمایت صندوق بین المللی پول را حفظ کند. احتمال دارد که این طرح در جریان سفر هفته آینده مقامات این صندوق به کییف معرفی شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و بیستمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
درخواست ترامپ از اعضای ناتو برای افزایش کمکهای خود به اوکراین تا سطح آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا تاکید کرد که کشورهای شریک ایالات متحده در ناتو باید سهم خود در قبال ارائه کمکها به اوکراین را افزایش دهند، در غیر این صورت واشنگتن منافع خود را در اولویت قرار خواهد داد. به گفته وی، آمریکا در حجمی به مراتب بیشتر از 100 میلیارد کمک کشورهای ناتو به اوکراین کمک میکند.
ترامپ بامداد امروز در پستی در شبکه اجتماعی خود Truth Social نوشت: «ما کسی را نداریم که آنها به او احترام بگذارند، اما آنها اصرار دارند که خیلی کمتر از ما پول بدهند. این عادلانه است و ناتو باید سطح هزینههای خود را با ما یکسان کند – و اگر به خوبی از آنها خواسته شود، آنها این کار را انجام خواهند داد.»
رئیس جمهور سابق آمریکا مدعی شد که او مسئول تقویت ناتو در سال های اخیر بوده است. با این حال، وی تهدید کرد که اگر کشورهای عضو ناتو کمک به کییف را افزایش ندهند، ایالات متحده “ابتدا منافع خود را در نظر خواهد گرفت”.
ترامپ روز یکشنبه نیز در یک گردهمایی مبارزاتی در کارولینای جنوبی اظهاراتی جنجال برانگیز داشت و هشدار داد که اگر کشورهای عضو ناتو به تعهدات مالی خود در قبال این بلوک نظامی-سیاسی عمل نکنند، روسیه را تشویق خواهد کرد تا به آنها حمله کند. این سخنان واکنش منفی بسیاری از سوی مقامات اروپایی و ناتو را به دنبال داشت.
به شوق آمدن آمریکا از اقدام جدید اتحادیه اروپا در مورد داراییهای مسدود شده روسیه
متیو میلر، رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته در نشست منظم خود برای خبرنگاران، اعلام کرد که ایالات متحده از تصمیم اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین با استفاده از درآمد حاصله از داراییهای روسیه بسیار خرسند شده است. بدین ترتیب وی در مورد قطعنامه شورای اتحادیه اروپا که مبنایی قانونی برای استفاده از سود داراییهای مسدود شده روسیه برای اوکراین فراهم میکند، اظهار نظر کرد.
میلر گفت: ما از هر اقدامی که اتحادیه اروپا میتواند برای استفاده از داراییهای روسیه به نفع اوکراینیها انجام دهد، به شوق می آییم. ما همچنان به گفتگوهای فعال با متحدان و شرکای خود، از جمله در گروه G7، در مورد اینکه چه گامهای مضاعفی ممکن است در سیستم های حقوقی ملی و قوانین بین المللی عملی باشد، ادامه خواهیم داد.
این دیپلمات آمریکایی تاکید کرد که چنین اقداماتی با هدف وادار کردن روسیه به توقف اقدامات نظامی خود در اوکراین و «تضمین آن است که مسکو برای خسارات وارده به کییف غرامت پرداخت خواهد کرد.
اتحادیه اروپا قانونی بودن استفاده از سود حاصل از داراییهای بلوکه شده روسیه را تصویب کرد
شورای اتحادیه اروپا روز دوشنبه قطعنامهای را تصویب کرد که مبنایی قانونی لازم برای استفاده از سود حاصله از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی روسیه به منظور کمک به اوکراین را فراهم میکند.
این مسئله روز گذشته در وب سایت رسمی این شورا اعلام شد. در این بیانیه آمده است: شورای اتحادیه اروپا امروز تصمیم و قطعنامهای را به تصویب رساند که بر اساس آن تعهدات سپردهگذاران اوراق بهادار مرکزی دارنده داراییها و ذخایر بانک مرکزی روسیه که به دلیل اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا مسدود شدهاند، را روشن میکند.
همانطور که در این مصوبه مشخص شده، شورا تصمیم گرفته تا سپرده گذاران اصلی که دارای داراییهای بانک مرکزی روسیه به ارزش بیش از یک میلیون یورو هستند، باید به طور جداگانه موجودی نقدی انباشته شده در نتیجه اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا را حساب کرده و درآمد مربوطه را بطور جداگانه ذخیره کنند. علاوه بر این، سپرده گذاران از واگذاری سود خالص دریافتی منع میشوند.
همچنین یادآوری شده که این مصوبه شورای اتحادیه اروپا را قادر خواهد ساخت تا در مورد اختصاص کمک مالی احتمالی به بودجه اتحادیه اروپا از مبالغ جمع آوری شده از این سود خالص، برای حمایت از اوکراین و بهبود و بازسازی آن در مراحل بعدی تصمیم گیری کند.
اعتراف مقام نظامی اوکراین به اتمام ذخایر خودروهای زرهی ارتش
ناتالیا گومنیوک، سخنگوی فرماندهی ستاد عملیاتی “جنوب” نیروهای مسلح اوکراین اعتراف کرد که نظامیان این کشور در خط مقدم جبهه نبرد با کمبود جدی خودروهای زرهی مواجه هستند.
وی در یک گفتگوی تلویزیونی گفت: «مسلماً با درک این واقعیت که نیروهای ما خودروهای زرهی لازم را در اختیار ندارند، بدیهی است که دشمن در حال نجات خود است و تحرکاتی در برخی جهت گیریها دیده می شود.»
پیش از این، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز هشدار داد که درگیری نظامی در اوکراین به دلیل کاهش حمایت از سوی کشورهای غربی که به رهبری ایالات متحده باید کمک ها را افزایش دهند، در نقطه حساس و بحرانی قرار گرفته است. بایدن جمهوری خواهان را مسبب این وضعیت معرفی کرد.
درخواست نخست وزیر لهستان از کشورهای ناتو برای افزایش توان دفاعی خود
کشورهای عضو ائتلاف ناتو باید “به طور چشمگیری” بودجه لازم برای تقویت قابلیتهای دفاعی خود را افزایش دهند. این موضوع را دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان در واکنش به سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، اظهار داشت که گفته بود واشنگتن در صورت حمله احتمالی روسیه به ائتلاف کمک نخواهد کرد، زیرا کشورهای عضو بودجه کافی برای دفاع جمعی را اختصاص نمیدهند.
تاسک در برلین به خبرنگاران در این باره گفت: “صرف نظر از آنچه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد انتخابات آینده آمریکا گفته، این مسئله به منافع مشترک اروپایی مربوط میشود و کشورهای عضو ناتو بودجه لازم برای تقویت تواناییهای دفاعی مشترک را افزایش دادهاند و به طور چشمگیری افزایش دادهاند.
وی یادآور شد که اتحادیه اروپا در صورت افزایش هزینههای دفاعی، می تواند از نظر قدرت نظامی از روسیه پیشی بگیرد.
در عین حال، نخست وزیر لهستان تاکید کرد که اصرار خواهد کرد که همه شرکای ناتو هزینههای دفاعی خود را افزایش دهند، زیرا “هیچ دلیلی وجود ندارد که بتوان پذیرفت اتحادیه اروپا از لحاظ قدرت نظامی ضعیف تر از روسیه باشد”. او افزود: من می دانم که هر کشوری نمی تواند به سرعت به سطح 2 درصد برسد. اما چنین نیازی وجود دارد نه به این دلیل که دونالد ترامپ چنین خواسته، بلکه این یک ضرورت واقع بینانه است.
نبنزیا: توافقات مینسک تنها فرصت برای صلح در اوکراین بود
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، شب گذشته در نشست شورای امنیت اعلام کرد که اجرای توافقات مینسک توسط کییف تنها فرصت برقراری صلح در اوکراین بود که از دست رفت.
این دیپلمات روس در سخنرانی خود در این نشست ویژه گفت: «اجرای دقیق و مستمر توافقنامههای مینسک توسط کییف تنها فرصتی بود که صلح به اوکراین بازگردانده شود و وضعیت کنونی اهمیت این توافقات را روشن میکند.»
پیش از این روسیه خواستار تشکیل نشست شورای امنیت در مورد اوکراین به مناسبت سالگرد امضای توافقنامه مینسک شد. دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این رابطه یادآور شد که در این نشست در مورد اقدامات خاص شورای امنیت که منجر به شکست یکی از وظایف اصلی سازمان ملل شد – جلوگیری از بحرانها و درگیریها – صحبت میشود.
هشدار ژنرال لهستانی به وضعیت بحرانی اوکراین به دلیل تغییر کادر رهبری نظامی
“ولادمار اسکشیپچاک” ژنرال ارتش لهستان معتقد است که اقدامات اخیر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در رابطه با تغییرات کادر مقامات بلندپایه نیروهای مسلح این کشور، اوکراین را در معرض تهدید مشکلات جدی قرار داده است.
این مقام نظامی در یک مصاحبه رادیویی گفت: «در حال حاضر اوضاع در اوکراین بحرانی شده و به نظر من مقامات کییف در این امر مقصر هستند. تقصیر ظهور شبح شکست نظامی در جبهه نبرد، مطلقا به گردن آنها قرار دارد.»
این ژنرال لهستانی درباره تصمیم اخیر زلنسکی برای جایگزینی فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، والری زالوژنی، تاکید کرد که چنین تغییر رهبری ارتش در شرایط کنونی، بسیار اشتباه بود. به عقیده او، چنین جایگزینی در جریان یک نبرد نظامی گسترده غیرممکن است.
وی افزود: علاوه بر این، تغییر فرماندهی ارتش از زالوژنی به [الکساندر] سیرسکی از لحاظ فرماندهی نیروها بهترین گزینه نیست. زالوژنی کسی بود که بطور کامل کنترل ارتش را در دست داشت. <…> با این حال، سیرسکی همواره مرد زلنسکی بوده و کورکورانه از دستورات او پیروی میکرد و وجود او در راس ارتش خیال رئیس جمهور را راحت کرده است.
توضیح رئیس جمهور فنلاند درباره روابط کشورش با روسیه
الکساندر استوب، رئیسجمهور جدید فنلاند روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات این کشور روابط کاملاً عملی با روسیه دارند، اما هیچ تماسی با مقامات ارشد در مسکو وجود ندارد.
وی توضیح داد: فنلاند هنوز یک رابطه کاملاً عملی با روسیه دارد – به عنوان مثال، در مورد مسائل مرزی و دیپلماسی طرفین با یکدیگر صحبت میکنند. اما در حال حاضر مقامات این کشور هیچ تماسی با بالاترین مقامات سیاسی روسیه ندارند.
استوب یادآور شد که قبلاً سیاست خارجی فنلاند به روابط این کشور با روسیه بستگی داشت، ولی اکنون این سیاست توسط اتحادیه اروپا و ناتو تعیین میشود. به گفته وی، رهبری فنلاند چیزی برای ارائه به اتحادیه اروپا و ناتو دارد، نه اینکه فقط “چیزی از آنها بگیرد”.
علاوه بر این، رئیس جمهور فنلاند بار دیگر تاکید کرد: تا زمانی که درگیری نظامی در اوکراین به پایان نرسیده باشد، قصد ندارد روابط خود با مسکو را احیا کند.
در فرانسه خواستار پایان فوری کمک به زلنسکی و آغاز مذاکرات شدند
فلوریان فیلیپوت، رهبر جنبش میهن پرستان فرانسه، روز دوشنبه خواستار پایان حمایت از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شد.
این سیاستمدار فرانسوی در حساب خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «از مضحک بودن دست بردارید و بیشتر از این به اوکراین تحت رهبری زلنسکی پولی پرداخت نکنید!»
وی یادآور شد که ایالات متحده تخصیص بودجه به کییف را متوقف کرده و از اتحادیه اروپا می خواهد که این مسئولیت را بر عهده بگیرد. فیلیپو افزود: در نتیجه اتحادیه اروپا اعلام کرد که 50 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده و در فرانسه برخی از سیاستمداران حتی می خواهند یک صندوق پس انداز برای کییف ایجاد کنند.
این سیاستمدار فرانسوی تاکید کرد: «کافی است؛ بیایید همه این اقدامات مخرب را متوقف کنیم و فوراً برای برقراری صلح در اوکراین توافق کنیم!”
زلنسکی قانون تمدید حکومت نظامی در اوکراین برای سه ماه دیگر را امضا کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه قوانینی را امضا کرد که حکومت نظامی و بسیج عمومی را تا تاریخ 13 ماه مه (اواخر اردیبهشت ماه) تمدید میکند.
طبق اطلاعات منتشره در سایت رسمی پارلمان اوکراین، رئیس جمهور لوایحی مربوط به تمدید حکومت نظامی و بسیج عمومی را امضا کرد. بدین ترتیب، هر دو قانون برای سه ماه دیگر تمدید شده است.
پیش از این، نمایندگان پارلمان اوکراین لوایحی که توسط زلنسکی ارائه شده بود، در خصوص تمدید حکومت نظامی و بسیج عمومی در کشور به مدت 90 روز – از 14 فوریه تا 13 مه – را تصویب کردند.
مقام اطلاعاتی روس: غرب میخواهد “نایب السلطنه” خود را در کییف منصوب کند
سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه معتقد است که کشورهای غربی در حال آماده سازی شرایط برای انتصاب “نایب السلطنه” خود در اوکراین به منظور تقویت مکانیسم حاکمیت خارجی بر تصمیمات اتخاذ شده در کییف هستند.
وی گفت: غرب به تقویت مکانیسم کنترل مستقیم خارجی بر عملکرد مقامات کییف ادامه می دهد. بر اساس اطلاعات دریافتی سرویس اطلاعات خارجی، ایالات متحده و بریتانیا در حال متقاعد کردن سایر کشورهای گروه جی-7 برای انتصاب یک “نایب السلطنه” و بوجود آوردن پست “نماینده ویژه” خود در اوکراین هستند.
به گفته این مقام اطلاعاتی، فرد مشخص شده به راحتی به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دسترسی خواهد داشت و از برنامههای او مطلع خواهد شد. بدین ترتیب این «نماینده ویژه» اقداماتی را که با واشنگتن و لندن هماهنگ نیستند مسدود کرده و راهحلهای جایگزینی را به کییف ارائه میکند که مورد نظر کشورهای غربی است.
در سرویس اطلاعات خارجی روسیه عقیده بر این است که احتمالاً ینس استولتنبرگ، دبیرکل کنونی ناتو و یا دیگر سیاستمداران دارای تمایلات ضدروسی از ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای ایفای نقش چنین “نایب السلطنهای” در نظر گرفته شوند.
در گزارش مونیخ روسیه دیگر “تهدید شماره یک” در نظر گرفته نشده است
دادههای گزارش «شاخص امنیتی مونیخ 2024» که در وب سایت رسمی کنفرانس مونیخ منتشر شده، نشان میدهد که مهاجرتهای ناشی از مناقشات نظامی و تغییرات آب و هوایی اکنون تهدیدی بزرگتر از حمله احتمالی روسیه هستند.
در این گزارش آمده است: بعد از گذشت دو سال، نشانههایی وجود دارد که درک مربوط به درگیری نظامی در اوکراین به عنوان یک تهدید امنیتی در حال کاهش است. بر اساس نظرسنجی انجام شده، مردم بیشتر نگران حملات سایبری، تروریسم، جنایات سازمان یافته و عواقب استفاده از هوش مصنوعی هستند.
ضمن اینکه در یک مطالعه صورت گرفته پیش از کنفرانس 2023، درگیری نظامی در اوکراین به عنوان بزرگترین تهدید امنیتی به ویژه در کشورهای گروه G7 شناسایی شد. نشریه آلمانی دویچه وله در روز دوشنبه، در این رابطه نوشت: «به نظر میرسد افرادی که در اکتبر و نوامبر 2023 مورد بررسی قرار گرفتند، تاکنون به درگیری نظامی جاری در اوکراین عادت کردهاند.»
دویچه وله افزوده: در بازه زمانی 24 اکتبر تا 16 نوامبر 2023، 12 هزار نفر در کشورهای گروه G7 و همچنین برزیل، چین، هند و آفریقای جنوبی (کشورهای بریکس، به استثنای روسیه) در این نظرسنجی شرکت کردند. در مورد برخی مسائل، این نظرسنجی در اوکراین نیز انجام شد.
کنفرانس مونیخ سال 2024 قرار است از تاریخ 16 تا 18 فوریه برگزار شود.
وزارت خارجه روسیه: مسکو 18 شهروند انگلیسی را تحریم کرد
وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه در سایت خود اعلام کرد که مسکو در واکنش به ادامه اقدامات خصمانه مقامات لندن، تحریمهایی را علیه 18 شهروند انگلیسی وضع کرده است.
در این بیانیه آمده است: در واکنش به روند رویارویی مستمر لندن، که در آن تلاشهایی برای اهریمن سازی روسیه انجام میشود، روایات ضد روسی به طور فعال ساخته میشود تا از نفوذ مسکو در عرصه بینالمللی بکاهد. در عین حال، رژیم نئونازی در کییف با تسلیحات بیشتری پمپاژ می شود؛ بنابراین تصمیم گرفته شده که تعدادی از “شخصیتها” در تشکیلات نظامی-سیاسی و جامعه علمی و دانشگاهی بریتانیای کبیر به “فهرست توقف” روسیه اضافه شوند.
این وزارتخانه تاکید کرد که نمایندگان دولت انگلیس در تلاش برای بی اعتبار کردن نظام قانون اساسی روسیه و فرآیندهای سیاسی-اجتماعی در این کشور دخالت دارند. در عین حال، استراتژی مقامات لندن در جهت گیری به سمت اوکراین که منجر به تشدید بیشتر وخامت اوضاع و تلفات جانی می شود، مرتباً در اظهارات تند سیاستمداران و مقامات ارشد نظامی بریتانیا منعکس می شود.
مقامات بریتانیایی باید با سوق دادن دولت [ولادیمیر] زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین برای ادامه خونریزی، باید متوجه شوند که در کنار نئونازیهای اوکراینی، مسئولیت جنایات علیه غیرنظامیان را بر عهده دارند.
بدین ترتیب تحریمهای جدید روسیه از جمله بر علیه معاون وزیر دفاع انگلیس، معاون رئیس ستاد دفاعی نیروهای مسلح این کشور، معاون مشاور امنیت ملی نخست وزیر، فرمانده نیروی زیردریایی انگلیس، فرمانده نیروهای ملی سایبری این پادشاهی و نماینده ویژه نخست وزیر در امور منطقه بالکان غربی اعمال شده است.
این محدودیت ها همچنین تعدادی از اعضای مجلس اعیان پارلمان انگلیس و همچنین برخی از مقامات دانشگاههای آکسفورد، کمبریج، لندن و سایر سازمان های علمی را تحت تأثیر قرار داد.
وزارت خارجه روسیه اطمینان داد: «کار بر روی گسترش فهرست توقف روسیه در پاسخ به اقدامات خصمانه دولت بریتانیا ادامه خواهد یافت».
شورای امنیت روسیه: غرب علاقه خود به نابودی اوکراین را نشان داده است
کشورهای غربی علاقه مند به تخریب حداکثری اوکراین هستند. رشید نور قلیاف، معاون اول دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه روز دوشنبه در مصاحبهای با اشاره به این موضوع، یادآور شد که امروزه صداها به نفع حل و فصل دیپلماتیک مناقشه در اوکراین در حال افزایش است، ولی کشورهای غربی باز هم علاقه خود به نابودی اوکراین را نشان میدهند.
به گفته وی، روسیه هرگز با از سرگیری مذاکرات مخالفت نکرده است. با این حال، در حال حاضر این امر به دلیل موضع گیری مقامات کییف غیرممکن است. علاوه بر این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور، فرمانی را امضا کرد که هر گونه مذاکره با طرف روسی را ممنوع کرده است.
نور قلیاف تاکید کرد که این وضعیت برای کشورهای غربی مفید است. وی توضیح داد: درگیری کنونی چشم انداز سفارشهای چند میلیارد دلاری رسیده به مجتمع صنایع نظامی ایالات متحده و انگلیس را باز کرده است. علاوه بر این، به نظر میرسد آنها علاقه مند به تخریب حداکثری اوکراین هستند، زیرا غولهای صنعتی آنها در حال حاضر برای دریافت دستورات دولتی به منظور بازسازی زیرساختارهای تخریب شده این کشور صف کشیدهاند.
نور قلیاف افزود، جای تاسف دارد که غرب آماده است تا به زور اوکراینیها را تا آخرین نفر “به سلاخی” بکشد تا با دست آنها به هدف خود در تضعیف روسیه دست یابد.