«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب نوشت: نتانیاهو از همه خطوط قرمز خود دست برداشته و آماده گفت وگو با حماس از طریق میانجی گران قطری و آمریکایی است؛ همان حماسی که به دنبال نابودی آن بود.
عطوان در مطلبی در رای الیوم با اشاره به چراغ سبز تل آویو به گفت وگو با حماس آورده است: هنگامی که «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی به حماس و رئیس آن در غزه، مبارز نستوه «یحیی السنوار» برای بازگشت به گفت وگو به منظور دست یابی به توافق جدید مبادله اسیران روی آورده و آمادگی خود را برای دادن امتیازات بزرگ اعلام میکند، این به مثابه اعتراف آشکار و روشن به شکست حمله رژیم صهیونیستی به غزه و شکست بزرگ ارتشی است که خود را شکست ناپذیر می داند.
وی می نویسد: اظهارات رئیس رژیم صهیونیستی همزمان با برگزاری نشست سه جانبه در لهستان میان «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر قطر، رئیس سازمان جاسوسی این رژیم «موساد» و «ویلیام برنز» رئیس سازمان جاسوسی آمریکا موسوم به «سیا» برای ازسرگیری مذاکرات با حماس به منظور دست یابی به آتش بس انسانی با هدف آزادی اسیران دو طرف است.
عطوان می افزاید: مرحله دوم گفت وگو پس از فشارهای فراوان بر کابینه نتانیاهو، از سوی خانواده اسیران صهیونیست و افکار عمومی این رژیم است که خود را در معرض خدعه بزرگ از سوی نتانیاهو، کابینه و ارتش اسرائیل میبینند و به باور راسخ رسیدهاند که همه وعده های داده شده درباره تحقق اهداف حمله به غزه به ویژه غلبه بر حماس و بازگردانیدن اسیران با قدرت، دروغی گمراه کننده بوده است.
عطوان ادامه می دهد: نتانیاهو از همه خطوط قرمز خود دست برداشته و آماده گفت وگو با حماس از طریق میانجی گران قطری و آمریکایی است؛ همان حماسی که به دنبال نابودی آن بود. نتانیاهو از راهکار نظامی برای بازگردانیدن اسیران دست برداشته است.
این تحلیلگر اضافه می کند: السنوار بازگشت به مذاکره را نخواهد پذیرفت، مگر پس از توقف کامل جنگ و خروج نظامیان اسرائیلی از مناطقی که در غزه اشغال کرداند و نیز اجازه دادن به ورود کمکهای دارویی و غذایی، سوخت، آب و برق به غزه. السنوار که مذاکرات موسوم به آتش بس انسانی موقت را متوقف کرد، هرگز در مرحله جدید از مذاکره جز به خالی کردن زندانهای رژیم صهیونیستی و آزادی همه اسیران قدیمی و جدید فلسطینی راضی نخواهد شد.
وی می نویسد: امتیازات بزرگ و دردناکی که رئیس رژیم صهیونیستی از آن سخن گفته و بارزترین آن، آزاد نشدن اسیرانی است که نظامیان صهیونیست را کشته یا به زعم تل آویو، دستشان به خون آغشته است و دست برداشتن از این شرط، مقدمه تن دادن به شروط حماس برای آزادی همه اسیران و در راس آنها «مروان البرغوثی» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح است که حبس ابد برایش صادر شده است.
عطوان تاکید می کند: شکستهای بزرگ ارتش رژیم صهیونیستی و کشته شدن صدها نظامی آن و انهدام بیش از ۵۰۰ تانک و نفربر و خودروهای زرهی و از دست دادن حمایت بین المللی، داخلی، کشته شدن اسیران این رژیم به دست نظامیان خودی به سبب آشفتگی و فروپاشی روحیه و حالت وحشتی که در آن به سر میبرد؛ همگی یا جداگانه سبب شد تا مقامات رژیم صهیونیستی برای کاهش تلفات و خسارات به میز مذاکره بشتابند.
به گفته عطوان، «مذاکراتی آتی بسیار سخت خواهد بود، زیرا حول محور اسیران صهیونیست است که بیشتر آنها را ژنرالها و نظامیان تشکیل میدهند، نه افراد عادی مشابه آنچه در مرحله مذاکرات انجام شد. تعداد این اسیران حداقل ۱۴۰ نفر است که مذاکره کننده فلسطینی در موقعیت قوی قرار میدهد و این به سبب پشتوانه پایداری و پیروزی هایش و شکست های متوالی دشمن در همه زمینههاست.»
وی اضافه می کند: برخی تحلیلگران صهیونیست که بیشتر آنها را ژنرالهای بازنشسته تشکیل میدهند، به این واقعیت اذعان کردند که السنوار مردی قوی تر در مقایسه با بایدن و نتانیاهو است و حرف آخر را میزند، زیرا به خوبی از ذهنیت «اسرائیلی ها» آگاه است، شکست بزرگ در تاریخ این رژیم را مهندسی کرد، از پایگاه مردمی قوی برخوردار است و ایمان راسخ دارد که طولانی شدن جنگ به نفعش است و مهمتر از همه اینکه، از مرگ هراسی ندارد و مشتاق شهادت است.
این تحلیلگر می افزاید: اسرائیل در مسیر زوال قرار دارد و مقاومت پابرجاست و برگه برنده های زیادی دارد، با گذشت بیش از هفتاد روز از جنگ، اندکی از توان خود را گذاشته و همچنان به موشکباران تل آویو و شهرک های اطراف غزه مانند اشدود، عسقلان و سدیروت ادامه می دهد. پایداری مقاومت در غزه همه قواعد درگیری و معادلات قدرت در خاورمیانه را تغییر داده و خواهد داد و تغییراتی گسترده ای ایجاد خواهد کرد که به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی نیست.
به گفته عطوان، السنوار از زیر زمین سربلند خارج خواهد شد و در شهرهای غزه در حالی که علامت پیروزی را نشان خواهد داد، قدم خواهد زد و نتانیاهو و ژنرالهایش سرافکنده به سلولهایشان خواهند رفت، البته اگر به همراه میلیونها شهرک نشین به سرپناههای امن در اروپا نگریزند.