«بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که “یحیی سنوار” نقشی قابل توجه در ایجاد سازوکارهای ضدجاسوسی برای جنبش حماس بازی کرده است. در کنار این ها، یحیی سنوار از جمله افرادی است که همچون محمد ضیف(فرمانده شاخه نظامی حماس)، تاکید دارد که بایستی دامنه جنگ و نبرد با دشمن صهیونیست به عمق اراضی اشغالی کشیده شود.»
تنها اندکی پس از اجرای موفقیت آمیز عملیات “طوفان الاقصی” در تاریخ هفت اکتبر سال جاری میلادی(15 مهرماه)، مقام های ارشد رژیم صهیونیستی که با یک شوک جدی رو به رو شده بودند، یک موضعگیری مشترک داشتند. آن ها می گفتند که حماس باید “یحیی سنوار”، رهبر این جنبش در نوار غزه را مُرده تصور کند. از همان زمان تا به امروز که قریب به 50 روز از آغاز جنگ غزه می گذرد، صهیونیست ها نتوانسته اند کوچکترین ردی را از یحیی سنوار بیابند و دیگر اعضای ارشد کادر رهبری حماس نظیر “محمد ضیف”(فرمانده شاخه نظامی حماس) و یا اسماعیل هنیه(رئیس دفتر جنبش سیاسی حماس که در قطر سکونت دارد) نیز در سلامت کامل هستند.
در این نقطه یک سوال مهم مطرح می شود: دلیل پیگیری و اصرارهای گسترده مقام های ارشد صهیونیستی جهت ترور یحیی سنوار چیست؟
یحیی سنوار که بیش از 20 سال از عمر خود را در زندان های رژیم اشغالگر قدس گذرانده و محاکم قضایی صهیونیست ها حکم چند بار حبس ابد را به وی داده بودند(او در نتیجه یک توافق مبادله اسرا میان رژیم صهیونیستی و حماس آزاد شد)، از جمله معماران سیستم های امنیتی جنبش حماس در نوار غزه است. وی را بنیانگذار اصلی سیستم امنیت داخلی جنبش حماس موسوم به “مجد” می دانند.
او بر این باور است که ملت فلسطین برای دستیابی به آرمان خود که همان رهایی از یوغ صهیونیست ها است، ابتدا باید دشمنان و خائنان داخلی که از پشت به این ملت خنجر می زنند را شناسایی کرده و مجازات کند. در این راستا، بسیاری معتقدند که یحیی سنوار نقشی قابل توجه در ایجاد سازوکارهای ضدجاسوسی برای جنبش حماس بازی کرده است. در کنار این ها، یحیی سنوار از جمله افرادی بوده که همچون محمد ضیف تاکید داشته بایستی دامنه جنگ و نبرد با دشمن صهیونیست را به عمق اراضی اشغالی کشاند.
معادله ای که از وی یک چهره خطرناک نزد صهیونیست ها ساخته است و درست به همین دلیل گفته می شود که یحیی سنوار از جمله چهره های کلیدی بوده که مسوولیت طراحی عملیات طوفان الاقصی را برعهده داشتهاند. از این منظر، ترور یحیی سنوار از نگاه رهبران رژیم صهیونیستی می تواند دستاورد مهمی برای آن ها جهت سرپوش گذاشتن بر شکست های قابل توجه اطلاعاتی و امنیتی شان از مقاومت اسلامی فلسطین باشد.
مقام های ارشد سیاسی و نظامی رژیم اشغالگر قدس، از همان ساعات ابتدایی آغاز کارزار نظامی خود علیه نوار غزه، نابودی جنبش حماس را هدف محوری خود از حمله به منطقه مذکور عنوان کرده اند. در این فضا، بر اساس آنچه آن ها ادعا کرده اند، نابودی حماس جز با نابودی کادرهای اصلی رهبری و تشکیلاتی و متعاقبا هسته های عملیاتی و میدانی جنبش حماس محقق نمی شود.
در این فضا، یحیی سنوار، رهبر جنبش حماس در نوار غزه، به خودی خود یک هدف مهم و ارزشمند برای رژیمصهیونیستی است. در این میان، صهیونیست ها این هدفگذاری را نیز انجام داده اند که در صورت ترور سنوار، میتوانند تا حد زیادی روحیه رزمندگان مقاومت اسلامی فلسطین را نیز تضعیف و روند پیروزی ادعایی خود را تسهیل کنند.
رژیم اشغالگر قدس بر این باور است که با تداوم حیات افراد و رهبرانی نظیر یحیی سنوار، تا حد زیادی بقا و حیات رژیم اشغالگر قدس در ادامه راه و سالیان آتی، تهدید خواهد شد. کما اینکه همین حالا نیز صهیونیست ها با چالش های جدی از حیث وجودی رو به رو شده اند و وضعیت به شدت متزلزلی دارند. با این حال، تیم و تفکری که عملیات طوفان الاقصی را طراحی کرده و با مهارت تمام، میدان های جنگ غزه را مدیریت می کند، از توانایی و ظرفیت های قابل ملاحظه ای برخوردار است که در سال های آتی نیز ضربات مهلکی را به رژیم صهیونیستی وارد کند.
کافی است توجه داشته باشیم که تنها عملیات طوفان الاقصی توانسته بسیاری از معادلات را در چهارچوب تقابلات مقاومت اسلامی فلسطین و رژیم اشغالگر قدس تغییر دهد. حال اگر قرار باشد افرادی نظیر یحیی سنوار همچنان زنده بمانند، اسرائیل باید انتظار روزهای به مراتب سیاهتری را در ادامه راه برای خود داشته باشد.