نیلوفر حامدی و الهه محمدی دو خبرنگار روزنامههای اصلاح طلب که به جرم همکاری با دولت متخاصم آمریکا محکوم شدهاند؛ با جاسوس سومی در خارج از کشور، اقدامات خود را هماهنگ می کردند.
پرونده دو خبرنگار روزنامههای اصلاح طلب «نیلوفر حامدی» (شرق) و«الهه محمدی» (هم میهن) حائز نکات قابل توجهی درباره همکاری این دو فرد با عوامل سازمانهای جاسوسی بیگانه از جمله نهادهای وابسته به سازمان سیا برای اجرای عملیات ضدامنیتی با رویکرد «جنگ ترکیبی و براندازی نرم» است.
شرکت الهه محمدی و نیلوفر حامدی در دورههای براندازی
این دو فرد در پوشش خاص رسانههای خود به طور هدفمند برای روشن کردن آتش التهابات و تنشهای اجتماعی سیاسی تحرکات خاصی صورت دادند که در بیانیه روشن کننده مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه (آبانماه ۱۴۰۱) برخی از این اقدامات مورد اشاره قرار گرفته است.
در بخشی از این بیانیه که نشان از سرنخهای مشترک و همپوشانی اطلاعاتی این دو نهاد برای رسیدگی به این پرونده دارد، آمده است: «سرویسهای جاسوسی غربی و صهیونیستی، دورههای آموزش مربیان جنگهای ترکیبی برای تعداد قابل توجهی از عناصر مرتبط برگزار و به آنها مأموریت دادهاند که بر مبنای آنها به صورت تشکیلاتی عمل نمایند…»
این موضوع به شرکت این دو خبرنگار در سه دورههای آموزشی در ترکیه، چک (پراگ)، آفریقای جنوبی اشاره دارد که در دوره دوم یعنی در دوره چک صراحتا به این دو از سوی عوامل سرویسهای بیگانه گفته شده است که این دورهها برای براندازی است و ارتباط با سرویسهای جاسوسی بیگانه به آنان اطلاع داده شده بود.
یکی از دورههای آموزشی یاد شده، دوره آموزش براندازی نرم در آفریقای جنوبی بوده که «نیلوفر حامدی» در آن حضور داشته است. در این دوره افرادی از نهادهای جامعه اطلاعاتی آمریکا شرکت کرده و «نیکو دکلرک» استاد امریکایی برگزار کننده این دوره بوده است. دورهای که تحت نظر بنیاد آمریکایی «استریت بیز» برگزار شده و پرونده این دو فرد نیز بعضا با همین عنوان (باند استریت بیز) شناخته میشود.
بنا بر اطلاعات نهادهای امنیتی کشور متولی دورههای مذکور وزارت خارجه آمریکا میباشد که از حمایت کامل سرویس جاسوسی C.I.A استفاده کرده است. همچنین مفاد دورهها در فشردهترین تعبیر در چارچوب مؤلفههای جنگ ترکیبی و براندازی نرم تعریف میشده است. اطلاعات دریافتی حاکی از آن است که نیلوفر حامدی برای شرکت در این دوره براندازی اول به ترکیه و سپس به ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی سفر کرده است.
القائات منفی برای تحریک خانواده مهسا امینی
همچنین در بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه آمده است: «انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» صورت گرفت که از آموزش دیدگان همین دورهها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقرار یافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهتدار پرداخت.»
این بیانیه درباره تحرکات الهه محمدی نیز توضیح میدهد: «همچنین است اقدامات «الف.م» که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنهها و انعکاس اخبار و تصاویر جهتدار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعاتِ شکلگرفته در آن شهر به ایفای مأموریت پرداخت. این فرد نیز آموزشدیدهی دورههای رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی است.»
جالب است که در همین راستا این دو برای القاسازی منفی به خانواده مهسا امینی اطلاعات منفی و دروغ به آنها دادهاند. به طور مثال در بخشی یکی از همین دو خبرنگار عکس سی تی مغز مهسا امینی را به یک متخصص مغز و اعصاب نشان میدهد و این پزشک نیز بیان میکند که اثاری از ضربه و آسیب با شی سخت به سر مهسا امینی در این عکسها دیده نمیشود اما این فرد برای تحریک خانواده امینی به دروغ ادعا میکند که متخصص گفته است که به سر مهسا ضربه خورده است.
از سوی دیگر طبق شنیدهها درحالی که خانواده امینی مطرح میکرد که وی سوابق بیماری دارد اما این دو برای تحریک این خانواده جاری شدن خون از گوش آن مرحوم زمان بستری شدن در بیمارستان را حاکی از ضربه شی سخت به سر توصیف میکردند، درحالی که این موضوع یکی از عوارض و آثار بیماری مهسا امینی بوده است.
بنابراین این دو فرد به جای پوشش دهی اخبار این حادثه به تحرکات معنادار خصوصا در ارتباط با خانواده مهسا امینی و وابستگان و نزدیکان وی پرداخته و سعی کردهاند با کارگردانی خاصی موج اخبار را به سمت اهداف سرویسهای بیگانه یعنی ایجاد اغتشاشات هدفدار که آموزش دیده بودند، هدایت کنند.
از همین روست که «مسعود ستایشی» سخنگوی قوه قضائیه درباره جزئیات و علت بازداشت این دو فرد میگوید: «موضوع اتهامی دو خبرنگار مورد اشاره ارتباطی با تهیه گزارش از مرگ خانم امینی و حرفه خبرنگاری نداشته است. این اشخاص در مقاطعی همکاریهایی با دولت متخاصم امریکا داشتهاند.»
خبرنگاری نیابتی برای رسانههای ضدانقلاب
نکته حائز اهمیت اینجاست که بعد از دستگیری این دو فرد مجموعهای از واکنشهای مجازی و رسانهای از سوی وابستگان به جریان براندازی بوجود آمد و به طور سازمان یافته از آنها حمایت شد.
اعطای جایزه به سردبیر ایران اینترنشنال و نیلوفر حامدی و الهه محمدی توسط باشگاه مطبوعاتی آ مریکا
نیلوفر حامدی که نقش مهمی در انتقال اخبار دروغین از اغتشاشات به رسانههای ضد انقلاب داشته است، پیشتر در حوزههای خاص سیاه نمایی در حوزه وضعیت زنان و دختران ایرانی، حمله به قوانین حجاب، القای ظلم نظام به زنان ایرانی از جمله ورزشکاران،تشویق زنان به رقص و آوازخوانیه در اماکن عمومی، حمایت از آشوبها خیابانی، بزرگنمایی آسیبهای اجتماعی در حوزه زنان، ضریب دادن به کلیدواژههایی چون « زن کشی» و تمرکز بر « قتلهای ناموسی» و هجمه به قانون جوانی جمعیت و … کار کرده است.
مطالبی که از سوی رسانههای ضدانقلاب و معاند بازتاب داده شده و به عنوان خوراک خبری ضدانقلاب از یک منبع داخلی از ایران مورد استفاده قرار گرفته است،تا جایی که این فرد نقش خبرنگار نیابتی رسانههای ضدانقلاب را ایفا کرده است.
خبرنگاری نیابتی برای رسانههای ضدانقلاب به این صورت بوده که این افراد خوراک خبری سفارشی معاندین را تولید میکردند و وبسایت «دیده بان آزار» (برای سیاه نمایی مربوط وضعیت زنان ایرانی راه اندازی شده است) که سردبیر آن فردی دو تابعیتی ایرانی انگلیسی با نام «غنچه قوامی» است، بلافاصله تولیدات این دو را پوشش میدادند. تا جایی که برخی مطرح میکنند که الهه محمدی و نیلوفر حامدی به عنوان دبیران دورکار این وبسایت معاند کار میکرده اند. نگاهی به وبسایت به خوبی نشان میدهد که مطالبی با نام همین دو خبرنگار در این وبسایت ضدانقلاب درج و منتشر شده است.
«غنچه قوامی» در تاریخ 8تیرماه سال 1393 به اتهام فعالیت علیه نظام بازداشت شد. بر اساس برخی تحقیقات صورت گرفته، مشخص شد وی در فعالیتهای تبلیغی علیه نظام مشارکت داشته و ضمن ارتباط با دستاندرکاران و مرتبطین شبکههای ماهوارهای از جمله شبکه بیبیسی فارسی و اپوزیسیون خارج از کشور، در تجمعات و راهپیماییهای ضد نظام حضور داشته است. قوامی تحرکاتی در یکی از ورزشگاههای کشورمان نیز داشت که بعدا به قید وثیقه آزاد شد و به خارج از کشور رفت.
بنابراین به خوبی شواهد و قرائن از ارتباط گیری این دو فرد با ضدانقلاب، سرویسهای جاسوسی بیگانه و تحرکات علیه نظام چه در پوشش روزنامهنگاری و چه تحریک برخی افراد برای التهاب آفرینی در کشور حکایت دارد.