پشت پرده توئیت سفیر انگیس درباره شاهچراغ چیست؟

توئیت اخیر شرکلیف درباره حادثه تروریستی شاهچراغ، صدای اعتراض کاربران نکته‌سنج توئیتری را درآورده. آنها با وجود انتشار این پیام تسلیت، با تقلیل تروریستی بودن حادثه به یک رفتار خشونت آمیز، اعتراض کردند.

 سایمون شرکلیف، سفیر انگلیس در تهران، در واکنش به حادثه شاهچراغ، ماهیت تروریستی این حمله را به «خشونت» تقلیل داده و شهدا و جانبازان این حادثه را «آسیب دیده» نامیده است. شرکلیف نوشت: «از شنیدن خبر حوادث دیروز در شیراز بسیار متاثر شدم. به خانواده های افراد آسیب دیده تسلیت می گویم. خشونت علیه مردم، به هر شکلی، هیچ گونه توجیهی ندارد.»

 

پیام تسلیت توییتری سایمون شرکلیف در شرایطی منتشر میشود که مقام‌های ارشد انگلیس طی هفته‌های اخیر بارها در حمایت از اغتشاشات در ایران موضعگیری کرده و رسانه‌‎های فارسی زبان وابسته به وزارت خارجه انگلیس هم در همین راستا ریپورتاژ خبری صورت دادند.

پشت پرده توئیت سفیر انگیس درباره شاهچراغ چیست؟

سایمون شرکلیف

شرکلیف در همان ابتدای آغاز به کار در سفارت، مشکوک به یک مامور امنیتی در پوشش دیپلمات بود. وی از سال ۱۹۹۸ به وزارت خارجه بریتانیا پیوسته و جای سفیر پرحاشیه رابرت مک ایر را گرفت. مک ایر همان سفیری بود که در دی‌ماه سال ۱۳۹۸ در حاشیه یک تجمع سیاسی روبروی دانشگاه امیرکبیر در تهران بازداشت شد. مأموران امنیتی سفیر انگلیس را در حالی بازداشت کردند که در حال فیلم‌برداری در جمع تعدادی اغتشاش‌گر بود.

طی چند سال اخیر هم البته سفارت انگلیس منشأ اقدامات شیطنت‌آمیزی علیه کشور بود. در جریان فتنه ۸۸ نیز بناتر اقاریر «حسین رسام» » از کارکنان سفارت انگلیس در تهران، این سفارتخانه و کارکنان آن در اغتشاشات حضور فعال داشتند و برای تداوم آشوب‌ها شبکه‌سازی می‌کردند. پس از آن هم رسام به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار در شبکه صهیونیستی اینترنشنال به کار گرفته‌ شد.

شخص شرکلیف نیز در انتشار توئیت های مشکوک و مرموز سابقه زیادی دارد. او در روز خبرنگار توئیتی منتشر کرده بود که به جای تبریک، درخواست آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو خبرنگار متهم به اقدامات ضدامنیتی را مطرح کرده بود. توئیتی که با واکنش های گسترده کاربران همراه شده و حتی به وزارت امور خارجه نیز احضار شد. مدیرکل غرب اروپا وزارت امور خارجه در آن احضاریه تاکید کرد: «مطالب نسنجیده، غیرمسولانه و خارج از عرف دیپلماتیک، مصداق بارز دخالت در امور داخلی بوده و غیرقابل پذیرش است.»

مدیرکل غرب اروپا وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به اقدامات مخرب برخی رسانه‌های مستقر در لندن علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه آزادی بیان اظهار داشت: انگلیس با سابقه غیرقابل دفاع در قبال مردم ایران در جایگاهی نیست که بخواهد درخصوص جمهوری اسلامی ایران اظهار نظر کند.

پیشتر هم در رابطه با شکایت اوکراین، سوئد، کانادا و انگلیس، از ایران بابت هواپیمای اوکراینی، در یک توئیت نوشت: «ایران در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی پرواز PS۷۵۲ کوتاهی کرده است. ما متعهد به پیگیری شفافیت، عدالت و پاسخگویی در این زمینه برای قربانیان و خانواده‌های آنها هستیم. امروز، کشورهای بریتانیا، کانادا، سوئد و اوکراین روند دادرسی مربوطه را در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز کرده‌اند.» ادعای او درباره پرداخت غرامت در حالی بود که براساس گفته کنعانی در ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱ «در خصوص دلجویی و جبران خسارت مادی مبلغی در حدود عرف بین‌المللی و حتی بیشتر از تعهدات ایران ذیل کنوانسیون‌های بین‌المللی تصویب شده و ستاد پرداخت دیه در حال اجرای مصوبه است. برخی مراجعه کرده و گرفتند و در مورد بقیه، ایران مشکلی ندارد و آماده انجام تعهداتش در این زمینه است.»

اما مرموز ترین توئیت این دیپلمات انگلیسی، برمیگردد به ماجرای مسمومیت دانش آموزان. سایمون شرکلیف در توئیت اسفندماه ۱۴۰۱ نسبت به ماجرای مسمومیت های دانش آموزان در ایران واکنش نشان داده و نوشته بود: «به عنوانه یک پدر، ابراز همدردی می‌کنم با همه پدران و مادران ایرانی که نگران فرزندان خودشان در مدرسه هستند به خاطر مسمومیت های سریالی که تمامی ندارد.». ادعای ادامه‌دار بودن مسمویت ها موجب شد تا با واکنش های بسیاری از کاربران مواجهه شود. کاربران در واکنش های خود ادعا کرده بودند که سفیر انگلیس با این توئیت خواسته یا ناخواسته اقرار به نقش بریتانیا در این خرابکای کرده است.

توئیت اخیر شرکلیف درباره حادثه تروریستی شاهچراغ نیز بار دیگر صدای اعتراض کاربران نکته‌سنج توئیتری را درآورده. آنها با وجود انتشار این پیام تسلیت، با تقلیل تروریستی بودن حادثه به یک رفتار خشونت آمیز، اعتراض کرده و این پیام را برنتابیدند.

نکته جالب این است که پیام سفیر انگلیس به حدی غیرمنصفانه منتشر شده که برخی اصلاح طلبانی که پس از حادثه به حاشیه‌سازی درباره این عملیات پرداختند هم به او تذکر میدهند.

این اصلاح طلبان درحالی اینگونه شرکلیف را خطاب قرار میدهند که خود پس از حادثه، سناریوهای سابق را اجرا کرده و با منحرف کردن توجهات به اهداف مودرنظرشان، سعی کردند از این جنایت دست‌آورد های سیاسی و اجتماعی کسب کنند.

اما کاربرانی هم بودند که این توئیت توهین آمیز را محکوم کرده و به شرکلیف به عنوان یک دیپپلمات تحصیل کرده در دولت های غربی، آموزش دادند که حادثه ای همچون حمله به حرم مطهر شاهچراغ (ع) تروریستی بوده و تعبیرات بکاربرده شده در توئیت، مخصوص یک حادثه طبیعی و یا زد و خورد خیابانی است. این کاربران همچنین به حملات و عملیات های گذشته اجرا شده و یا خنثی شده در کشور نیز اشاره کردند که دست سرویس های جاسوسی دولت های غربی رو شده بود.

در ادامه واکنش کاربران و پاسخ هایشان به توئیت سفیر انگلیس را مشاهده میکنید.

دیدگاهتان را بنویسید