رویکرد جدید امارات و عربستان به همراهی پادشاهی عمان، برای تشکیل یک نیروی دریایی مشترک برای بومیسازی امنیت خلیج فارس در چهارچوب تلاش جمهوری اسلامی ایران برای کاهش حضور غیرمشروع قدرتهای فرامنطقهای هم در قالب همین اقدامات قابل تجزیه و تحلیل است. از همین رو، هم رژیم صهیونیستی از این همگرایی نگران شده و هم امریکا در تلاش است که مانع همکاری بین ایران و کشورهای عرب منطقه شود.
روز گذشته موشک هایپرسونیک یا فراصوت «فتاح»، جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ستاد این نیرو رونمایی شد که نقطه عطفی در حوزه موشکی کشورمان به شمار میرود؛ نقطه عطفی که میتواند موازنه نظامی در سطح منطقه را کاملا به نفع ایران تغییر دهد.
ساخت موشک هایپرسونیک فتاح که دیروز از آن رونمایی شده است، ایران را جزو 4 قدرت اول جهان قرار داده که توانستهاند به این تکنولوژی دست پیدا کنند.
اما مهمتر از مشخصات و ویژگیهای این موشک، پیامی است که ساخت آن در معادلات قدرت از خود بر جای خواهد گذاشت. غربیها که چیزی جز زبان قدرت برایشان قابل فهم نیست، به سطح بالایی از قدرت بازدارندگی ایران برخورد کردهاند. قدرتی که حتی کشورهایی مانند امریکا که دارای این نوع از تکنولوژی هستند، هنوز هم در حوزه دفاعی به هیچ سامانهای برای مقابله با آن دست نیافتهاند.
در طول 8 سال جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه کشورمان که با حمایت همهجانبه کشورهای دنیا همراه بود، ایران به لحاظ امکانات و تسلیحات نظامی، دست پایین را داشت. چنانکه فرماندهان نظامی و سیاستمداران آن دوران بارها در توصیف شرایط جنگ اظهار کردهاند کشور حتی از تولید سیم خاردار، به عنوان حداقلیترین سلاح نظامی نیز ناتوان بود. همین موضوع باعث شد از همان ایام دفاعمقدس، جمهوری اسلامی ایران پروژه پیشرفت و در نهایت خودکفایی در حوزه نظامی را آغاز کند. موشک «نازعات» که بردی بین 80 تا 150 کیلومتر داشت، نخستین موشک بومیای بود که در راستای این طرح، سال 66 تولید شد. با ساخت این موشک بومی، فصل نوینی در پیشرفت صنعت و تکنولوژی نظامی ایران آغاز شد. حالا پس از طراحی و ساخت انواع موشکهای کروز و بالستیک که برد چندهزار کیلومتری دارند، فصل جدید دیگری برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه میدان و دیپلماسی آغاز شده است.
با قدرت میدان است که دیپلماسی فعال پیش میرود. مقاومت و میدان، امری هماهنگ با سیاست خارجی است. با همین معناست که باید تولید قدرت کرد و دیپلماسی پویا و موفق داشت. این امر در دولت سیزدهم یک واقعیت عینی است که رونمایی از سامانههای دفاعی پیشرفته با وجود تحریم به همراه دیپلماسی عزتمندانه و گسترش روابط با جهان فراغرب، توسعه تجارت خارجی و معطل نظر آمریکا و اروپا نماندن نشانههای واضح آن است.
این در حالی است که وادادگی در برابر غرب رویه غالب در دولت روحانی بود و حتی برخی دو قطبی میدان ـ دیپلماسی ساختند. فجایع ناشی از امید و اعتماد خود به غرب را پای میدان نوشتند و میدان را معارض منافع ملی جا زدند. 2 برابر شدن تحریمها پیامد همین رفتار نامعقول و ضد منافع ملی بود که دشمن را تبرئه و افزایش اقتدار و تواناییهای ایران را تخطئه میکرد.
ویژگی خارقالعاده موشک هایپرسونیک «فتاح»
موشک هایپرسونیک «فتاح» را باید جزو پیشرفتهترین نسل موشکهای موجود در جهان دانست که تاکنون هیچ سیستم پدافندی برای مقابله با آن ساخته نشده است. این ابرموشک رادارگریز است و مسیر آن میتواند بعد از شلیک تغییر میکند. مانور در سرعت سرسامآور و غیرقابل پیشبینی بودن مسیر هم از دیگر ویژگیهای موشک فتاح است.
این موشک با قابلیتهای تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد.
توان عبور از سامانههای موشکی موجود نیز از ویژگیهای دیگر « فتاح» است. این موشک از دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانورپذیری فوقالعاده و همچنین از توان پنهانکاری و عبور از سامانههای راداری برخوردار است.
رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح که از نوع پیشرفته بالستیک رادارگریز است، پیام بسیار مهم و شفافی برای مقامات رژیم صهیونیستی به همراه دارد؛ آن هم درست در هنگامهای که مقامات این رژیم طی هفتههای اخیر چندین بار، ایران را به حمله به تأسیسات هستهای تهدید کردهاند.
جمهوری اسلامی با رونمایی از این موشک، این پیام را به جامعه جهانی منتقل کرده که ایران از قدرت بالای بازدارندگی برخوردار است و اگر رژیم صهیونیستی بخواهد دست به ماجراجویی در منطقه بزند طبیعی است که پاسخ کوبندهای از سوی ما دریافت خواهد کرد. این اقدام هوشمندانه و راهبردی جمهوری اسلامی در دستیابی به حد بالایی از توان بازدارندگی، خواهد توانست معادلات منطقهای را به سود ایران تغییر دهد. کما اینکه سلسله اقداماتی که در چند وقت اخیر هم در منطقه رخ داده، گامی اثرگذار در رسیدن به این هدف بوده و نیازمند برداشتن یک گام نهایی است. نزدیک شدن دیدگاه ایران و عربستان بعد از امضای توافقنامه پکن، یکی از همین اقدامات بوده که همگرایی بالایی را در سطح منطقه به وجود آورده و به انزوای رژیم صهیونیستی و کاهش هژمونی امریکا منجر شده است.
رویکرد جدید امارات و عربستان به همراهی پادشاهی عمان، برای تشکیل یک نیروی دریایی مشترک برای بومیسازی امنیت خلیج فارس در چهارچوب تلاش جمهوری اسلامی ایران برای کاهش حضور غیرمشروع قدرتهای فرامنطقهای هم در قالب همین اقدامات قابل تجزیه و تحلیل است. از همین رو، هم رژیم صهیونیستی از این همگرایی نگران شده و هم امریکا در تلاش است که مانع همکاری بین ایران و کشورهای عرب منطقه شود.
در این میان آنچه میتوانسته این نگرانیها را بیشتر ساخته و سبب افزایش قدرت بازدارندگی ایران شود، ساخت موشک رادارگریز فتاح است. حالا دیگر نه اسرائیلیها میتوانند رؤیای ماجراجویی را در سر بپرورانند و نه امریکاییها خواهند توانست از پس هزینههای سنگین انسانی و لجستیکی حضور خود در منطقه بربیایند.
کاربران شبکه های اجتماعی نیز در واکنش به رونمایی از ابر موشک فتاح واکنش های زیادی نشان دادند و آن را برآمده از توان جوانان داخلی کشور دانستند. در ادامه برخی از واکنش های کاربران مجازی را می خوانید:
گزارش از هادی هدایت زاده