هفته پایانی آذر سالجاری نمایندگان برخی کشورها در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل به پیشنویس قطعنامه اخراج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن مثبت دادند.
رای مثبت و تصمیم برخی کشورها به اخراج ایران از این کمیسیون در حالی است که زنان آن کشورها همواره تحت ظلم و ستم و … هستند در حالی که جایگاه زنان ایرانی غیرقابل انکار است.
این قطعنامه توسط آمریکا که در کشورش و در هر ثانیه به حقوق زنان تعدیهای زیادی میشود، تهیه شده بود و کاملا مشخص است که اخراج ایران از این کمیسیون فقط بر اساس نگاههای سیاسی و مغرضانه صورت گرفته است اما آمارها نشان میدهد که پیشرفت زنان ایرانی در قله های جهانی واقعیتی غیر قابل انکار است.
زن ایرانی همواره در عرصه های جهانی درخشیده و افتخارات بزرگی را برای کشورمان کسب کرده است در حالی که خیلی از هم نوعان آنها در خاورمیانه و حتی نقاط دیگر دنیا چنین وضعیت و جایگاهی نداشته و ندارند و شاید به دلیل حسودی است که هم آنها و هم دشمنان و معاندین نمی توانند این افتخار را ببنید.
بانوی ایرانی همواره در دل گنجینه عفت درخشیده و با حفظ همه حریم ها پلههای ترقی را یکییکی و با اراده بالا طی کرده و به قله های افتخار رسیده است اما شاید برخی قصور رسانههای داخلی از نمایش این تصویر و الگوی تمامعیار از زن ایرانی موجب شده تا این وجه ناشناخته باقی بماند اما این افتخار با آغاز جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله بالا رفته و برتر شد.
انقلاب اسلامی ایران که به پیروزی رسید، فرصت بیشتری برای زنان ایجاد شد تا تواناییهای خود را در عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی به نمایش بگذارند؛ زنانی که نیمی از جمعیت 80میلیون نفری ایران را تشکیل میدهند و ثابت کردند هرجا که نیاز باشد پا به پای مردان این سرزمین برای رشد و پیشرفت ایران اسلامی دست از تلاش برنمیدارند.
امروز 25.2درصد مدیران کشور را بانوان تشکیل میدهند و از بین 2میلیون و 379هزار و 151نفر کارمند فعال در دولت 959هزار و 783نفر یعنی معادل 42.11درصد، بانوان هستند. مطالعات صورت گرفته در معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری هم حکایت از آن دارد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه زنان در عرصههای مختلف ارتقا یافته و زنان بهعنوان نیمی از جمعیت اجتماعی کشور در بسیاری از عرصهها پیشتاز بودهاند؛ بهطوری که این قشر توانست پس از انقلاب اسلامی جایگاه و نقش تأثیرگذارتری در تصمیمگیریها و اداره کشور داشته باشد. لازم به یادآوری است زنان تاکنون 4 دوره تصدی ریاست سازمان محیطزیست را در اختیار داشتهاند.
خیلی وقت است زن ایرانی بعد از دوران پهلوی از غربت درآمده و بهدور از عقبافتادگیهای واهی که از خارج مرزها به جامعه زنان نسبت داده میشود، فرمان پیشرفت و اثرگذاری را در دست گرفتهاند. این تصویر حقیقی زن ایرانی است که در جایگاه های برتر دنیا و قله های پیشرفت و ترقی جای بگیرد و در هر لباس، اقلیم و با هر گویشی افتخار بیافریند.
افتخارات آموزشی زنان
افزایش سهمیه زنان و دختران در دانشگاههای کشور بعد از انقلاب اسلامی یکی از اتفاقهای خوبی بود البته این دستاورد مهم قبل از هر چیز در سایه ریشه کنی 99.3درصد بیسوادی زنان و دختران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و صدور دستور نهضت سوادآموزی از سوی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران بلافاصله بعد از استقرار حکومت جمهوری اسلامی ایران محقق شد. توجه به سوادآموزی زنان و دختران باعث شد تا امروز ما شاهد رشد 28درصدی نسبت دانشآموزان دختر به دانشآموزان پسر در کشور باشیم و در مقاطع بالاتر تکیه زنان بر 33.3درصد از کرسیهای هیأت علمی دانشگاهها را به چشم ببینیم.
آمارها نشان میدهند که ما هماکنون در ایران به ازای هر 100هزار زن 60ماما و 2.8متخصص زنان و زایمان در کشور داریم که در سایه همین شرایط، ایران رتبه دهم جهان را از لحاظ کمترین میزان مرگومیر بهخاطر بیماریهای دهانه رحم کسب کرده است و نرخ مرگومیر کودکان زیر 5سال در آن به 14.2درصد در هر 100هزار تولد و مرگومیر نوزادان به 8.2درصد در هر 100هزار تولد کاهش یافته است. به جرأت میتوان گفت که اجرای شبکه پوشش همگانی بیمه سلامت برای 100درصد شهرنشینان و 99درصد روستاییان و عشایر تأثیر مهمی در افزایش سلامت زنان بعد از انقلاب اسلامی ایران داشته است.
زنان در مجلس شورای اسلامی
هر چه راه تحصیل بر زنان و دختران ایران بعد از انقلاب اسلامی ایران بازتر شد، زمینه حضور آنها در عرصه قدرت و تصمیمگیری هم بیشتر شد؛ بهطوری که ما امروز شاهد فعالیت 1121 قاضی زن در کشور هستیم و 111کرسی مجلس شورای اسلامی(از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون) هم در ید و اختیار این قشر است.
رشد 227درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم نشان از افزایش اعتماد به نفس، سواد سیاسی و اجتماعی زنان و تواناییهای آنها دارد. درست است کسب علم و تقویت بنیههای حضور زنان در اجتماع یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی ایران است، اما موفقیتهای زنان در طول 4دهه عمر انقلاب به همین خلاصه نمیشود.
زنان و اقتصاد
براساس گزارش آماری معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری هماکنون 4200صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در حوزه اشتغال و کارآفرینی فعالیت دارند که دولت برای روشن شدن چراغ این صندوقها 1200میلیارد اعتبار دولتی تخصیص داده است.
امروز 2هزار و 390زن بهعنوان عضو هیأتمدیره شرکتهای دانشبنیان فعالیت دارند. در سایه همین فعالیتهای اقتصادی و تولیدی نرخ بیکاری زنان به 13.7درصد کاهش یافته است. درحالیکه کارفرمایان زن 1.2درصد زنان شاغل را تشکیل میدهند توسعه کسبوکار پایدار، افزایش دسترسی زنان به منابع طبیعی و اجرای طرح ملی توان افزایی اشتغال با محور زنان روستایی و عشایر سایر دستاوردهای زنان پس از انقلاب در حوزه اشتغال و کارآفرینی است.
هویت زن ایرانی دشمنان را کور کرده
زنان ایرانی اکنون در عرصه فناوری اطلاعات با نرخ مشارکت ۳۱ درصدی فعالیت دارند یا بیش از۹۰۰ فیلمساز در حوزه سینما و بیش از ۲۰۰۰ زن متخصص در پشتصحنه سینمای ایران ایفای نقش میکنند. برخی زنان ما حتی پا به سکوهایی گذاشتهاند که در شروع پیروزی انقلاب ایدهآلی بیش نبود، مثلا سهم ۲۵ درصدی بانوان از مدیریتهای دولتی در سطوح عالی، میانی و پایه یا فعالیت بیش از ۱۱۰۰ قاضی زن در محاکم قضایی.
۱۶ هزار باشگاه ورزشی زنان
فعالیت ۱۶هزار و ۱۱۱باشگاه ورزشی، کسب 3 هزار و ۳۰۲مدال در رویدادهای اخیر جهانی، فعالیت ۷۰ زن رئیس هیأت ورزشی در سطح استانها و ۵۱زن رئیس و نایب رئیس فدراسیونهای ورزشی، فعالیت ۸۸هزار و ۳۶۶نفر داور زن در مسابقات ملی و بینالمللی و فعالیت زنان ایرانی در ۹۷کرسی بینالمللی در فدراسیونهای ورزشی ازجمله افتخاراتی است که زنان ورزشکار ایران کسب کردهاند.
سجادی وزیر ورزش و جوانان با اشاره به حضور 2700 ورزشکار سازمان یافته خانم و آقا اظهار داشت: یک میلیون و صدو سی و نه هزار نفر از این تعداد ورزشکار بانوان تشکیل می دهند.
وی افزود: 53 فدراسیون ورزشی در کشور فعالیت دارند و بانوان ورزشکار با پوشش اسلامی توانستند صاحب مدال شوند و پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران را به اهتزار در بیاورند.
سجادی همچنین از حضور یک میلیون و صدو سی و نه هزار ورزشکار در دویست و سی و هشت رویداد ورزشی در دولت سیزدهم خبر داد و افزود: ورزشکاران در مسابقات برون مرزی توانستند 829 مدال که 301 مدال به رنگ طلا و 270 مدال نقره و 250 مدال برنز را کسب کنند و با دست پر به کشورعزیزمان برگردند.
وزیر ورزش و جوانان به رشد صددرصدی مدال آوری ورزش بانوان در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: کسب مدال بانوان در این دولت دو برابر شده است و تاکنون در یکصدو سی و پنج لیگ کشوری و 341 مسابقات کشوری حضور داشتند که این نشان از حضور فعال بانوان در مسابقات مختلف ورزشی است.
وی افزود: 267 داور خانم تاکنون در یکصد و پنجاه رویداد بین المللی قضاوت کردند و 47 ورزشکار لژیونر در تیم های خارجی نام ایران و دختر ایرانی را بر سر زبانها آوردند.
زن ایرانی بعد از کسب افتخارات بین المللی و جایگاه برتر دنیا باعث شده تا چشم دشمنان و معاندین جمهوری اسلامی کور شود و همین امر دلیل اصلی خبرسازی و جوسازی و شایعات اخیر است.