با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از منطقه عقب نشینی نخواهد کرد، همانطور که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبهای اعلام کرد که دولت بایدن حضور خود را در منطقه تشدید خواهد کرد. همچنین یک مقام ارشد آمریکایی نیز گفت که « باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا سیاست به اصطلاح «آسیا محور» را دنبال نکرده ، اما این بار ما این کار را خواهیم کرد.
بر اساس این گزارش با وجود تمام صحبتها در خصوص خروج آمریکا از منطقه واقعیت چیز دیگری را نشان میدهد. واشنگتن هنوز شبکه گستردهای از پایگاههای نظامی را در خاورمیانه حفظ کرده و تمایل بیشتری برای پذیرش شرکا در خصوص «تقویت امنیت منطقهای» نشان داده است.
به نوشته این مقاله با وجود همه نگرانی کشورهای عربی در خصوص کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه، دخالت نظامی واشنگتن افزایش یافته است. به طور مثال علیرغم وعده بازنگری فروش 23 میلیارد دلاری تسلیحات به امارات به دلیل وضعیت حقوق بشری در این کشور، دولت بایدن تصمیم گرفت این فروش را ادامه دهد. وعدههای بایدن برای «ارزیابی مجدد» روابط با عربستان نیز تغییری در سیاست واشنگتن در قبال ریاض ایجاد نکرد و « خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان سعودی ماه ژوئیه به واشنگتن سفر و با مقامات ارشد آمریکایی دیدار کرد.همچنین «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده، مستقیماً با « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در ریاض در سپتامبر 2021 ملاقات کرد. پس از آن، دولت دموکراتها از فروش تسلیحات جدید به ارزش 650 میلیون دلار به عربستان سعودی خبر داد.
فارین افرز می افزاید که این امر نشان میدهد دولت دموکراتها به همپیمانان سنتی خود با وجود کارنامه سیاه حقوق بشری پشت نکرده است. گرچه تیم بایدن تصمیم گرفت به طور موقت از کمک 130 میلیون دلاری نظامی به مصر خودداری کند، اما تصمیم او انتظارات سازمانهای حقوق بشری در خصوص بهبود وضعیت دموکراسی در مصر را برآورده نکرد.
به نوشته این مقاله وزارت دفاع ایالات متحده نیز در حال حاضر در حال بررسی عمده وضعیت قدرت جهانی است که احتمالاً بر ردپای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه تأثیر میگذارد. واشنگتن تهدیدات در خاورمیانه را در اولویت قرار می دهد؛ اما این تردید در خصوص عقب نشینی ناگهانی دهها هزار نیروی آمریکایی وجود دارد ؛ اما به نظر نمیرسد که واشنگتن نیازهای امنیتی شرکای کلیدی منطقهای خود را نادیده بگیرد.
این نشریه آمریکایی نوشت:« به دلیل تغییر شرایط ژئواستراتژیک، وابستگی ایالات متحده به نفت خاورمیانه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. همچنین ارزیابی مجددی در مورد اینکه آیا پایگاههای بزرگ آمریکا در منطقه برای مأموریتهای «ضد تروریسم » مؤثر هستند یا خیر مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت. برخی از تحلیلگران معتقدند که ایالات متحده باید همه نیروها را از خاورمیانه خارج کند، در حالی که برخی دیگر از حضورپایگاههای نظامی کوچکتر آمریکا در منطقه حمایت میکنند.
بر اساس گزارش نشریه مذکور شرکای آمریکا در خلیج فارس خواهان ماندن نیروهای آمریکایی هستند و این پایگاههای نظامی را نشانهای از تعهد واشنگتن به امنیت خود میدانند. پس از اینکه قطر و سایر کشورهای خلیج فارس پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان، نقش مهمی در انتقال هوایی افغانها ایفا کردند، بعید به نظر میرسد که ایالات متحده پایگاه نظامی « العدید» در قطر را متوقف کند.
نشریه فارین افرز نوشت که افزایش قدرت و توانایی ایران نیز موجب حضور نظامی بزرگ ایالات متحده خواهد بود. رزمایش مشترک دریایی اکنون با مشارکت آمریکا، اسرائیل و بحرین برای مقابله با قدرت و توانایی ایران برگزار میشود ، اما بعید به نظر میرسد که این پایگاههای بزرگ آمریکا در برابر حملات احتمالی ایران آسیب پذیر نباشند.همچین قطر و کویت که میزبان هزاران پرسنل آمریکایی هستند، روابط صمیمانهای با تهران دارند. بدین ترتیب مزایای کاهش حضور نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه ممکن است بیشتر از هزینههای سیاسی ترک شرکای خلیج فارس باشد. خروج سامانههای دفاعی پاتریوت از منطقه نشانه کاهش تمرکز ایالات متحده در منطقه است ولی شرکای منطقهای آمریکا این را نمیخواهند .
نشریه فارن آفرز مدعی شد از آنجایی که تهران به دنبال تقویت بازدارندگی خود است، ممکن است حمله به تعداد محدودی از نیروهای آمریکایی را به جای پایگاههای بزرگ ایالات متحده در خلیج فارس ترجیح دهد.
این مجله در ادامه تاکید کرد که خصومت میان ایران و آمریکا تشدید شده و از سرگیری روابط در سالهای آینده بین این دو کشور غیر ممکن است.
بر اساس این گزارش «تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا برای خروج از توافق هستهای و اتخاذ سیاست «فشار حداکثری» بر ایران که از نظر دیپلماتیک و اقتصادی طراحی شده، تهران را قدرتمندتر کرده است. پس از ترور ( شهادت) ژنرال قاسم سلیمانی توسط ایالات متحده در ژانویه 2020، دو کشور برای اولین بار از دهه 1980 وارد درگیری مستقیم نظامی شدند. حتی اگر سیاست گذاران ایالات متحده بتوانند از یک جنگ همه جانبه با ایران اجتناب کنند و توانایی هستهای آن را مهار کنند، احتمالاً خود را در یک نبرد سطح پایین با تهران برای نفوذ منطقه ای خواهند دید.
اشتراک گذاری
با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.