با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
وزارت امور خارجه آمریکا هر ساله و در یک اقدام سنتی و البته تکراری، لیست گروه های تروریستی و کشورهای حامی تروریسم را منتشر می کند. این اقدام که در راستای دیپلماسی عمومی و رسمی دولت ایالات متحده و باهدف دیپلماسی فشار و انحراف افکار عمومی جهان صورت می گیرد همواره مورد انتقاد قرار گرفته است؛ طیف انتقادات نیز از رویکرد آمریکا در تبیین تروریسم تا گنجاندن گروه ها و کشورهای حامی تروریستی، مورد مناقشه و بحث برانگیز بوده است.
ابزار نخ نما شده غرب و آمریکا ضد مقاومت
در همین چارچوب قرار دادن گروه های مقاومت منطقه در لیست سازمان های تروریستی توسط کشورهای غربی، حربه کثیفی است که آمریکا و هم پیمانان آن هنگام احساس خطر از جانب مقاومت به آن متوسل می شوند. اقداماتی که اخیرا توسط غرب و متحدان ایالات متحده ضد جنبش های مقاومت اسلامی انجام شده نیز در همین راستا قرار میگیرد.
البته این اقدام نخ نما شده واشنگتن و متحدان آن ضد گروه ها و کشورهای مخالف آنها طی سالهای اخیر جنبه نمادین داشته و واقعیت های روی زمین نشان میدهد که عملا توانایی این طرفها و به ویژه گروه های مقاومت در سطوح مختلف تحت تاثیر قرار نگرفته است.
در همین چارچوب طی دو هفته گزارش منابع از اقدام خصمانه انگلیس در قرار دادن نام جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در لیست تروریسم خبر دادند. بر این اساس «پریتی پتل» وزیر کشور انگلیس اعلام کرد که فعالیت جنبش حماس در این کشور بر اساس قانون «مبارزه با تروریسم» منع خواهد شد و براین اساس، هر کسی که از حماس حمایت کند، پرچم آن را برافراشته یا جلساتی برای این سازمان ترتیب دهد، قانون انگلیس را نقض کرده است. وزیر کشور انگلیس گفت که تعلق داشتن به حماس، ابراز همراهی با آن، کمک به ترتیب جلسات یا نمایش پرچم های این جنبش در ملاء عام ۱۰ سال مجازات حبس خواهد داشت.
سایر گروه های مقاومت و همه آزادگان جهان این اقدام خصمانه انگلیس ضد حماس را محکوم کرده و آن را در چارچوب همراهی غرب با سیاست های متجاوزانه رژیم اشغالگر صهیونیستی و تجاوز به حقوق ملت فلسطین که از بیش از یک صد سال قبل توسط همین غربی ها غصب شده، دانستند.
پشت پرده اقدام خصمانه استرالیا ضد حزب الله
اما به فاصله چند روز از این اقدام، دولت استرالیا به ریاست «اسکات موریسون» با در پیش گرفتن سیاست آمریکا و متحدان غربی علیه حزبالله، گروه مقاومت لبنان را در فهرست «سازمان تروریستی» خود قرار داد. دولت استرالیا تأکید کرد که با اتخاذ چنین تصمیمی، همه شاخهها و زیر مجموعههای حزبالله در فهرست سازمان تروریستی این کشور قرار میگیرند.
پیش از این، وزیر دفاع کلمبیا نیز در راستای خوش خدمتی به آمریکا و اسرائیل حزب الله لبنان را به انجام «اقدامات مجرمانه» متهم کرده بود و گفت که فعالیتهای حزب الله لبنان در خاک خود را زیر نظر دارد. یک ماه و نیم پیش نیز، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که نام ۷ شخص حقیقی و یک شرکت به دلیل «مشارکت در تأمین مالی حزبالله لبنان» به فهرست اشخاص و نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانهداری آمریکا به شمار میرود، اضافه شده است.
بر این اساس اقدام خصمانه اخیر استرالیا ضد حزب الله تازگی ندارد و مقاومت اسلامی لبنان نیز اعلام کرد که این تصمیم استرالیا بیانگر فرمانبرداری ذلیلانه این کشور از آمریکا و رژیم صهیونیستی است. این تصمیم بر روحیه ملت وفادار ما در لبنان و روحیه آزادگان دنیا تاثیری نخواهد گذاشت.
اما اهداف پشت پرده این اقدام استرالیا، آن هم در شرایط بحرانی لبنان و درحالی که این کشور از جانب کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تحت یک محاصره و تحریم خفقان آور قرار گرفته، چیست و چه پیامدهایی دارد.
در این راستا سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله در سخنرانی اخیر خود اعلام کرد که این اقدام خصمانه استرالیا میتواند به تحولات اخیر منطقه یا انتخابات پارلمانی لبنان مربوط باشد، اما هیچ تاثیری بر عزم و اراده و آگاهی مقاومت ندارد.
بازخوانی سخنان سید حسن نصرالله نشان میدهد که بعد از شکست همه گزینه های آمریکا ضد مقاومت در لبنان و ناکامی واشنگتن و مهره های آن در کشاندن حزب الله به آتش فتنه داخلی، ایالات متحده کمپین خود ضد مقاومت را در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان گسترش داده است. از نظر آمریکا و هم پیمانان آن قرار گرفتن حزب الله در یک لیست جدید تروریسم میتواند وزنه مقاومت در انتخابات پارلمانی آینده را کاهش دهد.
وحشت غرب از افزایش قدرت محور مقاومت
از طرف دیگر همانطور که اشاره شد، کشورهای غربی هنگامی که خطر افزایش قدرت محور مقاومت را احساس میکنند دست به چنین اقدامات خصمانه ای میزنند. «سیف دعنا» استاد جامعه شناسی و مطالعات بین الملل در این راستا معتقد است که قرار دادن جنبش های مقاومت در لیست سازمانهای تروریستی یک اقدام عامدانه است.
این استاد دانشگاه عرب زبان گفت که اکنون رژیم صهیونیستی احساس خطر شدیدی از جانب حزب الله به دلیل توانمندی های نظامی این جنبش دارد و اقدام استرالیا در تروریستی خواندن مقاومت لبنان در راستای مهار این تهدید صورت گرفته است.
وی درباره اقدام انگلیس در قرار دادن جنبش حماس فلسطین در لیست تروریسم اظهار داشت تلاشهایی از جانب دشمنان مقاومت برای تحت فشار قرار دادن حماس جهت جدایی از محور مقاومت وجود دارد.
در سایه نتایج نبرد «شمشیر قدس» و افزایش قدرت نظامی حماس که از دستاوردهای محور مقاومت ناشی میشود، متحدان غربی رژیم صهیونیستی در تلاش برای حذف حماس به نفع تشکیلات خودگردان فلسطین هستند که در هماهنگی کامل با صهیونیست هاست.
سیف دعنا معتقد است که تحولات اخیر یمن و شکست های عربستان صحنه منطقه را تحت تاثیر قرار میدهد و همچنین هیچ گزینه نظامی آمریکا یا اسرائیل برای مقابله با پرونده هستهای ایران وجود ندارد. ارزیابی ها حاکی از افزایش قدرت محور مقاومت بوده و مرحله بعدی اصلا به نفع آمریکا و هم پیمانانش نیست.
وی همچنین تاکید کرد، آنچه که در داخل فلسطین و لبنان میگذرد جدا از برنامه های دشمنان برای کل منطقه نیست.
معن بشور، رییس مرکز عربی ارتباط و همبستگی بینالمللی بر این باور است که موج تلاش برای اجرای طرح ضد فلسطینی «معامله قرن» با خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید متوقف نشده و آنچه که امروز کشورهای غربی و آمریکا با محاصره مقاومت انجام میدهند تلاش برای ترویج عادی سازی با اشغالگران است.
وی تصریح کرد که حمله به منطقه با دو محور انجام میشود: اولی عادی سازی با صهیونیست ها و دومی هدف قرار دادن گروه های مقاومت.
بر این اساس دلیل عمده کمپین جدیدی که محور غربی-عربی-عبری تحت رهبری آمریکا ضد محور مقاومت به راه انداخته ترس از قدرت این حور و خطر روزافزون آن برای موجودیت رژیم اشغالگر صهیونیستی است. به همین دلیل تشدید این گونه اقدامات خصمانه ضد مقاومت در مرحله شکست متحدان آمریکا و پیروزی دشمنان آن در منطقه، جای تعجب ندارد.
اشتراک گذاری
با استفاده از روشهای زیر میتوانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.