اکونومیست: ابراز محبت ترامپ به پوتین جنگ اوکراین را متوقف نخواهد کرد

این مجله بریتانیایی بر این باور است که این امر به نفع روسیه است، کشوری که پوتین، رئیس جمهورش، اصرار دارد که قبل از سکوت توپ‌ها، باید ابتدا بر سر شرایط توافق صلح توافق شود، در حالی که نیروهایش در حال پیشروی در میدان نبرد هستند.

به نقل ازالجزیره، مجله اکونومیست در تفسیر خود بر تماس تلفنی ۲ ساعته روز دوشنبه بین سران ایالات متحده و روسیه، نوشتکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هیچ هشدار نهایی به همتای خود ولادیمیر پوتین نداده است، بلکه پیشنهاد کرد مذاکرات صلح بیشتری انجام شود.

این مجله بریتانیایی بر این باور است که این امر به نفع روسیه است، کشوری که پوتین، رئیس جمهورش، اصرار دارد که قبل از سکوت توپ‌ها، باید ابتدا بر سر شرایط توافق صلح توافق شود، در حالی که نیروهایش در حال پیشروی در میدان نبرد هستند. این مجله افزود که پوتین خواهان تسلیم اوکراین است، چه در میدان جنگ و چه بر سر میز مذاکره.

برعکس اوکراین که از حمایت رهبران اروپایی برخوردار است، خواهان آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط به مدت ۳۰ روز و به دنبال آن مذاکرات در مورد یک توافق دائمی برای حل مناقشه است.

کسب رضایت پوتین

با این حال، ترامپ این موضوع را این‌گونه نمی‌بیند. او در اظهارنظری در پلتفرم رسانه‌های اجتماعی خود «تروث سوشیال» (Truth Social) در روز دوشنبه، تماس تلفنی خود با پوتین را «عالی» توصیف کرد و تاکید کرد که «روسیه و اوکراین فورا مذاکراتی را برای آتش‌بس و مهمتر از آن پایان دادن به جنگ آغاز خواهند کرد.»

اکونومیست گزارش می‌دهد که رئیس جمهور روسیه ظاهراً راضی به نظر می‌رسید، زیرا اشاره کرد که امور «به طور کلی در مسیر درستی پیش می‌روند» و روسیه آماده است تا روی «یادداشتی در مورد یک معاهده صلح احتمالی آینده کار کند که تعدادی از مواضع را مشخص می‌کند.»

این مجله تمایل دارد بر این باور باشد که مواضعی که پوتین به آنها اشاره می‌کند شامل مطالبه اوکراین برای تسلیم کردن اراضی است که هنوز در اختیار دارد در ۴ استان که روسیه به آنها حمله کرده و مدعی مالکیت آنهاست.
زلنسکی نمی‌پذیرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، این مطالبات را رد کرده و در پستی در پلتفرم (ایکس) بر ضرورت اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه مسکو در صورت عدم تمایل به توقف عملیات جنگی تاکید کرد و استدلال کرد که فشار بر روسیه، این کشور را به سمت صلح واقعی سوق خواهد داد.

این مجله بریتانیایی این پست را سنجیده توصیف کرد و نشان دهنده تمایل زلنسکی به جلب رضایت ترامپ پس از اختلاف آنها در دفتر بیضی کاخ سفید در واشنگتن در ماه فوریه گذشته دانست.

این مجله در ادامه می‌گوید که ترامپ در هفته‌های اخیر این سوال را مطرح کرده است که آیا پوتین به طور مداوم از او سوء استفاده می‌کند یا خیر، اما مدعی است که این رئیس جمهور آمریکاست که به هر کسی که می‌خواهد سرسخت باشد گوش می‌دهد.

مرد بین۳ گزینه

این مجله در تحلیل خود ذکر کرد که ترامپ «شیفته رئیس جمهور روسیه» بین ۳ گزینه مردد بوده است: یا کسب رضایت بیشتر او، یا تسلیم شدن، یا تبدیل شدن به دشمن او.

این مجله افزود که رئیس جمهور آمریکا ممکن است تصمیم بگیرد شخصاً با پوتین دیدار کند تا به نتیجه برسد، و اشاره کرد که ترامپ در خوانش خود از تحولات صحنه، روی مزایای اقتصادی تجارت با آمریکا در صورت پایان جنگ مانور داده است.

به عقیده اکونومیست، ترامپ در نهایت ممکن است ضعیف به نظر برسد و مذاکرات بی‌پایان به روسیه فرصت می‌دهد تا دستاوردهای بیشتری در میدان جنگ کسب کند.

کناره گیری از میانجیگری

با این حال، دولت آمریکا به طور فزاینده‌ای نگران است که دیپلماسی بی‌نتیجه منجر به تبدیل جنگی شود که ترامپ زمانی آن را «جنگ جو بایدن» نامید، به شکست ترامپ، و این باعث شده است که برخی از گزینه دیگری یعنی کناره گیری از تلاش‌های میانجیگری به طور کلی صحبت کنند.

با این حال، این مجله معتقد است که کناره گیری از میانجیگری به دلیل ناامیدی از روسیه، ممکن است تأثیر معکوس داشته باشد، زیرا این امر اوکراین را از حمایت دیپلماتیک باقی مانده آمریکا محروم می‌کند.

این مجله تحلیل خود را با این جمله به پایان می‌رساند که ترامپ، که جنگ اوکراین را یک کشتار می‌خواند، درک نمی‌کند که کسب رضایت پوتین، آن را متوقف نخواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید