راهبرد لاف‌زنی !

در روزها و ماه های اخیر، منابع و صاحب نظران مختلف، آمارهای متنوعی را در مورد خسارات جنگ غزه به اقتصاد صهیونیست ها منتشر کرده اند. به عنوان مثال، بر طبق آخرین دادهای نهادهای صهیونیست، تنها ظرف شش ماه گذشته بیش از 7 میلیارد دلار سرمایه از اراضی اشغالی فرار کرده است. موضوعی که به سهم خود سبب شده تا رتبه اعتباری این رژیم در محیط بین المللی به نحو قابل توجهی کاهش یابد.

در عین حال، سازمان آمار رژیم صهیونیستی هم در گزارشی خسارات جنگ برای این رژیم را بیش از 70 میلیارد دلار ارزیابی کرده و تاکید کرده اسرائیل همچنان به چشم اندازهای تعیین شده برای رشد اقتصادی خود نمی رسد و از آن ها فاصله دارد. به جز این ها، به تازگی شاهد بوده ایم که شماری از نظامیان اسرائیلی با امضای طومار و طرح اعتراضات مختلف، سعی در اعمال فشار به دولت نتانیاهو داشته اند تا هر چه سریعتر به جنگ غزه خاتمه دهد.

داده های محافل صهیونیست حاکی از این هستند که برخلاف آمارهای اعلامی صهیونیست ها، تحولات حدودا دو ساله اخیر در غرب آسیا موجب کشته و مجروح شدن هزاران تن از نظامیان رژیم اشغالگر قدس شده اند. بگذریم که برخی آمارها حاکی از این هستند که تنها بیش از 100 هزار صهیونیست به مشکلات حاد روانی دچار شده اند. این ها تنها بخشی از آمارهایی هستند که از شکست اشغالگران اسرائیلی و وضعیت اسفناک آن‌ها حکایت دارند. با این همه، نکته قابل تامل این است که نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس هیچ فرصتی را برای طرح تهدید علیه ایران از دست نمی دهد.

او حتی به تازگی اعلام کرده که اگر ایران و آمریکا به توافق برسند نیز رژیم متبوعش اقدام به انجام حمله نظامی علیه سایت های اتمی کشورمان خواهد کرد! این قبیل موضع گیری های نتانیاهو، حداقل به دو دلیل عمده بیش از آنکه واقعی باشند، صرفا لاف زنی های وی را به نمایش می گذارند و به دنبال تحقق اهدافی خاص هستند و در حقیقت، نوعی فرار رو به جلو هستند.

اول اینکه نتانیاهو با سیل قابل توجهی از بحران ها در حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی رو به رو شده و قادر نیست رژیم متبوعش را از آن ها نجات دهد. حال در این وضعیت، او با طرح تهدیدات مکرر علیه ایران سعی دارد خود را فردی کارآمد نشان دهد و افکار عمومی صهیونیست ها را از ناکامی های داخلی رژیم متبوعشان منحرف کند. از این منظر، تهدیدات نتانیاهو بیش از آنکه معطوف به ایران باشند، مصرف داخلی دارند.

نکته دوم اینکه در شرایطی که صهیونیست ها تا حد زیادی توان نظامی، اقتصادی و سیاسی خود را تضعیف شده می یابند، ایران در این حوزه ها قوی تر از هر زمان دیگری است. اینکه نتانیاهو با وضعیت اسفناک رژیم تحت امر خود اقدام به طرح تهدید علیه ایران می کند، حتی صدای تحلیلگران اسرائیلی را نیز درآورده و آن ها می گویند کوچکترین ماجراجویی نظامی علیه ایران در وضعیت کنونی می تواند سناریوی سقوط و فروپاشی صهیونیست ها را به نحو قابل توجهی جلو بیندازد.

در حقیقت، تحلیلگران و صاحب نظران اسرائیلی نیز خوب می دانند که اسرائیل حریفِ ایران نیست و برهمین اساس به دولت نتانیاهو حمله می کنند. از این رو، ضعف مفرط کنونی اسرائیل، نتانیاهو را به یاوه گویی علیه ایران انداخته تا جهان آن چیزی را که باید در مورد این رژیم نفهمد و در عین حال، قدرتِ ایران نیز سبب شده تا حتی خودِ صهیونیستها هم تهدیدات وی علیه ایران را باور نکنند!

دیدگاهتان را بنویسید