سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل عراق را دور بزند.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از آنکه تلاش کرد برای دریافت پول و تصرف ذخایر ریاض در بانک فدرال به این بهانه که آمریکا از عربستان حمایت می‌کند، از این کشور اخاذی کند، عربستان سعودی را «گاو شیرده» نامید و ممکن است این روش تحریک‌آمیز با کشورهای دیگر تکرار شود، به خصوص که ترامپ از آمریکایی‌ها برای اقدامات نظامی و نیز به عنوان وسیله‌ای برای تجارت و تضمین کسب درآمد از کشورهایی که تمایل به باج خواهی از آن‌ها را دارد، استفاده می‌کند.

«علی الزبیدی» عضو ائتلاف الفتح نسبت به عملیات باج‌خواهی، اقدامات جدید و نیت‌های ترامپ در آینده هشدار داد و به سایت خبری المعلومه گفت: رسیدن ترامپ به قدرت از همان ابتدا قابل پیش‌بینی بود و این پیروزی خطرات زیادی برای کشورهای عربی و اسلامی دارد، زیرا ترامپ یک مادی‌گراست و با حضور در قدرت به دنبال به دست آوردن پول از کشورهای ثروتمند است، مخصوصا که او با کشورهای ثروتمند مانند ارباب و برده برخورد کرد، زیرا او یک بازرگان است و به پول اعتقاد دارد نه سیاست و در مرحله‌ای قرار گرفت که آمریکا با کسری بودجه روبروست و انتظار می‌رود از برخی کشورها برای به دست آوردن پول باج‌خواهی کند.

او افزود: ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری هم ذخایر عربستان در بانک فدرال که بالغ بر ۴۰۰ میلیارد دلار بوده را تصرف کرد. این موضوع هشداری نسبت به نیت‌های مشکوک ترامپ است و حضور مجددش در قدرت، حامل خطراتی است.در همین راستا، «سلام حسین» عضو ائتلاف الفتح خروج نیروهای آمریکایی از عراق را بعید دانست و گفت نیروهای آمریکایی از در بیرون خواهند رفت و از پنجره باز خواهند گشت. هیچ امنیت یا اعتمادی به دولت آمریکا به ویژه با روی کار آمدن دوباره ترامپ وجود ندارد.

او احتمال داد «آمریکا به سبک دیگری با عراق تعامل می‌کند تا نیروهای آمریکایی در این کشور بمانند و توجیهات متعددی خواهد آورد تا تداوم حضور نظامی‌ در عراق را تضمین کند، مخصوصا که پایگاه عین‌الاسد در کنار دیگر لانه‌های جاسوسی، اصلی‌ترین نقطه اتکای نیروهای آمریکایی در داخل عراق قرار دارد و آمریکا هم‌اکنون به عناوین مختلفی همچون کارشناسان و مشاوران در این پایگاه‌ها حضور دارند اما در واقع تمامی پایگاه‌های آمریکا در خدمت منافع واشنگتن و تل‌آویو هستند».

این در حالی است که بغداد و واشنگتن پس از فشار مردمی و سیاسی عراق توافق کردند که نیروهای آمریکایی به شکل مرحله‌ای تا پایان سال ۲۰۲۵ از این کشور خارج شوند.

دیدگاهتان را بنویسید