۱۰ پیامد اصلی انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات متحده
اسیفن والتز، نظریه پرداز و استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان مشهور فارن پالیسی است. اگرچه او خود را یک نظریخ پرداز واقعگرا و بیطرف معرفی میکند، اما تحلیلهای او نمایانگر گرایشش به دموکراتها میباشد. والتز در این تحلیل سیاست خارجی دوره ترامپ را مورد توجه قرار دادهاست.
والتز وضعیت پساترامپ را در هالهای از ابهام توصیف کرده و او را اینطور معرفی میکند: «ترامپ غیرقابل پیش بینی بودن را یک امتیاز میداند که تعادل طرف مقابل را برهم میزند و شهرت او به دلیل رفتارهای تکانهای، انتقاد از او برای تناقضاتش را سختتر میکند. به همین دلیل، هیچ کس از جمله حامیان او نباید مطمئن باشد که دقیقاً میداند او چه خواهد کرد.»
او ادامه میدهد: «معتقدم رویکرد ترامپ به سیاست خارجی و داخلی، آمریکاییها را حتی فقیرتر، دوپارهتر و آسیبپذیرتر خواهد کرد. فقط به این دلیل که فکر میکنید اوضاع در حال حاضر بد است به این معنی نیست که نمیتوانند بدتر شوند.»
حمایت از اوکراین: ترامپ ممکن است کمکهای آمریکا به اوکراین را قطع کند و به اروپاییها بگوید که اوکراین مشکل آنهاست.
خاورمیانه: تحلیلگر فارن پالیسی، برخورد نادرست بایدن و بلینکن در خصوص شرایط ضد انسانی جنگ غزه را یکی از دلایل شکست هریس معرفی میکند.
این نظریه پرداز اضافه کرد: « اما هیچ کس نباید دچار این توهم باشد که اوضاع با ترامپ در کاخ سفید بهتر خواهد شد. او در دوره اول ریاست جمهوری خود به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هر آنچه را که میخواست داد، از توافقی که ایران را از دستیابی به تسلیحات هستهای باز میداشت کنار رفت.»
او در سیاست خاورمیانه به حمایت از اسرائیل ادامه خواهد داد و ممکن است به دنبال تقویت روابط با کشورهای عربی در قالب پیمان ابراهیم باشد، والتز پیشبینی میکند: « میتوانم تصور کنم که او اعلام کند از دیدار با رئیسجمهور جدید ایران یا حتی رهبر ایران خوشحال خواهد شد» . با این حال همه اینها جنبه تبلیغاتی دارد و انتظار نمیرود که او مذاکرات واقعی با ایران یا دیگر کشورها را به نتیجه مثبتی برساند.
رویکرد به چین و جنگ تجاری: ترامپ احتمالاً به شدت با چین برخورد خواهد کرد و ممکن است اقدام به اعمال تعرفههای بالا کند. این رویکرد میتواند عواقب اقتصادی منفی به همراه داشته باشد. در عین حال، او ممکن است نتایج سیاستهای بایدن و بلینکن در آسیا را معکوس کند و این تحولی خواهد بود که چین از آن استقبال خواهد کرد.
بحران تغییرات آب و هوایی: ترامپ بدبین به تغییرات آب و هوایی است و بر حفاری برای سوختهای فسیلی تأکید دارد. این رویکرد ممکن است پیشرفتهای جهانی در زمینه انرژیهای سبز را معکوس کند و به تضعیف موقعیت اقتصادی ایالات متحده منجر شود.
دوپاره شدن جامعه: پیروزی ترامپ نباید به عنوان نشانهای از وحدت ملی در نظر گرفته شود، بلکه به افزایش شکافهای اجتماعی و سیاسی اشاره دارد. اقدامات او در زمینه حقوق زنان و مقابله با مخالفان سیاسی میتواند تنشها را تشدید کند. همچنین، نزدیک شدن حزب جمهوریخواه به کنترل کامل نهادهای دولتی، تشخیص و اصلاح اشتباهات را دشوارتر خواهد کرد.
تهدیدها برای سیاست خارجی: دوپاره شدن عمیقتر جامعه توانایی دولت برای اجرای سیاست خارجی مؤثر را تهدید میکند. زمانی که دولت به مقابله با دشمنان داخلی مشغول است، توانایی آن برای اتخاذ رویکردی معقول به مسائل جهانی ضعیف میشود.
آزمایش اجتماعی بزرگ: ایالات متحده در آستانه یک آزمایش اجتماعی بزرگ قرار دارد که میتواند پیامدهای مثبت و منفی زیادی داشته باشد. نگرانیهای والتز درباره نتایج این آزمایش، به ویژه در مورد مشکلات داخلی و جهانی، قابل توجه است.