چتمهوس، رسانه رسمی خاندان سطنتی بریتانیا، این تحلیل را به بررسی برنامههای دو نامزد انتخاباتی آمریکا در خصوص آینده مناقشات خاورمیانه اختصاص دادهاست.
چتمهوس، ضمن دور از دسترس خواندن ثبات برای خاورمیانه، علت توجه و اولویتگذاری آمریکا به این موضوع را نگرانی شرکا دانسته و اضافه کرد: « رهبران بریتانیا، اروپا و خاورمیانه به هر کسی که در کاخ سفید است چشم دوختهاند تا برای مهار اسرائیل و مهار نقش مداخله جویانه منطقهای ایران و مهار نقش هستهای آن تلاش بیشتری انجام دهد.»
برای اینکه هریس یا ترامپ تاثیر پایدارتری در منطقه داشته باشند، باید حمایت شرکای اروپایی، انگلیسی و خاورمیانهای را جلب کنند و به طور جمعی برای ایجاد فرایندهای چندجانبه که میتواند پایه قویتری برای ثبات منطقه ای ایجاد کند، تلاش کنند.
رویکرد سیاسی ترامپ و هریس برای درگیری در منطقه، تمایل محدود آنها به تغییر مسیر در خاورمیانه را نشان می دهد.
علیرغم برنامههای متفاوت ترامپ و هریس، با تمایل ترامپ به یکجانبه گرایی بیشتر، هر دو به روند مسولیتبخشی بیشتر به کشورهای منطقه ادامه خواهند داد.
ترامپ وعده یک رویکرد سختتر باهدف محدود کردن درگیری و پیشبرد منافع آمریکا را داده است. در مورد ایران نیز وعده دادهاست که به سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی باز خواهد گشت.
ریاست جمهوری دوم ترامپ در صورتی موثرتر خواهد بود که به جای تحمیل استراتژی قبلی خود با شرکای فراآتلانتیک و منطقهای در مورد مسائل امنیتی، منطقهای مربوط به اسرائیل، فلسطین و ایران همکاری کند.
تحلیلگر چتمهوس به هریس توصیه کرد: «انتظار میرود که هریس موج کنونی تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنش و مدیریت تنشها با تهران را به جای حمایت از «فشار حداکثری» تقویت کند. هریس احتمالا تلاش هایی را برای احیای الگوی جدیدی که بتواند برنامه هستهای ایران را مهار کند، آغاز خواهد کرد. انتظار می رود وی ضمن پرداختن به فعالیت های منطقه ای خود بر استراتژی تعامل همراه با فشار برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای تاکید کند.»
ادامه داد: «عاقلانه خواهد بود که تیم هریس یک روند مذاکره چندجانبه را دنبال کند که اروپا و بریتانیا را که در حال حاضر در حال بحث درباره این مسائل هستند، دور هم جمع کند تا تهران را در یک توافق گستردهتر درگیر کند. علاوه بر این، جلب حمایت اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس شرط لازم برای ایجاد توافق پایدارتر ایران است.»
در خصوص سیاست هریس درمواجه با مناقشه اسرائیل و فلسطین اضافه کرد :« برخلاف بایدن، هریس با قدرت بیشتری بر مسائل بشردوستانه در غزه و کرانه باختری تاکید کرده و اقدامات یکجانبه که روند صلح را تضعیف میکند، مانند گسترش شهرک سازی را محکوم کردهاست.
تحلیلگر چتمهوس به هریس متذکر شد: « با این حال در اینجا نیز رایزنی و استفاده از شرکای منطقه ای آمریکا، یعنی اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس، برای این رویکرد ضروری خواهد بود.»
این تحلیل با یک تذکر به پایان میرسد: «هر دو نامزد ریاست جمهوری باید بدانند که ثبات منطقه ای در خاورمیانه تنها از طریق ترکیبی از بازدارندگی، دیپلماسی، تعامل چندجانبه و اولویت بندی مشارکت ها قابل دستیابی است. سال گذشته به طرز دردناکی روشن کرد که آمریکا به تنهایی قادر به حل مناقشه یا ارائه راه حل نیست.»