«”حمد بن عیسی آل خلیفه” پادشاه بحرین در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مسکو گفته است که ما در گذشته مشکلاتی را با ایران داشتیم با این حال اکنون هیچ مشکلی وجود ندارد و بر این اساس هیچ دلیلی ندارد که عادی سازی روابط با تهران به تعویق بیفتد.»
در روزهای اخیر، شاهد طرح یک موضع گیری معنادار از سوی یکی از حاکمان کشورهای عربی در منطقه بودیم که در نوع خود یک پیروزی جدید را در عرصه سیاست خارجی ایران تداعی می کند. “حمد بن عیسی آل خلیفه” پادشاه بحرین در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مسکو گفته است که “ما در گذشته مشکلاتی را با ایران داشتیم با این حال اکنون هیچ مشکلی وجود ندارد و بر این اساس هیچ دلیلی ندارد عادی سازی روابط با تهران به تعویق بیفتد.
تنها اندکی پس از طرح این موضع گیری پادشاه بحرین، برخی ناظران و تحلیلگران اقدام به طرح تحلیل و تفسیرهای مختلف در رابطه با آن کرده و این مساله را یک پیروزی برای سیاست خارجی ایران ارزیابی کردند. این موضع گیری حداقل از دو منظر برای کشورمان مهم تلقی میشود.
اولا، باید توجه داشته باشیم که کشور بحرین جزو اولین بازیگرانی عربی در منطقه بود که اقدام به عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس در قالب توافق ابراهیم کرد. اقدامی که با سیلی از ابراز محکومیت ها در جهان اسلام و البته خودِ افکار عمومی این کشور رو به رو شد. اساسا در همین چهارچوب بود که برخی از تحلیلگران از اراده جدی صهیونیست ها جهت نفوذ به جهان اسلام و انعقاد توافقات مشابه با دیگر حکام کشورهای مسلمان با هدف محاصره کردن و تحدید نفوذ ایران خبر می دادند.
با این حال، رود تحولات منطقه ای و بین المللی به سمتی حرکت کرده که اکنو صهیونیستها در باتلاق جنگ غزه گرفتار شده اند و مهمتر از همه اینکه به دلیل جنایات غیرانسانی و نسل کشی خود در نوار غزه، با فشارهای گسترده و اعلام انزجار بین المللی مواجه شده اند. حال در این فضا، هرگونه همکاری دیگر کشورها با این رژیم به ویژه در جهان اسلام، به یک خط قرمز و مساله پرهزینه تبدیل شده است.
موضوعی که حکام بحرین آن را به خوبی فهمیده اند و این ادراک تازه را در چرخش خود به سمت ایران به نمایش می گذارند. موضوعی که بدون تردید یک ضربه سنگین و معنادار به رژیم اشغالگر قدس است.
دوم اینکه ایران در ماه های اخیر قدرت خود در حوزه های گفتمانی، نظامی و سیاسی-اقتصادی را در قالب مسائل و رویدادهای مختلف نظیر عملیات “وعده صادق” به نمایش گذاشته است. موضوعی که بسیاری از بازیگران منطقه ای را به ادراک تازه ای در رابطه با ابعاد قابل توجه و متنوع قدرت کشورمان رسانده است. از این رو، همین مساله سبب شده تا بسیاری از بازیگرانی که در سال های اخیر با ایران زاویه داشته و به مخالفت با کشورمان پرداخته اند، هزینه های دشمنی با ملت ایران را گزاف بیابند و منفعت خود را در دوستی و همکاری با مردم ایران ببینند.
به بیان ساده تر، قدرت قابل ملاحظه کشورمان، در ملاحظات راهبردی آن ها ایجاد تغییر کرده است. موضوعی که آن هم پالس های امیدوارکننده ای را در رابطه با ارتقا جایگاه منطقه ای و بین المللی کشورمان مخابره می کند.